Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 85

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vykoštěná kuřecí stehna, 3 nohy silného párku nebo špekáčky, 2 cibule, 1/2 červené papriky, 200 ml černého piva, 100 ml kečupu, 3 lžíce worcesterové omáčky, 2 lžičky tabasca, sůl, pepř a paprika podle chuti

Maso ze stehen nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, párky na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky skládáme postupně řadu kuřecího, cibuli, párek a stále to...

Tvarohový koláč z drobenky podle Apetitu

Tvarohový koláč z drobenky podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 hrneček polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru moučka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla, Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 hrnečku cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, libovolné ovoce (lesní ovoce, maliny nebo jahody), 2-3 lžíce rumu

Z uvedených přísad na těsto utvoříme v míse drobenku. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a asi 3/4 drobenky rovnoměrně rozložíme na dno, prsty ji lehce přimáčkneme. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, rumem, oběma cukry a pudinkovým...

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cizrny v sušeném stavu (nebo 1 plechovka biocizrny) , sezamový olej, 2 větší cibule nakrájené najemno, 1 lžíce sladké papriky (nejlépe v biokvalitě), mořská sůl dle potřeby, 1/2 l vody (nebo vývaru z cizrny) , 1 větší pórek nakrájený zešikma , 250 ml sójové smetany, granulovaný biobujón , citronová šťáva

Propláchnutou cizrnu namočte na 5-10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijte a použijte novou. Tím se zbavíte většiny nadýmavých látek. Namočenou cizrnu vložte do papiňáku, zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Stravitelnost zlepšíte přidáním kou...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Vaječný koňak čokoládový

Vaječný koňak čokoládový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml moučkového cukru, 200 g čokolády s 50% kakaa, 500 ml sladké smetany 10%, 3 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a ho...

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krabička taveného sýra v trojúhelníčcích (140 g), 150 g eidamu , 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 1/2 lžíce sekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželky, kousíček nasekaného kopru

Eidam nastrouháme najemno. V misce rozetřeme tavený sýr s rozmačkaným česnekem a špetkou pepře. Přimícháme nastrouhaný eidam a nasekané bylinky. Ze směsi utvoříme kuličky o průměru 3 cm. Každou kuličku obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance...

Dort Malakov

Dort Malakov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Vaječný koňak kokosový

Vaječný koňak kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák, 700 ml plnotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 2 konzervy Salka, 200 g kokosové moučky

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladn...

Bramborová polévka se sýrem

Bramborová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1250 ml vody, 1 bujón, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 brambory, 3 plátky šunky, 3 plátky uzeného eidamu, sušená petrželka

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, přidáme nakrájené brambory a krátce opečeme. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme bujón, rozmícháme a vaříme do změknutí brambor. Sýr a šunku nakrá...

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí roštěnky, pepř dle chuti, 200 g zelených fazolek, špetka soli, 1 lžička másla

Steak popepříme a necháme chvilinku odležet. Grilovací pánev pomažeme trochou másla a steak zprudka opečeme. 5 minut pokud chceme steak krvavý, 8 minut středně a 12 minut když jej chceme úplně propečený. Na troše másla osmažíme fazolky, podlijeme ...

Yakitori z kuřecího masa

Yakitori z kuřecího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1/2 paličky česneku, 1 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hnědého cukru, špetka soli, 2 lžičky kurkumy

Každé prsíčko nakrájíme na tenké proužky, snažíme se, aby byly co nejdelší. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu - jemně nasekaný česnek, cibuli, olej, sojovou omáčku, hnědý cukr, sůl a kurkumu. Proužky masa smícháme s marinádou, mis...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Kapr na pivě II

Kapr na pivě II

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kapra, 1 lžička soli, 1 špetka mletého pepře, 250 ml světlého piva, 100 ml rostlinného oleje, 100 g cibule, 50 ml citronové šťávy, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pi...

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g vepřové tlačenky, 4 jarní cibule i s natí, 1 sáček varné rýže, 2 lžíce nastrouhané mrkve, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Než se nám rýže uvaří, tak oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme trochu do růžova. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na větší nudličky. Na osmažené cibuli krátce orestujem...

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Venkovské rizoto

Venkovské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva hrášku, 1 malá konzerva žampionů, 1 cibule nadrobno, 2 mrkve nakrájené na kolečka, 1-2 kuřecí prsa, 1 lžička mleté papriky, 150 g kulatozrnné rýže, 200 g pohankových krup, 250 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené ku...

Záhorácký guláš

Záhorácký guláš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 70 g sádla, 3 ks cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 hrst sušených hub, 400 g bílého zelí, 200 ml smetany, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžíce hladké mouky

Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuk...

Kuřecí galantina s párkem

Kuřecí galantina s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, sůl a pepř dle potřeby, 150 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 nohy pikantnějšího párku, provensálské koření, olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kou...

Perník s olejem

Perník s olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 9 lžic slunečnicového oleje, 350 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 lžička skořice, 500 ml kravského mléka, trocha citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 1 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme. Vychladlý korpus potřeme citronovou polevou, případně čokoládovou polevou.

Vepřová plec na hrášku

Vepřová plec na hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce houbového koření, 1 lžička pepře 4 barev, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka, sůl

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso a restujeme. Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme vodou a za občasného po...

Mramorová bábovka - levná

Mramorová bábovka - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

375 ml polohrubé mouky, 250 ml mléka, 125 ml krupicového cukru, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 70 g rozpuštěné Hery

Nejprve v malém kastrůlku opatrně rozpustíme Heru. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek a kakao prosejeme, každé zvlášť. Odebereme část odměřené mouky a promícháme ji s kypřícím práškem. Do mísy vyklepneme vejce...

Vepřové na celeru s hermelínem

Vepřové na celeru s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g vepřové plece, špetka mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek strouhaného celeru, 1 Hermelín s paprikou, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 300 ml 10% smetany

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova. Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Celer očistíme, nastrouháme na hrubé nudličky a přidáme k masu. Maso za obča...

Sýrový bramborák

Sýrový bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g syrových brambor, 2 lžíce nastrouhaného sýra eidam, 2 bílky, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, slunečnicový olej

Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a po chvíli slijeme přebytečnou vodu. Těsto osolíme, okořeníme majoránkou, vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme do bramborového těsta. Na rozehřátou pán...

stránka: