Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 87

Bábovka maková s kokosem

Bábovka maková s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek mletého máku, 1 hrnek kokosu, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 375 ml cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hrubé mouky, tuk a hrubá mouka na formu

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a zapneme troubu. Celá vejce šleháme s cukrem do pěny - dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme olej a vanilkový cukr. Střídavě přidáváme mouku s prosátým práškem do pečiva a mléko. Šleháním n...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

Strouhankové knedlíčky do polévky

Strouhankové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce M, sůl, mletý černý pepř, 1 plátek másla, petrželová nať, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml strouhanky

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tuhší míchané vejce. Po mírném vychladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vyp...

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, špetka soli a pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g Nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 sáček mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat. V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, ...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

Závin z hery s jablky

Závin z hery s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hera, 300 g hladké mouky, 1 bílý smetanový jogurt, 1/8 kostky hery na potírání, jablka, 1 hrst mletých dětských piškotů nebo jemné strouhanky, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 50 g hrozinek

Mouku prosijeme na vál a nožem v ní rozsekáme heru. Přidáme jogurt a vypracujeme těsto, které dáme vychladit. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubé nudličky. Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku a středy posypeme ml...

Pasta aglio olio e peperoncino

Pasta aglio olio e peperoncino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny - nejlépe domácí, 1 kousek feferonky - čerstvé, 50 g uzeného špeku, 1 ks vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžička olivového oleje, 1 hrst špaget, 100 g tvrdého sýra

Dáme si vařit špagety. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu společně se špekem. Až je slanina osmažená, nakrájíme česnek a feferonku a přidáme na pánev. Restujeme jen chvíli. Scedíme špagety a přidáme do pánve. Promícháme a uděláme uprostřed pánve ...

Chilský guláš - minutkový

Chilský guláš - minutkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího roštěnce, ev .svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 3 středně velké cibule, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce mleté papriky, 1 ks papriky (kapie), 1 lžíce chilli koření

Roštěnec nakrájíme na tenké nudličky (přes vlákno), vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme. Asi po 2-3 minutách přidáme pokrájenou cibuli, po dalších 2 minutách kapii, pokrájenou též na nudličky, kečup, mletou paprik...

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (kotleta, kýta), 4 plátky šunky, 8 plátků sýra Krolewski zauzený, 4 plátky staročeské slaniny, sůl, mletý černý pepř, 2 rajčata, 1/2 kapie, 1 palice česneku, 1/2 červené cibule, 1 zeleninový bujón, 1 smetana ke šlehání

Vepřové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, kap...

Bábovka s hruškou a kakaem

Bábovka s hruškou a kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 250 g krupicového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 vejce, 200 ml mléka, 80 g másla, 3 větší zralé hrušky, 4 kostičky čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa

Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mí...

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hovězích žeber, 3 lžíce hořčice z celých semen, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce medu

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v marinádě otáčíme 2x za celou dobu marinování. Pak je vložíme do zapékací mísy a pečeme cca 10 hodin při teplotě 100°C. Výborná pochoutka! P...

Kuřecí rizoto - rychlé

Kuřecí rizoto - rychlé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kuřecího masa ve vlastní šťávě, sterilovaný hrášek, 2 sáčky varné rýže, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, strouhaný tvrdý sýr

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme jí asi o 3 minuty méně a po uvaření rýži nenecháváme v sáčku, ale ihned jí vysypeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí v...

Párky v županu - rychlovka

Párky v županu - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tenkých párků, 8 plátků tvrdého sýra, 25 dkg listového těsta, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 vejce na potření, 4 lžíce kečupu

Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme na obdélníky rádýlkem, do jejich středu dáme po 1 párku obaleném 2 plátky sýra, potřeném hořčicí a zatočíme do ruličky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme péci do rozehřáté trouby 180 st.C a pečeme doz...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...

Žampiónová polévka s cibulkou

Žampiónová polévka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 1 střední brambor, 2 lžíce strouhané mrkve, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička majoránky, 2 špetky kmínu, sůl, 1 lžíce jíšky připravené ze sádla a hladké mouky, 1 plátek másla, 1 střední cibule

Očistíme žampiony, mrkev a brambor oškrábeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, brambory na malé kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kmín a vaříme se špetkou soli 15 - 20...

Zeleninová zimní zdravá polévka

Zeleninová zimní zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kořeny mrkve, 2 kořeny petržele, 1/4 bulvy celeru, 1-2 pórky, 1 brokolice, 2 brambory, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžička soli - dle potřeby, troška pepře

Veškerou zeleninu a brambory dáme vařit do hrnce, asi s 1,5 litrem vody. Jakmile je zelenina uvařená, mrkev vyndáme a nastrouháme na nudličky. Zbylou zeleninu i s brambory rozmixujeme na krém, dochutíme kořením, osolíme, přidáme mrkev, opepříme...

Jablečný koláč s krémem ze zakysané smetany

Jablečný koláč s krémem ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

těsto: 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krupice, 80 g másla, 1 vejce, špetka soli, krém: 175 ml zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka skořice, asi 750 g jablek, 1/2 citrónu

Všechny suroviny na těsto dobře propracujeme, vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na 30 minut do chladu. Jablka oloupeme, malá přepůlíme, máme-li větší, tak je překrojíme na čtvrtiny. Každý kousek navrchu po milimetru ...

Brokolice jako mozeček

Brokolice jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší brokolice, 3 vejce, 1 střední cibule, sůl, 2 špetky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Menší brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do hrnce vařit vodu a dobře jí osolíme. Do vařící vložíme růžičky brokolice a vaříme necelých 10 minut. Poté vodu dobře scedíme a brokolici necháme chvíli stát, aby unikla všechna pára. Cibuli ...

Polévka z uzených kostí a zelí

Polévka z uzených kostí a zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 250 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 1 kg uzených kostí nebo žeber, 1 lžíce sádla, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, jíška dle potřeby, 1 kostka bujónu, sůl, mletý černý pepř, kousek feferonky nebo špetku pálivé papriky

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu - doměkka a vychladlé obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do růžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a i...

Hovězí polévka s těstovinami

Hovězí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího žebra, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1/4 bulvy celeru, 1 lžička soli, 4 kuličky celého pepře, 1 kulička nového koření, 1 snítka libečku, hovězí bujón nebo sůl na dochucení, zelená nebo sušená petrželka (pažitka), těstoviny uvařené podle návodu, nebo instantní nudle

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou opláchnuté hovězí žebro, očištěnou zeleninu vcelku, sůl, kuličky pepře, nové koření, snítku libečku a zalijeme 2 litry studené vody. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 60 minut. Po uvaření z vývaru vyjmeme maso a ze...

Gulášová polévka - pikantní

Gulášová polévka - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g salámu Poličan, 1 velká cibule, 1 feferonka, 2 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce majoránky, 2 - 3 lžičky mleté sladké papriky , bujón, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1250 ml vody, jíška, 1 lžička slunečnicového oleje

Salám nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Z...

T-bone steak se selskými bramborami

T-bone steak se selskými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 1 cibule, 100 g domácí uzené slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli , 1 lžička pepře, 700 g T-bone steak

Uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme cibuli společně se slaninou a trochou olivového oleje. Přidáme uvařené brambory. Rozehřejeme troubu na 170°C. T-bone steak osušíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme olivový olej. Osmahneme steak 3 ...

Jablečný koláč s posypkou

Jablečný koláč s posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 2 vejce, 60 g moučkového cukru, 170 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 150 g zakysané smetany, Na drobenku - 80 g másla, 100 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 4 velká jablka, 1 vanilkový cukr, skořice, hrozinky

Připravíme si kulatou formu na koláč o průměru 26 cm. Formu vymažeme ramou a připravíme si drobenku z másla, mouky a cukru. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme vnitřky a nastrouháme na hrubo. Zapneme troubu na 175°C. Celá vejce vyšleháme 2 - 3 ...

Vepřové ledvinky na celeru

Vepřové ledvinky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové ledvinky, 2 lžíce strouhaného celeru, 1 bujón, sůl, 1 smetana ke šlehání , 2 lžíce hladké mouky

Vepřové ledvinky omyjeme, podélně rozřízneme a vyčistíme. Opět je omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do 1 litru vroucí vody a vaříme nejméně 30 minut, dokud nezměknou. Mezitím si očistíme a nastrouháme celer na hrubé nudličky. Jakmile jsou ...

stránka: