Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 17

Topinková směs

Topinková směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra nahrubo, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, troška mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 1 lžička kečupu

Cibuli nakrájíme na drobno. Na pánvi dáme rozehřát máslo a cibuli na něm zpěníme dozlatova. Přidáme salám, který jsme nakrájeli na menší nudličky, mletou papriku, sýr, utřený česnek a kečup dle chuti. Dobře všechno promícháme a necháme chvíli odl...

Hovězí roláda Schwarz

Hovězí roláda Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hovězí plátek , sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky Schwarwaldské šunky, 1 sladkokyselá okurka, 50 g tvrdého sýra , 1 silnější plátek másla, 1/2 hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana ke šlehání

Plátek hovězího masa dobře rozklepeme, mírně osolíme a opepříme. Polovinu plátku potřeme hořčicí a na natřenou část rozložíme šunku, rozkrojenou okurku a sýr. Hovězí roládu pevně stočíme a zpevníme nití. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a roládu ...

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka Moravanky, 4 lžíce másla

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, poté je obalíme ve strouhance a teprve potom v rozšlehaném vejci. Rozpálíme na pánvi olej a kotlety zprudka opečeme. Pak vezmeme pekáček, do něj vyskládáme kotlety, hezky je rozložíme, poté zalijeme směsí Moravank...

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Zabijačková pomazánka

Zabijačková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jitrnicového prejtu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného křenu, 2 lžíce Dijonské hořčice, 80 g másla, 1 cibule, špetka soli

Do mísy vymačkáme prejt z jitrnice, přidáme změklé máslo, najemno nakrájenou cibuli, česnek, který jsme si utřeli se solí, hořčici a nastrouhaný křen. Vše dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 8 stroužků česneku, 3 lžíce medu, 4 lžíce másla, 3 lžíce rumu, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce rozinek

Rozpustíme máslo a vmícháme do něj med, utřený česnek, rum a rozinky, které jsme si den předem namočili do rumu. Všechno důkladně promícháme. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté maso upečeme v roz...

Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta rychlá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek vepřové kotlety, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, Na polití - 1 stroužek česneku, 1 špetka pepře, 2 špetky mleté červené papriky, 2 špetky soli, 2 špetky bramborového škrobu, nepatrně ostrého kečupu a plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce studené vody, 2 kapky sojové omáčky

Nejprve si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Dáme ho do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme vodou a rozmícháme. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonovo...

Rolovaný šunkový řízek

Rolovaný šunkový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 plátky tvrdého sýra, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Na dva plátky šunky položené přes sebe dáme plátek sýra, okraje šunky přehneme dovnitř a pevně svineme do rolády. Roládku obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci, ve strouhance a opět ve vejci a ve strouhance. Obalené roládky smažíme ry...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Omáčka játrová

Omáčka játrová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletých hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 1/4 lžičky mletého pepře, 250 ml vody, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžička sojové omáčky, 1 kostka hovězího bujónu, sůl dle potřeby, 1 - 2 lžíce hladké mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme mletá játra a na mírném plameni mícháme tak dlouho, dokud se játra nezačnou drobit. Přidáme mletý pepř, vodu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. V troše smetany rozmích...

Cikánská vepřová směs

Cikánská vepřová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl a pepř dle chuti, troška hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 2-3 nohy párku, 1 větší cibule, 1 zelená paprika , 1-2 rajčata, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, pak zaprášíme moukou a promícháme. Nudličky restujeme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Pak maso vypneme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na lžíci oleje vhodíme anglickou slaninu nakrájenou ...

Hovězí roláda s vejci

Hovězí roláda s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek hovězího masa, 2 vejce, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 střední cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 plátek šunky, sladkokyselé okurky, instantní tmavá jíška

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a ok...

Roštěná a la mode

Roštěná a la mode

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, 3-4 lžíce olivového oleje, tymián dle chuti, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 citrón, 200 ml koňaku nebo slivovice, 1 lžíce octa balsamico, 1 sklenice šípkové zavařeniny, 1 l červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu ...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 100 ml slunečnicového oleje, 50 g másla, 100 g cibule, 200 g žampionů, 150 g sterilované okurky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 dcl hovězího vývaru, 80 g kečupu

Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připeč...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 2 bobkové listy, 4 cibule, 5 lžíc rostlinného oleje, 2 lžíce majoránky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 kg červené řepy, 100 g křenu, 1 lžíce bílého vína, 1/4 l zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčk...

Boršč se šťovíkem

Boršč se šťovíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 dkg hovězích žeber, 6 ks brambor, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1 balení zakysané smetany, 4 lžíce šťovíku

Hovězí žebírko vaříme v osolené vodě, až je maso téměř měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory. Když je vše měkké, vyjmeme žebírka a obereme z nich maso. Vrátíme ho do polévky, přidáme nadrobno nasekaný šťovík a ve vroucí polévce rozšl...

Pečené kuřecí s cibulkou

Pečené kuřecí s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 500 g vepřové krkovičky nebo plece, česnek, malé cibulky, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 80 g sádla

Cibulky a česnek oloupeme. Omytá kuřecí prsa a krkovičku nakrájíme na menší kusy. V pánvi na rozehřátém sádle asi 10 - 15 minut pomalu opékáme kousky krkovičky. Necháme mírně zchladnout a jednotlivé kuřecí kousky v sádle z výpeku omočíme. Vložíme ...

stránka: