Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 264

Kuřecí paštika z jater

Kuřecí paštika z jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích jater, sůl, pepř, 1 cibule, 200 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce polotučné hořčice

Játra odblaníme, omyjeme a dáme vařit na 20 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Vychladlá játra vhodíme do mixeru, přidáme osmaženou cibuli ...

Smažená vepřová játra

Smažená vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a okraje nařízneme nožem, aby se při smažení nekroutila. Játra popepříme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji, dokud nezměknou. Poté osolíme dle chuti. Podáváme s čerstvou cibulí a hořč...

Pečené kuře

Pečené kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 ml vody, 100 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, sůl

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme grilovacím kořením a osolíme. Podlijeme vodou a na kuře dáme máslo. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 40 minut....

Špíz z kuřecích srdcí

Špíz z kuřecích srdcí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kuřecích srdcí, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce citrónové šťávy

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a napícháme na špejle. Poté je osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s rozetřeným česnekem, paprikou a citrónovou šťávou. Kuřecí srdce vložíme do směsi oleje a necháme minimálně 8 hodin odležet....

Rizoto s vepřovým srdcem

Rizoto s vepřovým srdcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové srdce, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 200 ml vody

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté scedíme. Mezitím srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kousky srdce, které osmažíme ze všech stran. Opepříme a osolím...

Zapékané těstoviny s vysočinou

Zapékané těstoviny s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 100 ml bílého vína, 200 g vysočiny, 150 g nakrájeného eidamu (Edamu), 500 g vaječných těstovin, 200 ml smetany, sůl

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek, vysočinu a asi 1 minutu smažíme. Přidáme víno, sojovou omáčku a smetanu smíchanou se solamylem. Vše důkladně...

Lasagne s vysočinou

Lasagne s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků lasagní, 300 g nakrájené vysočiny, 600 ml rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 100 ml vody, 1 lžička sušeného tymiánu, 300 g nakrájeného eidamu (Edamu), 1 vejce

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Mezitím nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, vodu, tymián, pepř, sůl dle chuti a necháme projít varem. Do zapékací mísy dáme 1/3 rajčatové směsi, přikryjeme...

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ovesných vloček, 240 g hladké mouky nebo celozrné mouky, 200 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 120 g cukru moučka

V míse namočíme ovesné vločky (cca na 20 minut). Pak přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vše zpracujeme v těsto, vyválíme ho na plát, propícháme vidličkou a vykrajujeme kolečka (či jiné tvary). Pečeme na pečícím papíru cca 10 m...

Sýrová pizza s vysočinou

Sýrová pizza s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička sušeného oregana, 100 g nakrájené vysočiny, 100 g nakrájeného eidamu (Edamu), 100 g nakrájeného uzeného sýru, 6 lžic rajčatového protlaku, 100 g nakrájeného ementalu

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a oregano. Těsto znovu zpracujeme, rozvál...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, sůl, 500 g cibule, 150 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 50 g másla, pepř

Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně pr...

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vaječných těstovin, 1 cibule, 1 konzerva hub, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1 konzerva fazolí, 2 lžičky kmínu, sůl, 150 g eidamu (Edamu), 1 konzerva drcené kukuřice, 2 rajčata, 2 zelené papriky

Těstoviny uvaříme ve slané vroucí vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na oleji osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Vmícháme houby, fazole, kukuřici, kmín, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a ...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Rychlá čína

Rychlá čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 200 g čínské zeleninové směsi, 150 ml vody

Cibuli nakrájíme na nudličky a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přidáme vodu, čínskou zeleninovou směs, rajčatový protlak, mletou papriku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a du...

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 1 svazek chřestů, 1 kg lososa, sůl, 5 lžic francouzské hořčice, 5 lžic včelího medu, 5 lžic vinného octu, 1 lžíce petržele, 2 lžíce citrónové šťávy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme vařit do osolené vroucí vody na 5 minut. Mezitím chřest omyjeme, spaříme v osolené vodě a dáme okapat. Smícháme hořčici, med, ocet, sůl dle chuti a při...

Sýrová jehla

Sýrová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g eidamu (Edamu), 3 menší cibule, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 150 g strouhanky, sůl

Sýr nakrájíme na stejnoměrné větší kousky. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a střídavě s kousky sýrů napichujeme na špejle. Rozšleháme vejce, přidáme sůl a jednotlivé jehly obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Postup obalování ještě jendou zop...

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 kuřecí prsa, 300 ml rajčatového protlaku, 8 stroužků česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, sůl, pepř, 2 lžičky oregana, 150 g eidamu (Edamu), 150 ml vody

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule, přidáme na malé kousky nakrájené nebo rozemleté maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přídáme rajčatový protlak, vodu, rozetřený česnek, oregano,...

Cizrnová omáčka trochu jinak

Cizrnová omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cizrny, 1 lžíce sezamového oleje, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Vodu scedíme a cizrnu důkladně rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, olej, sójovou om...

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g odtučněného tvarohu, 250 ml bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 křen

Křen oloupeme a nastrouháme. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme nastrouhaný křen, osolíme a opepříme dle chuti. Vše důkladně promícháme. Podáváme namazané na pečivu.

Okurková omáčka

Okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 6 sterilizovaných okurek, 250 ml smetany, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 500 ml hovězího bujónu

Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené okurky na kostičky a hovězí bujón. Přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Mouku důkladně rozmícháme ve smetaně a přidáme do omáčky. Necháme projít varem a osolíme dle chuti.

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 500 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, sůl, pepř, 1 větší křen, 1 lžička cukru krystalu

Roztopíme máslo, přidáme mouku a smažíme, do světle hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, cukr a nastrouhaný křen. Vše důkladně rozmícháme a necháme projít varem.

Guláš z kance

Guláš z kance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, 200 ml červeného vína, 500 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 lžíce instantní jíšky

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme rozetřený česnek, kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Přidáme vodu a dusíme, dokud maso není dostatečně měk...

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 vetší cibule, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 5 rajčat

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, sůl a pepř dle chuti. Nakonec přidáme víno, mouku rozmíchanou v bujónu a vaříme 4 h...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 věřší pórek, 2 lžíce majonézy, 2 pomazánková másla, 200 g smetanového sýru

Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hl...

stránka: