Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 92

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Zapečené zelí s uzeným masem

Zapečené zelí s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cibule, 1 lžíce sádla, 1 velké jablko, 2 svazky jarní cibulky, 2 velké brambory, 50 dkg kyselého zelí, 35 dkg vařeného uzeného masa, 1 hlávka česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžičky cukru krystal

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. ...

Bábovičky s dýní

Bábovičky s dýní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dýně, 100 g kandované pomerančové kůry, 4 vejce, 20 dkg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 10 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky kakaa

Očištěnou dýni nastrouháme. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šlehání rozklepneme celá vejce, přidáme krystalový a vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty. Přidáme olej a šleháme další minu...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg drštěk, 10 lžic mletého uzeného masa, 3 červené kapie, 2 sladkokyselé okurky, 1 zeleninový bujón, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic tatarské omáčky

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky. Do 750 ml vody dáme vařit nakrájenou kapii, poté přidáme bujóna dršťky. V 200 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku...

Plněná kuřecí stehna

Plněná kuřecí stehna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehen, sůl, pepř, Vegeta, 400 g kuřecích jater, 1 větší cibule, několik stroužků česneku, vývar, 1-2 lžičky plnotučné hořčice, petrželová nať, 1-2 vejce, 4-5 rohlíků

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a opatrně vykostíme. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme omytá, osušená a nakrájená játra, krátce je orestujeme, podlijeme vý...

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g odpeckovaných švestek , 1 sáček rýže ve varném sáčku, Do rýže - 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 2 lžíce mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 3 lžíce tvarohu, Do máku - 100 g mletého máku, 1 žloutek, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, Na sníh - 2 bílky , 2 lžíce cukru krystal

Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou smě...

Kuřecí játra na topince

Kuřecí játra na topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 3 topinky

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry....

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg uvařených drštěk, 2 lžíce hladké mouky, 1 zeleninový bujón, 4 lžíce uzeného bůčku, 4 plátky goudy s pepřem, 3 lžičky sladkokyselé okurky

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle...

Omeleta s tatarkou

Omeleta s tatarkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička nastrouhaného Camembertu, 1 lžíce tatarské omáčky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje, kečup dle chuti, tatarská omáčka podle potřeby, 1 cibule

Nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do talíře, osolíme a rozšleháme vidličkou. Poté přidáme lžíci tatarské omáčky, prošleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Do teflonové pánve dáme lžičku oleje a rozehřejeme ho. Vlijeme připravené vejce a pomalu opéká...

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg kuřecích žaludků, 15 dkg uzeného masa, 3 lžíce sterilovaných okurek, 1 lžička soli, 1 drůbeží bujón, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru krystal

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. U...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

Zapečená kuřecí rolka

Zapečená kuřecí rolka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky goudy, 2 lžíce cukety, 1 lžíce kremžské hořčice, 125 ml smetany ke šlehání, sůl , pepř, 1 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, aby vznikl větší plát, který naklepeme pouze po jedné straně. Pláty osolíme, opepříme, pokapeme sojovou a worcesterovou omáčkou a pokladem náplní - po 1 plátku slaniny, sýra, šunky a proužky sterilované kapie...

Perník na plech

Perník na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 450 ml mléka, 160 g čokolády na vaření, 160 ml sladké smetany, 2 hrsti ořechů

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl Bourbonu, 2 dcl sojové omáčky, 10 dkg třtinového cukru, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1 lžička cibule - sušené kořenící směsi, 6 vepřových kotlet (po 200 g), sůl a pepř dle chuti

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience smícháme v misce. Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduch...

Vepřové steaky s  plackou

Vepřové steaky s plackou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového karé (po cca 200 g), 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 svazek ředkviček, 2 červené papriky, svazek zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby, 2-3 lžíce vinného octa, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, trošku vody na těsto

Z preosiatej múky, vajec a trochu vody zamiesime tuhšie rezancové cesto. Vyvaľkáme na tenké placky a nasucho opečieme z oboch strán. Udržujeme teplé. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 hrubšie plátky. Zľahka naklepeme a natrieme olejom. Na 1...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího horního stehna bez kosti, sůl a pepř, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžíce másla, 0,5 kg růžičkové kapusty, 100 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl smetany, 2 g pepře bílého a soli dle chuti

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...

Tuňák na zelenině

Tuňák na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tuňáka ( po cca 150-180gr), 50 ml olivového oleje, 125 ml červeného vína, 500 g rajčat, 1 zelená paprika , 1/2 hlávky čínského zelí, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř podle chuti

Plátky tuniaka umyjeme, osušíme, poukladáme na misu, osolíme, okoreníme, obložíme plátkami cesnaku, posypeme rozmarinom. Zalejeme vínom ušľahaným so 4 PL oleja. Odložíme na noc do chladna. Zeleninu a cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame. Rajčiaky...

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka ( Po cca 150g), 500 g brokolice, 150 g plísňového sýru, 200 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce kari koření, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), troška pepře bílého, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1 lžička čerstvé petrželové nati

Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso prudko orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej misy. Brokolicu rozoberieme na ružičky a mierne povaríme v ...

Šťavnatý koláč z Normandie

Šťavnatý koláč z Normandie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g chlazeného másla, 1 trochu našlehané vejce, 50 g cukru krupice, 1-2 kapky vanilkové esence, Náplň: 3 jablka, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 1 žloutek, 60 g cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet. Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se...

Sýrové nudle do polévky

Sýrové nudle do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky strouhaného Camembertu, 1 vejce, 1 lžíce vody, 1 lžička polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje

Sýr nastrouháme najemno. Rozšleháme vejce s vodou, solí, moukou a vmícháme sýr. Na teflonovou pánev dáme lžičku oleje a rozetřeme ho peroutkou. Pánev rozehřejeme a vlijeme na ní těsto. Osmažíme po obou stranách. Necháme mírně vychladnout a nakrájí...

Surimi tyčinky na pánvi

Surimi tyčinky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krabích tyčinek, 80 g mražené zeleninové směsi, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 plátek másla, 3 špetky soli, špetka pepře

Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo. Z tyčinek odstraníme fólii a naskládáme je na střed pánve těsně vedle sebe. Do volného prostoru dáme zeleninu a zvolna začneme opékat. Zeleninu občas promícháme a tyčinky asi po 5 minutách obrátíme. Vše na pán...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

Kuře na indický způsob

Kuře na indický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře rozporcované a zbavené kůže ( cca 1200 g), 125 g másla, 1 lžíce kari koření, 2 velké cibule, 3 vejce, sůl podle potřeby, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu sádla na vymazání, 600 g brambor

Očistené zemiaky pokrájame na asi 5 mm plátky, mierne posolíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry. Medzitým roztopíme maslo a nasekáme na drobno cibuľu. Do roztopeného masla zamiešame rozšľahané vajcia...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

stránka: