Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 347

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Tuňákové steaky

Tuňákové steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáku, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pepře čtyř barev, hrachové lusky při podávání

Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpáleno...

Zapékaná brokolice s brambory

Zapékaná brokolice s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml mléka, 300 g tvrdého sýru, 1 lžička sučené majoránky, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 1 brokolice, pepř, sůl

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 15 minut, dokud se neprovaří. Mezitím brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit také do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Br...

Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 25 g hladké mouky, 150 g tvrdého sýru, 1 mrkev, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 brokolici, 1 lžičku celého pepře, 8 stroužků česneku, 500 ml mléka, sůl

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový list,...

Jednoduché zeleninové rizoto

Jednoduché zeleninové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, troška másla nebo olivového oleje, hrneček hrášku, hrneček kukuřice, 2 mrkve, 1 bílá paprika, 1 lžička soli, 1 lžička mleté sladké papriky

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do...

Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3/4 kg hovězí roštěnky, 1-2 lžíce soli, 3 lžíce čerstvě mletého pepře, 100 ml worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce dijonské hořčice, 50 ml slunečnicového oleje

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu. Druhý den mas...

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 střední mrkev, 500 ml mléka, 1 hlávku květáku, 25 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 lžička celého pepře, 150 g eidamu (Edam)

Květák zbavíme spodní části a listů. Rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový l...

Omeleta s houbami a slaninou

Omeleta s houbami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrsti hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 50 g sterilované papriky, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, špetka kari koření, 100 g eidamu (Edamu)

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme rozškvařit na pánev. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli a mírně restujeme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a chvilku dusíme (cca 10 minut). Máme-...

Lehká omeleta

Lehká omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, kousek pórku či jarní cibulky, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 mrkev, 50 g eidamu (Edamu)

Vejce rozšleháme se solí a pórkem či cibulkou nasekanou najemno. Na rozpálený olej tuto směs vlijeme a usmažíme z obou stran. Na talíři posypeme omeletu čerstvou strouhanou mrkví a tvrdým sýrem.

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 500 g dlouhozrné rýže, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g sterilované či pečené červené papriky, 6 stroužků česneku, 200 ml rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, troška majoránky

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a...

Marinované vepřové kousky

Marinované vepřové kousky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žeber nebo 4 ks vepřové krkovičky, kýty nebo pečeně, 100 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky barevného mletého pepře, 6 stroužků česneku, 2 lžičky včelího medu, 1 lžíce vody, 1 lžíce rumu, 1 pomeranč, troška chilli koření

Připravíme si marinádu: do olivového oleje přidáme všechny přísady, tedy lisovaný česnek, sůl, pepř (ideálně směs barveného černého, zeleného a červeného), chilli koření, vodu, rum, vymačkanou šťávu z pomeranče a nakonec rozmícháme ve směsi med. M...

Vegetariánské lasagne

Vegetariánské lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg lilku, 25 g másla, 400 g rajčat, 2 větší červené papriky, 300 g tvrdého sýra, 3 lžičky sušeného oregana, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 hlávky ledového salátu na ozdobu, 9 plátků lasagní

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Do rozehřátého másla přidáme nakrájený a osolený lilek. Smažíme 7 minut na mírném ohni, dokud nezezlátne. Přidáme 350 g nakrájených rajčat, papriku, rozetřený česnek, 2 lžičky oregana, osolíme ...

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g máslo, 250 g tvrdého sýra, 600 ml rajčatového protlaku, 18 plátků lasagní, sůl, pepř, 2 lžičky sušeného oregana, 600 g konzervovaných rajčat, 500 ml mléka, 1 bobkový list, 25 g hladké mouky, 5 hřebíčků, směs zeleniny na ozdobu

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Z 25 g másla, mléka, mouky, bobkového listu, hřebíčku, soli a pepře připravíme bešamelovou omáčku (viz související recepty). Mezitím si na pánvi rozehřejeme zbývajících 25 g másla a přidáme nak...

Pizza s rajčaty a olivami

Pizza s rajčaty a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké nebo polohrubé mouky, 1/2 másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 6 lžic rajčatového protlaku, 6 vypeckovaných černých oliv, 100 g plátkového sýra, 1 lžička sušeného oregana, sůl, 100 g suchého salámu dle chuti

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a rozetřený česnek. Těsto znovu zpracujem...

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špenátu, 150 g tvrdého sýru, 3 vejce, 250 g listového těsta, 50 g vlašských ořechů, sůl, olej na vymazání formy

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. For...

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špaget, 1 paličku česneku, hrst čerstvé bazalky, 100 g parmazánu, sůl

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, mírně osolíme a vhodíme špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Mezitím nastrouháme parmazán, přidáme najemno nasekanou bazalku a česnek. Špagety necháme okapat a důkladně promícháme se zelenou směsí.

Špenátové koule

Špenátové koule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olej na smažení, 100 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 400 g špenátu, sůl, pepř, 2 čerstvé listy špenátu na ozdobu, majonézu při podávání

Olej rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, mleté maso, nasekaný nebo rozemletý špenát, vejce, mouku, sůl a pepř dle chuti. Vše důkladně promícháme a tvoříme kuličky, které dáme smažit na 10-15 minut. Mezitím opláchneme ...

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

Ovocný předkrm ve víně

Ovocný předkrm ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší žlutý meloun, 150 g jahod, 2 banány, 200 ml červeného vína

Meloun rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na malé kousky. Banány a jahody také pokrájíme. Vše smícháme dohromady a dáme do vydlabané půlky melounu. Opatrně zalijeme vínem a necháme 3 hodiny odležet v lednici.

Zeleninový předkrm

Zeleninový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 1 větší cibule, 2 rajčata, 100 g artyčoku, 1 hrst bezpeckových zelených oliv, 1 hrst bazalky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml vody

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přilijeme vodu a necháme 15 minut dusit pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rajčatový protlak, sušený tymián, nakrájenou bazalku, sůl a pepř dle chuti. Směs necháme projít va...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Wontony s mletým masem

Wontony s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa , 100 g rajčat, 3 jarní cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru moučky, 1 vaječný bílek, 2 lžíce solamylu, 24 plátků wontonového těsta

Jarní cibulku a rajčata nakrájíme na drobno a přidáme mleté maso, rajčatový protlak, sojovou omáčku, olivový olej, moučkový cukr a sníh z bílku. Vše promícháme a přidáme solamyl. Plátky wontonového těsta rozložíme a na každéhý plátek dáme 1 lžíci ...

Vepřové na kari

Vepřové na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky kari koření, 1 lžička solamylu, 100 ml bílého vína, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 cibule

Cibuli nasekanou najemno zpěníme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, podlijeme trochou bujónu a dusíme. Po chvíli podlijeme bílým vínem, zakápneme sojovou omáčkou. Dusíme cca půl hodin...

Krůtí guláš

Krůtí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg krůtích prsou, 2 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky nebo kousek chleba na zahuštění

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme,přidáme papriku, kari a rozetřený česnek. Vmícháme protlak a chvíli restujeme. Podlijeme trochou bujónu a dusíme doměkka. Dochutíme worcestrem. ...

stránka: