Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mořská sůl

Buráková omáčka

Buráková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g arašídů (burské ořechy, buráky), 1/2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 50 g třtinového cukru, 1 špetka mořské soli, 100 ml vody

Vodu zahřejeme, aby byla horká a pak ji spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou kašičku. Po vychlazení podáváme.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Focaccia s hroznovým vínem

Focaccia s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnice), 100 ml olivového oleje, 7 g mořské soli, 2 lžíce rozmarýnu, 100 g hroznového vína, 200 ml vody

Smícháme vlažnou vodu, mouku a droždí. Necháme kynout 40 minut. Poté těsto propracujeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 min kynout. Poté zalijeme olejem a zapracováváme ho prsty do těsta - zároveň se z bochánku snaží...

Nudlové taštičky s pestem

Nudlové taštičky s pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 ks vejce, 3 ks žloutků, 140 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 100 g paprikové pasty, 2 lžíce sýru ricotta, 1 svazek bazalky, 7 g mořské soli, 100 g piniových ořechů, 6 stroužků česneku, 80 g parmezánu, 7 g pepře

Připravíme si těsto na nudlové taštičky: smícháme hladkou mouku, jedno vejce, tři žloutky, lžíci olivového oleje a půl lžičky soli. Podle potřeby můžeme přidat lžíci až dvě vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Na ná...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Šalvějový margarín

Šalvějový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g margarínu na vaření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce šalvěje, troška Mořské soli

Margarín vymícháme s prolisovaným česnekem a najemno posekanou šalvějí. Dochutíme solí.

Zeleninové pyré na "divoko"

Zeleninové pyré na "divoko"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 8 brambor, 1 plátek bulvového celeru, 1 lžíce petrželové natě, 1 bobkový list, troška Mořské soli, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, špetka muškátového oříšku, troška citronového pepře

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem do měkka. Brambory slijeme a vyjmeme bobkový list. Mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do měkka a zcedíme. Zeleninu a brambory smícháme, rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme mušká...

Řecké pikantní lodičky

Řecké pikantní lodičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 100 g strouhaného sýru, 2 lžičky koření Gyros, 1 lžička Steak koření , kousek chilli papričky, špetka mořské soli, špetka citronového pepře, 1 lžíce sušené petrželové natě, 3 cukety, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 2 papriky (kapie), 2 cibule, 50 g másla, 1 hrnek vody

Mletá masa smícháme se strouhaným sýrem, přidáme kousek chilli papričky, sušenou petrželovou nať, okořeníme a osolíme. Dobře promícháme. Cukety omyjeme, rozkrojíme na lodičky a vydlabeme. Osolíme a pomažeme kečupem. Plníme masovou směsí a nahoru...

Slávky na víně

Slávky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g slávky jedlé, 350 ml bílého vína, 1 stroužek česnku, špetka mořské soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička limetové šťávy, 1 lžička kopru, 1 lžička citronové šťávy

Čerstvé slávky očistíme kartáčkem. Použijeme jen zavřené! Na wok pánev přidáme olivový olej a česnek. Krátce orestujeme, přidáme mořskou sůl, pepř, lžičku kopru, slávky, podlijeme 300 ml kvalitním bílým vínem. Dusíme zvolna pod pokličkou cca 5 min...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g čerstvé brokolice , 10 g českého čerstvého másla, 1-2 l zeleninového vývaru z jarní zeleniny, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 česneku

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 ...

Letní salát

Letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 1 okurka, 2 - 3 rajčata, troška petrželové natě, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, špetka pepře barevného

Omytý a odkapaný hlávkový salát natrháme nebo nakrájíme do mísy, přidáme nasekanou petrželovou nať, nadrobno nasekaná rajčata a okurky. Připravíme si zálivku z olivového oleje, mořské soli, pepře a citronové šťávy (nebo ocet či vinný ocet - podle ...

Hlávkový salát trochu jinak

Hlávkový salát trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 150 g bílého jogurtu, 1 jarní cibulka, špetka Mořské soli, troška petrželové natě, kousek okurky

Omytý a odkapaný hlávkový salát nakrájíme nebo natrháme na drobnější kousky a dáme do mísy. Přidáme polotučný bílý jogurt, špetku mořské soli, nasekané petrželové natě a nejlépe nasekanou mladou, jarní cibulku. Kdo má rád může přidat i nadrobno na...

Salát z karotky

Salát z karotky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g karotky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, cca 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 5-7 lžic vody, 1-2 lžíce olivového oleje, dle chuti špetka Mořské soli

Nastrouhanou karotku dáme do mísy. Poté ji zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, mořské soli, medu, vody a citronové šťávy. A můžeme servírovat.

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červené řepy, 6 stroužků česneku, špetka Mořské soli, troška pepře , 80 g domácí majonézy

Očištěnou červenou řepu si nejdříve uvaříme. Pak ji najemno nastrouháme, přidáme koření dle vlastní chuti, utřený česnek a nakonec přidáme i majonézu - nejlépe domácí, kterou do salátu vmícháme a máme hotovo.

Salát z opečených paprik

Salát z opečených paprik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 600 g paprik , 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, cca 8 lžic olivového oleje, špetka Mořské soli, troška barevného pepře, troška citronové šťávy

Na pánvi si nejdříve osmahneme dozlatova česnek s nadrobno nakrájenou cibulí. Na další pánvi si opečeme papriky, které pak oloupeme. Nakrájíme si je do mísy na nudličky nebo menší kousky. Přidáme osmahnutý česnek s cibulí a přelijeme zálivkou, kte...

Čekankový salát

Čekankový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, troška petrželové natě, troška pažitky, troška pepře barevného

Čekankové puky omyjeme a necháme odkapat. Poté je na nudličky nebo menší kousky nakrájíme. Přidáme nakrájené konzervované žampiony. Zálivku si uděláme ze zbylých ingrediencí dle vlastní chuti a dobře promícháme.

stránka: