Vepřové kari s květákovou rýží

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1272 kalorií
7.0g cukrů
15.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenykl osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme je k cibuli. Přidáme také rajčata, čočku a nakrájené cukety a rozdrobíme bujonovou kostku. Přikryjeme a vaříme 40 minut za občasného míchání. V případě potřeby přilijeme vodu.
Do hrnce vrátíme maso a vaříme 10-20 minut, dokud vepřové maso není měkké a uvařené. Květák rozebereme na růžičky a ty pak rozmixujeme na hrubo. Poté dáme na talíř, zalijeme vodou a necháme 7 minut v mikrovlnné troubě – přikryté. Poté květák slijeme a smícháme s uvařenou rýží. Vepřové kari podáváme s květákovou rýží.

Tip k receptu

Jedná se o dietní pokrm. V 1 porci najdete 309 kcal, 33 g bílkovin, 18 g sacharidů, 10 g tuků a 9 g vlákniny.

přidejte na:
sonizna

27. 08. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
dobre dietne jedlo

07. 10. 2015, 10:31

majka
na dietu akostvorene

09. 10. 2015, 18:45

Svetlana
vyborné jedlo

15. 10. 2015, 20:17

hanka
jednoducho dobre

16. 10. 2016, 17:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.