Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 15

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky uzeného masa, sůl a pepř podle chuti, 2 cibule, 250 g žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 lžíce hořčice, 300 ml suchého bílého vína, olej

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme p...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Vepřová směs s hlívou

Vepřová směs s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 3 lžíce sojové omáčky, 1 velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 červená paprika , asi 2 lžičky Solamylu, olej, 250 g hlívy ústřičné

Maso nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme odležet v chladu. V pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. Hlívu nakrájíme na kousky a přihodíme k masu. Po chvilce ...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Kari směs s ananasem a mandlemi

Kari směs s ananasem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty, 200 g telecích jater, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 sáček maggi kuřecí dobroty soté, špetka kari koření, špetka soli, 80 g másla, 120 g ananasového kompotu, 80 g mandlí

Maso a játra nakrájíme na hrubší nudličky, prudce opečeme na oleji a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari koření. Krátce osmahneme, přidáme Maggi Kuřecí dobroty soté rozmíchané ve vodě a vaříme za občasného míchání do poloměkka. Ananas nakrájíme...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Kotleta sypaná sýrem

Kotleta sypaná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 špetky mleté papriky, Na zálivku - 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička sojové omáčky, 100 ml vody, 4 lžičky strouhaného sýra

Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme na jemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a škrob. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kotlety opepřenou stranou, maso ob...

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 2 lžičky koření na mleté maso, sůl dle potřeby, sušená petrželová nať, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, Na omáčku - 40 g másla, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření

Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvilku stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme h...

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...

Masový věnec

Masový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 200 g cibule, 600 g mletého masa (směs), 200 g rýže, 2 vejce, 4 lžíce sladké smetany, troška octu, 1 citrón, 1 lžíce koření na mleté maso, špetka soli

Vykrojíme košťál ze středu v hlávce zelí a listy nakrájíme na nudličky, krátce povaříme ve vodě, přilijeme ocet (asi 4 lžíce), scedíme a vychladíme. Maso smícháme s vařenou rýží, vejci, kořením a osolíme. Do připraveného pekáče vsypeme na kolečka ...

Salát se šunkou jamón ibérico

Salát se šunkou jamón ibérico

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový), nať z 1 jarní cibulky, 6 sušených rajčat v olejovém nálevu, 1/6 hlávky bílého zelí, několik kuliček hrášku, 8–10 kuliček kaparů, šťáva z 1/2 citronu, pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zaká...

Vepřové kousky s hořčicí

Vepřové kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička francouzské zrnité hořčice, 1/2 lžičky soli

Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji ho opékáme tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Osolíme, přidáme nové koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Za občasného zamíchání a podl...

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího hřbetu, mletý pepř dle potřeby, jalovec dle chuti, rozmarýn dle potřeby, sůl dle chuti, 12 ks šalotky, máslo, 2 lžíce cukru krystal, 2 snítky čerstvého tymiánu (Mateřídouška obecná), portské víno, kuřecí vývar, olivový olej a kostička másla

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z mari...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g různě barevných paprik, 1 pórek, 3 cibule, 750 g hovězího mletého masa, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, 250 ml masového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Papriky i pórek pořádně umyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky, pórek na malé špalíčky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme a necháme okapat. Troubu rozpálíme n...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Jarní vepřové závitky

Jarní vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 200 g žampionů, 1 starší rohlík, 1 vejce, svazek ředkviček, olej, 2 lžíce nasekané pažitky

Nejdříve si připravíme náplň: na rozehřátém oleji restujeme žampiony. Asi po třech minutách přihodíme rohlík nakrájený na malinké kostičky. Dohromady krátce opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem, promícháme a až se vejce srazí, odstavíme a v...

stránka: