Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 333

Popcorn s medem

Popcorn s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kukuřice na popcorn, 4 lžíce včelího medu, 4 lžíce rostlinného oleje

Na olej v hrnci vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjeme pokličkou a za stálého protřepávání pražíme...

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, 1/2 konzervy ananasového kompotu, 400 ml drůbežího bujónu, sůl, pepř, 1 játra, 1 srdce, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikl...

Jahodová slivovice

Jahodová slivovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 50 ml jahodového džusu, sklenka kostek ledu, kandované ovoce na ozdobu

Do sklenice dáme led, přidáme jahodový džus a slivovici. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáváme s brčkem.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Alkoholový polibek

Alkoholový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 100 ml Red Bullu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, Red Bull a promícháme.

Pohled do slunce

Pohled do slunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 30 ml hruškovice, 50 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, hruškovici a dolijeme Coca Colou.

Mléko proti nachlazení

Mléko proti nachlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 1 sáček černého čaje, 100 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 50 ml vody

Do vody vhodíme sáček černého čaje a přivedeme k varu. Sáček čaje vyjmeme, přidáme mléko, med a necháme projít varem. Vlijeme do sklenice, přidáme slivovici a podáváme.

Modrý den

Modrý den

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Curacaa blue, hrst led, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml Red Bullu, kousek citrónu na ozdobu, kousek limety na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Curacao blue, gin, citrónovou šťávu a dolijeme Red Bullem. Ozdobíme kouskem limety a citrónu.

Pečená krůtí prsa

Pečená krůtí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, sůl, pepř, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 200 ml červeného vína

Krůtí prsa omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme do pekáče, přidáme olej a podlijeme vínem. Přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté trou...

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 1 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce včelího medu, sůl, 10 kuliček jalovce, 100 ml bílého vína, 1/2 lžičky mletého pepře

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuličky jalovce rozdrtíme a smícháme s medem, citrónovou šťávou a pepřem. Touto směsí kuřecí kousky potřeme a dáme do pekáče na cibuli....

Smetanová jalovcová omáčka

Smetanová jalovcová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, sůl, pepř, 100 g másla, 5 kuliček jalovce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krystalu, 3 bobkové listy, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme smetanu, 150 ml mléka, cukr, rozdrcené kuličky jalovce, bobkový list a důkladně promícháme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Přivedeme k varu a...

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 l vody

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, přikryjeme igelitem, upneme gumičkou a dáme na 10 dní do tepla. Dvakrát za den obsah promícháme dřevěnou vařečkou. Po 10 dnech scedíme, opět p...

Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 10 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky chilli koření, sůl, mletý pepř, 20 kuliček pepře, 2 lžíce kečupu, 1 cibule

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smích...

Bílá nadílka

Bílá nadílka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml becherovky, 1 lžíce cukru moučky, 20 ml pomerančového džusu, 60 ml mléka, plátek pomeranče na ozdobu, 1 lžíce kokosové moučky, 30 ml Malibu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Mléko, Malibu, becherovku, pomerančový džus, cukr, kokosovou moučku dáme do mixeru a mixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Zákeřná becherovka

Zákeřná becherovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml becherovky, 50 ml kalvadosu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme becherovku a kalvádos. Zlehka promícháme, přidáme led a podáváme.

Zatažené nebe

Zatažené nebe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml amareta, 30 ml pomerančového džusu, 5 kostek ledu, plátek pomeranče na ozdobu

Amareto, becherovku, pomerančový džus, led dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Modrá laguna

Modrá laguna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml Curacaa blue, 1 hrst ledu, 30 ml toniku

Led rozmixujeme, vlijeme do sklenice, přidáme Curacao blue, Becherovku a tonik. Zlehka promícháme a podáváme.

Ledové rudé moře

Ledové rudé moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Becherovky, 1 hrst jahod, 1 lžice cukru moučky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 kostek ledu

Jahody omyjeme a osušíme. Jednu jahodu dáme bokem, zbytek rozkrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme led, bechcerovku, citrónovou šťávu, cukr a vše důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme jahodou.

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g cukru krystalu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 500 g borůvek, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla, 1 lžíce mleté skořice

Z cukru moučky, polohrubé mouky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Žloutek utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a postupně po lžícíc...

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 ml mléka, 100 g borůvek, 1 lžíce cukru moučky

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Jogurt a mléko vlijeme do mixéru, přidáme borůvky, cukr a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a podáváme.

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Bažant na bílém víně a kari

Bažant na bílém víně a kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, sůl, 1 lžíce kari koření, 100 g másla, 200 ml bílého vína, 1 lžíce nasekaného libečku

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předeh...

stránka: