Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 330

Mamčin guláš

Mamčin guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězí klížky, 2 cibule, 0,5 lžičky chilli koření, 7 lžiček sladké papriky, 1-2 lžičky pálivé papriky, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 větší kapka sladkého kečupu, 3 kostky hovězího bujónu, 1-2 lžičky soli, 2 l vody, 3-5 lžic instantní tmavé jíšky

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. P...

Falešný marcipán

Falešný marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučky, 150 g sušeného mléka, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky mandlové esence, 2-5 lžic vody

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Ovocný zákusek

Ovocný zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 390 g cukru moučky, 100 g Hery, 1 vejce, 4 lžíce kakaa, 420 ml mléka, 125 g másla, 2 vaječné žloutky, 1,5 pudinku vanilkové příchuti, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 konzervy jahod, 3 sáčky červené želatiny, 24 čerstrvých jahod

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ...

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g avokáda, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru krystalu, 230 g másla, 75 ml čokoládové polevy, 50 g pistácií

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných oliv, 20 malých vypeckovaných oliv, 60 hřebíčků

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg králíka, 2 lžíce sádla, 50 g mrkve, 5 kuliček pepře, 250 ml mléka, 50 g petržele, 2 bobkové listy, 2 cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, 2 lžičky cukru krystalu, 100 g másla, 2 lžičky kmínu

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme oc...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Italská pomerančová pěna

Italská pomerančová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 1 sáček čiré želatiny, 2 vaječné bílky, 60 g cukru krystalu, 3 lžíce cukru moučky

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme. Do vymačkané pomerančové šťávy přidáme cukr moučku, želatinu a přivedeme k varu. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím cukr krystal a vaječné bílky ušleháme do husté pěny. Postupn...

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml mléka, 3 pudinky vanilkové příchuti, 4 vaječné žloutky, 250 g másla, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr

Mléko důkladně promícháme s pudinky, žloutky a vanilkovým cukrem. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím máslo utřeme s cukrem moučkou a postupně zašleháváme do vychladnuté vanilkové směsi. Důkladně...

Ptyše

Ptyše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

120 g Hery, 320 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 6 vejcí, špetka soli, 850 ml mléka, 240 g cukru moučky, 250 g másla, 4 vaječné žloutky, 3 pudinky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr

Z vody, mouky, Hery, vejcí a soli si připravíme odpalované těsto (viz související recepty). Těsto dáváme do zdobícího sáčku a na pečící papír stříkáme kolečka, která dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby na 220 °C. Poté teplotu snížíme na 180...

Odpalované těsto

Odpalované těsto

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

320 ml vody, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 6 vejcí, 120 g Hery

Do vody přidáme Heru, sůl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se Hera zcela neroztopí. Přidáme mouku a důkladně promícháme. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevytvoří hladké těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Sejmeme z plamene, necháme trochu vystydn...

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 2 menší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Sardelky (ančovičky) očistíme, vykostíme, zbavíme hlaviček a ocásků. Cibule nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, máslo, sardelky (ančovičky), pepř, sůl dle chuti a vše vidličkou důkladně promícháme do jemné pomazánky.

Volská oka

Volská oka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Na pánvi rozehřejeme olej, nad kterým rozklepneme vejce. Žloutek s bílkem necháme dopadnout na pánev, vejce se lehce rozlije a začne se smažit. Smažíme na mírném plameni, dokud se okraje nezačnou barvit do hněda. Vejce opepříme a osolíme dle chuti...

Severní pól

Severní pól

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml vodky, 30 ml mléka, hnědý cukr na ozdobu, 1 limeta, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme rozkrojenou limetou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice vlijeme vodku, mléko, šťávu vymačkanou z limety a zamícháme. Vhodíme led, dozdobíme kous...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Snadné tyčinky

Snadné tyčinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, sůl, 1 vejce

Listové těsto zpracujeme a vyválíme placku 0,5-1 cm silnou. Poté ji rozkrájíme na 2 cm široké a 5 cm dlouhé tyčinky. Tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut v přede...

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 1 kg červené řepy, 1,2 l octu, 1 lžíce soli

Červenou řepu omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, přivedeme k varu a vaříme 1,5 hod. Mezitím přivedeme k varu ocet, cukr a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kos...

Malina dream

Malina dream

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml malinového džusu, 1 lžíce citrónové šťávy, cukr krupice na ozdobu, 2 maliny na ozdobu, 1/2 plátek limety na ozdobu, 50 ml rumu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme malinový džus, rum, citrónovou šťávu a vše promícháme. Maliny napíchneme na párátko ...

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 menší cibule, 250 ml majonézy, pepř, sůl, 3 větší sterilizované okurky, 12 vejcí

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na jemno nakrájené cibule, na kostičky nakrájené okurky, majonézu, pepř, sůl d...

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 180 g cukru krystalu, 200 g vlašských ořechů, 1 kypřící prášek do pečiva, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 ml mléka, 330 g cukru moučky, 3 vaječné bílky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 hrnečku cukrové rýže barevné

Vejce ušleháme s cukrem krystalem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva, rozemleté vlašské ořechy a vše důkladně zamícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30-40 minut v předehřáté ...

stránka: