Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 82

Cikánská vepřová směs

Cikánská vepřová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl a pepř dle chuti, troška hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 2-3 nohy párku, 1 větší cibule, 1 zelená paprika , 1-2 rajčata, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, pak zaprášíme moukou a promícháme. Nudličky restujeme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Pak maso vypneme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na lžíci oleje vhodíme anglickou slaninu nakrájenou ...

Hovězí roláda s vejci

Hovězí roláda s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek hovězího masa, 2 vejce, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 střední cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 plátek šunky, sladkokyselé okurky, instantní tmavá jíška

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a ok...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Krůtí polévka s knedlíčky

Krůtí polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g hrášku, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 ml smetany, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl a pepř dle chuti, Knedlíčky: 3 housky, 1 vejce, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, strouhanka dle potřeby, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu

Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar ...

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 600 ml nízkotučného mléka, 1 cibule, 2 listy bobkového listu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 stroužek česneku, troška muškátového ořechu, 1 lžička Vegety, troška petrželové natě, 4 lžíce šlehané smetany

Mléko s vegetou a bobkovým listem krátce povaříme. Na pánvi osmažíme cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a vše přidáme do mléka. Pak vmícháme na drobno nakrájený hlávkový salát a na mírném ohni vaříme asi 6 minut. Na talíři ozdo...

Petrželková polévka

Petrželková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic nasekané petrželky, 4 cibule, 2 pórky, 1 kostka bujónu, 2 lžíce másla, 1 balení sladké smetany, 2 stroužky česneku, špetka soli a pepře, špetka muškátového květu

Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka a vše dáme do hrnce na rozpuštěné máslo. Chvíli mícháme, až cibule zesklovatí, potom ji zalijeme vodou s kostkou bujónu. Necháme asi 30 minut vařit a polévku propasírujeme. Ochutíme prolisovaným česnekem...

Milionová polévka

Milionová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce krupice, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks brambor, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, špetka soli a pepře

Za sádla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vody a povaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Pak je i s vodou přilijeme k jíšce, přidáme na jemno nastrouhanou zeleninu a vaříme. Když zelenina změkne, polévku ...

Kyšková polévka

Kyšková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, špetka soli, 500 ml kyšky, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1,5 sáčku kysaného zelí

Oloupané brambory nakrájíme na drobnější kousky a zalijeme 1 l vody. Přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a drobně překrájené kysané zelí. Vaříme doměkka. Pak z vývaru vyjmeme koření a vmícháme kyšku, v níž jsme předem rozkvedlali vejce a jednu...

Roštěná a la mode

Roštěná a la mode

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, 3-4 lžíce olivového oleje, tymián dle chuti, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 citrón, 200 ml koňaku nebo slivovice, 1 lžíce octa balsamico, 1 sklenice šípkové zavařeniny, 1 l červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu ...

Fazolová polévka s párkem

Fazolová polévka s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 200 g párků

Fazole předem namočíme a uvaříme. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek a na kolečka nakrájené párky. Osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme fazolemi i s vývarem. Provaříme a podáváme.

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílých fazolí, 200 ml kečupu, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g sterilované okurky, 1 lžička soli, špetka pepře, 50 ml octu

Přebrané a opláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 4 hodiny máčet. Pak dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek se solí, kečup, pokrájenou okurku, vařené okapané fazole, promícháme, doc...

Pomazánka s česnekem a sýrem

Pomazánka s česnekem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce tatarské omáčky, 2 tavené sýry, 5 stroužků česneku, sůl

Na pomazánku si nejdříve připravíme česnek, který oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse dobře smícháme máslo s hořčicí, tatarskou omáčkou, solí a tavenými sýry dle vlastního výběru. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhaný česnek. ...

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g zelených fazolek (zelené fazolové lusky), 4 ks rajčete, 1 ks cibule, 1 špetka soli, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 200 ml smetany, 1 lžíce nasekaného kopru

Fazolky nakrájíme na kousky a vaříme s rajčaty a cibulí doměkka. Měkká rajčata a cibuli vyjmeme, propasírujeme a vrátíme do polévky. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní sladkou papriku, zalijeme vodou a vmícháme do polévky. Nakonec při...

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg dýně, 1 brambor, 1 cibule, 1 troška pepře, špetka soli, 4 lžíce zakysané smetany, troška Vegety

Dýni rozkrojíme, vyjmeme semena a oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou bramboru a oloupanou cibuli, sůl, pepř a vegetu. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 1 hodinu. Potom vše rozmixujeme...

Pomazánka s vejci

Pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 vrchovaté lžíce tatarské omáčky, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 malá cibule

Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouhám...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Buchta s angreštovým pudinkem

Buchta s angreštovým pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek vanilkový, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 velký angreštový kompot

Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a prosátý prášek do pečiva s kakaem. Suroviny promícháme, přilijeme mléko, poté olej, zde si už můžeme pomoci elektrickým šlehačem. Těsto nalijem...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g rajčat, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampionů, 100 g bulvového celeru, 200 ml bílého vína, špetka provensálského koření, špetka soli a mletého pepře

Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme...

Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 500 g jablek, 1 citrón, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička soli

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, na...

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 100 ml slunečnicového oleje, 50 g másla, 100 g cibule, 200 g žampionů, 150 g sterilované okurky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 dcl hovězího vývaru, 80 g kečupu

Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připeč...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Kuřecí závitky s Lučinou

Kuřecí závitky s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl a pepř dle potřeby, 100 g Lučiny, lžička grilovacího koření, 1 lžíce nasekané petrželky, 4 plátku pršutu

Lučinu v misce smícháme se lžičkou grilovacího koření a nasekanou petrželkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme připravenou Lučinou. Svineme do závitků a každý kousek zabalíme do plátku pršutu. Naskládáme do pekáčk...

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Buchta s čokokysankou

Buchta s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 10 ml rumu, 200 g čokolády s 50% kakaa, 2 zakysané smetany 16%

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a p...

stránka: