Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová plec

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 200 g zakysané smetany, 2 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 6 ks tortill, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžička směsi koření na fajitas, 1/2 lžičky soli

Vepřové maso, cibuli i papriky nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Okořením fajitas kořením, petrželkou a solí. Tuto směs dáme doprostřed tortill a zarolujeme. Podáváme se zakysanou smetanou.

Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 300 g brambor, 3 lžíce olivového oleje, 3 ks papriky, 1 ks cukety, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička petrželové natě

Co nejmenší brambůrky uvaříme do poloměkka. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Cuketu a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Vše střídavě napichujeme na špejle a poté potřeme olejem a posypeme bylinkami. Grilujeme ze všech stran za...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g sádla, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, 20 g mleté papriky , 3 bobkové listy, 400 g kyselého zelí, 250 g zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso, krátce je opečeme a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme asi 60 minut. Poté přidáme zelí a smetanu. Povaříme 15...

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Vepřové na Čertovo cibulkách

Vepřové na Čertovo cibulkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 650 g vepřové plece, 100 g sterilované Čertovy cibulky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky drceného barevného pepře, 250 ml 33% šlehačky

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso vcelku a krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí ma...

Vepřová plec na zelenině

Vepřová plec na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky z vepřové plece, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g mražené zeleniny Exlusive polévková směs, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Plátky masa naklepeme a na másle krátce orestujeme. Přidáme sůl, nové koření, bobkový list a podlijeme vodou. K měkkému masu nasypeme zeleninu a vše zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku provaříme a odstavíme.

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Vepřové v kapustě podle babičky

Vepřové v kapustě podle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pleci, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 50 g sádla, 50 g anglické slaniny, 500 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle spolu s nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, chvíli dusíme pod pokličkou. Pak podlijeme teplou vodou a dusíme do poloměkka. Mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky a přidáme k masu. Až je mas...

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Vepřová roláda s piniemi

Vepřová roláda s piniemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového ramínka nebo plecka rozkrojeného na plát, Na náplň: 250 g hub (ideálně lesních, ale žampiony postačí) , 60g másla na dušení hub, sůl dle chuti, pepř dle potřeby, větší množství tymiánu, 150 g piniových jadérek anebo mandlí (můžete je nasucho opražit), 1 vejce, olivový olej na opékání

V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Vepřové s brokolicí a smetanou

Vepřové s brokolicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1cm plátek másla, 100 g brokolice, 1 bujón, hladká mouka, 50 g tvrdého sýra, 250 ml smetany ke šlehání , sůl, 250 g vepřové plece

Omyté a na kostky nakrájené maso opékáme na másle na mírném plameni tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Podlijeme vodou, přidáme bujón a maso dusíme do měkka. Sýr nastrouháme na jemno. V troše vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Přidá...

Plec se žampióny a okurkou

Plec se žampióny a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 200 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, sůl, 1 kostka bujónu, 200 ml mléka, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousk...

Vepřová plec se šťávou

Vepřová plec se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece nebo 4 kotlety, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 100 ml vody, sáček na pečení

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovná...

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

Záhorácký guláš

Záhorácký guláš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 70 g sádla, 3 ks cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 hrst sušených hub, 400 g bílého zelí, 200 ml smetany, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžíce hladké mouky

Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuk...

Vepřová plec na hrášku

Vepřová plec na hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce houbového koření, 1 lžička pepře 4 barev, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka, sůl

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso a restujeme. Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme vodou a za občasného po...

Vepřové na celeru s hermelínem

Vepřové na celeru s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g vepřové plece, špetka mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek strouhaného celeru, 1 Hermelín s paprikou, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 300 ml 10% smetany

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova. Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Celer očistíme, nastrouháme na hrubé nudličky a přidáme k masu. Maso za obča...

Vepřový guláš s chlebem

Vepřový guláš s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 střední cibule, 1 palice česneku, 2 lžičky uzené papriky, mletý kmín, mletý černý pepř, 1 malá feferonka, 1 lžička soli, 5 lžic strouhané chlebové kůrky, 2 lžíce sádla

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme maso nakrájené na kostky. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek. Zamícháme, velmi krát...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

stránka: