Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 14

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřové plece, 150 g cibule, 2 lžíce sádla, 1 bujón, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 100 ml světlého piva, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájené maso, cibuli a na mírném plameni za stálého míchání vše opečeme. Podlijeme vodo...

Vepřové s brokolicí a smetanou

Vepřové s brokolicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1cm plátek másla, 100 g brokolice, 1 bujón, hladká mouka, 50 g tvrdého sýra, 250 ml smetany ke šlehání , sůl, 250 g vepřové plece

Omyté a na kostky nakrájené maso opékáme na másle na mírném plameni tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Podlijeme vodou, přidáme bujón a maso dusíme do měkka. Sýr nastrouháme na jemno. V troše vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Přidá...

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, olej, sůl a pepř podle chuti, 1 cibule, 400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 2-3 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkk...

Vepřová krkovička s kedlubnou

Vepřová krkovička s kedlubnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, sůl, 1 velký kedluben, 200 g zakysané smetany 16%, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička cukr krystal

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dus...

Hovězí plátky v pórku

Hovězí plátky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí plátky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g pórku, 500 ml smetany na vaření, hladká mouka

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Obrátíme je, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného...

Guláš z vepřového srdce

Guláš z vepřového srdce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 200 g cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžička pepře, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky, 1 paprika (kapie), 700 ml vody, 50 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce petrželové natě (nasekané), 2 jarní cibulky, 800 g vepřového srdce

Srdce dobře očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme ke slanině a osmahneme do zlatova. Vložíme srdce, orestujeme, mírně osolíme a opepříme. Přidáme ...

Hovězí polévka z mletého masa s nudlemi

Hovězí polévka z mletého masa s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mletého hovězího masa, 2 l vody, sůl, kousek libečku, 4 kuličky pepře, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 kostka hovězího bujónu, vlasové nudle

Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom přidáme mraženou zeleninu, bujón a vaříme do změknutí zeleniny. Nudle uvaříme...

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g domácí šunky, 4 vejce, 3 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý černý pepř, slunečnicový olej

Sýr nastrouháme na drobno a šunku nakrájíme na větší nudličky. Vejce rozklepneme do misky, metličkou je rozšleháme, osolíme, opepříme a potom do nich vmícháme nakrájenou šunku. Na pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce se šunkou a na pov...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Roštěnka s dušeným fenyklem

Roštěnka s dušeným fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 fenykly, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěnky, nakrájené na 4 plátky (100g), 1 bageta

Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme podélně na plátky. Necháme chvíli stranou. Očistíme si fenykl. Odkrojíme kořen i tužší stonky a podélně rozkrojíme napůl. Ze středu odřízneme čtyři tenké plátky a zbytek fenyklu nakrájíme na malé nudličky. N...

Pečený bažant na smetaně

Pečený bažant na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, špetka soli, špetka pepře, 150 g slaniny, 150 g másla, 4 cibule, 10 kuliček pepře barevného, 250 g žampionů, 250 ml smetany ke šlehání

Bažanta důkladně očistíme a vykucháme. Potom ho dobře omyjeme ze všech stran, vevnitř i zvenku. Nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a proložíme slaninou. Pekáček vymažeme máslem, na máslo rozložíme cibule, které jsme nakrájeli na kolečka. Přid...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Klobásová polévka

Klobásová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 brambory, 1 cibule, 1 mrkev, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 2 ostravské klobásy, 3 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička oregana, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička petrželové natě

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme vodou (asi litr). Osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme ore...

Řízky z pirátské krčmy

Řízky z pirátské krčmy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, sůl a pepř podle chuti, troška hladké mouky, troška čerstvého estragonu, lžíce hořčice, 200 ml smetany, 3 lžíce rumu, olej

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je posypeme moukou a nasekaným estragonem. Maso obrátíme a z druhé strany jej potřeme hořčicí a opět posypeme estragonem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky zprudka opečeme. Pak zalijeme smetanou ...

Tacos s hovězím masem

Tacos s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky olivového oleje, 250 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1/4 lžičky chilli koření, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/4 hrnku rajčatového protlaku, 450 g pečených fazolí z konzervy, 12 tacos nebo malých tortill, 1/2 hrnku nastrouhaného čedaru, 2 malé mrkve, 2 rajčata, 1 hrst natrhaného hlávkového salátu, sůl dle chuti

V malém kastrůlku rozehřejeme olej a maso společně s cibulí na něm opečeme. Trvá to asi 10 minut. Přidáme chilli, kmín, koriandr, sůl a fazole a všechny ingredience promícháme. Pečeme takto asi 3 minuty. Tacos zavěsíme na rošt v troubě a opékáme n...

Burritos

Burritos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 lžička olivového oleje, 1 střední cibule, půl skořice vcelku, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 hrnky hovězího vývaru, 8 tortill (20cm), sůl dle chuti, 100 g rajčatové salsy

Maso zbavíme tuku a blan. Omyjeme a očistíme. Nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme do zlatohněda. Přidáme maso a skořici s hřebíčkem a bobkovým listem. Osolíme dle chuti a přilijeme vývar. Vše uvedeme do varu, snížíme ...

Bažant se šunkou

Bažant se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 200 g slaniny, 100 g šunky, špetka soli, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 150 g másla

Slaninu a šunku nakrájíme na klínky a dáme stranou. Bažanta dobře omyjeme, oškubeme a vykucháme. Pak bažanta hustě protáhneme klínky šunky a slaniny. Osolíme a dovnitř vložíme plátky šunky naplněné nastrouhaným křenem. Poté dáme bažanta do pekáče...

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařených bramborových knedlíků, 100 g uzeného masa, 1/2 menší cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje

Uvařené uzené maso pomeleme na masovém mlýnku. Polovinu menší cibule oloupeme, nakrájíme na drobno a knedlíky na malé kostičky. V teflonové pánvi na rozehřátém oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme mleté uzené maso, prohřejeme a poté...

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky uzeného masa, sůl a pepř podle chuti, 2 cibule, 250 g žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 lžíce hořčice, 300 ml suchého bílého vína, olej

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme p...

stránka: