Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zapékané vepřové maso s lilky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 1h 15min
Celkový čas: 1h 30min , porce

3944 kalorií, 19.0g cukrů, 332.0g tuků, 183.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet, aby pustily nahořklou šťávu. Opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do vroucí vody, vaříme 1 minutu. Poté plátky necháme okapat a osušíme. Polovinu plátků nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme mleté vepřové maso, dokud nezezlátne. Přidáme nakrájené lilky na nudličky a vaříme 10 minut. Přidáme pepř a sůl dle chuti. Do vymazané zapékací mísy dáme plátky lilků, tak aby zakryly celé dno. Přidáme 1/2 rajčatové omáčky, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme 1/2 množství nakrájené mozzarelly na tenké plátky. Posypeme masovou směsí, kterou zakryjeme zbývajícími plátky mozzarelly. Přidáme zbývající rajčatovou směs, rovnoměrně rozetřeme a posypeme nastrouhaným eidamem. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Milena

16. 06. 2009, Recept navštíven: 3996x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citró...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme š...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zapékané vepřové maso s lilky Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

22. 08. 2016, 19:16

Přidat komentář

Facebook komentáře