Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapékané vepřové maso s lilky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3944 kalorií 19.0g cukrů 332.0g tuků 183.0g bílkovin

Příprava

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet, aby pustily nahořklou šťávu. Opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do vroucí vody, vaříme 1 minutu. Poté plátky necháme okapat a osušíme. Polovinu plátků nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme mleté vepřové maso, dokud nezezlátne. Přidáme nakrájené lilky na nudličky a vaříme 10 minut. Přidáme pepř a sůl dle chuti. Do vymazané zapékací mísy dáme plátky lilků, tak aby zakryly celé dno. Přidáme 1/2 rajčatové omáčky, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme 1/2 množství nakrájené mozzarelly na tenké plátky. Posypeme masovou směsí, kterou zakryjeme zbývajícími plátky mozzarelly. Přidáme zbývající rajčatovou směs, rovnoměrně rozetřeme a posypeme nastrouhaným eidamem. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.


Přidat na Pinterest
Milena

16. 06. 2009, Recept navštíven: 4377x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

22. 08. 2016, 19:16

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne zapekané masko

26. 01. 2017, 20:07

Přidat komentář

Facebook komentáře