Vepřové kari s květákovou rýží
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenykl osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme je k cibuli. Přidáme také rajčata, čočku a nakrájené cukety a rozdrobíme bujonovou kostku. Přikryjeme a vaříme 40 minut za občasného míchání. V případě potřeby přilijeme vodu.
Do hrnce vrátíme maso a vaříme 10-20 minut, dokud vepřové maso není měkké a uvařené. Květák rozebereme na růžičky a ty pak rozmixujeme na hrubo. Poté dáme na talíř, zalijeme vodou a necháme 7 minut v mikrovlnné troubě – přikryté. Poté květák slijeme a smícháme s uvařenou rýží. Vepřové kari podáváme s květákovou rýží.
Tip k receptu
Jedná se o dietní pokrm. V 1 porci najdete 309 kcal, 33 g bílkovin, 18 g sacharidů, 10 g tuků a 9 g vlákniny.
sonizna27. 08. 2015