Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 73

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Anýzové věnečky

Anýzové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 80 g cukru moučka, 80 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 balení anýzu

Měkké máslo utřeme s oběma cukry do pěny, postupně přidáme vejce a žloutek a jemně vmícháme mouku. Na plech si položíme pečící papír a hmotou, kterou jsme vymíchali naplníme cukrářský sáček. Na plech tvarujeme malé věnečky. Posypeme anýzem a peč...

Skořicové kostky

Skořicové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g másla, 3 žloutky, 100 g cukru moučka, špetka soli, 2 lžičky skořice, 1 balení vanilky, 1 vejce na potření

Mouku, máslo, žloutky, cukr, sůl a skořici s vanilkou vypracujeme na vále v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi tak hodinku uležet. Poté vyjmeme a vyválíme na asi 1cm tlustý plát. Vykrajujeme čtverečky, které poklad...

Květákové kari s hráškem

Květákové kari s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 středního květáku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší rajče, 1 lžička kari koření, sůl a pepř podle chuti, 100 g mraženého hrášku, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce nasekaného koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nasekanou nadrobno, přihodíme nasekaný česnek, krátce osmahneme a přidáme květák nakrájený na menší růžičky. Necháme ho 2-3 minuty opékat, pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou du...

Ořechový dort

Ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček cukru moučka na těsto a 1 hrnek na krém, 0,5 hrnečku slunečnicového oleje, 3/4 hrnku mletých ořechů, 3 vejce, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 0,5 hrnečku mléka na těsto a 1,5 hrnku na krém, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 balení másla

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, mleté ořechy, mléko, mouku a prášek do pečiva. Umícháme těsto, nalijeme do vymazané formy a pečeme 30 minut. Zatím připravíme krém. Z mléka uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, vyšleháme máslo ...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Kari směs s ananasem a mandlemi

Kari směs s ananasem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty, 200 g telecích jater, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 sáček maggi kuřecí dobroty soté, špetka kari koření, špetka soli, 80 g másla, 120 g ananasového kompotu, 80 g mandlí

Maso a játra nakrájíme na hrubší nudličky, prudce opečeme na oleji a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari koření. Krátce osmahneme, přidáme Maggi Kuřecí dobroty soté rozmíchané ve vodě a vaříme za občasného míchání do poloměkka. Ananas nakrájíme...

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 150 ml bílého jogurtu, 1 dcl mléka, 50 g rozpuštěného másla, 80 g Mozzarelly, 10 cherry rajčátek, 2 lžíce bazalky, 2 vejce, špetka soli, špetka mletého pepře

Bílý jogurt, vejce, rozpuštěné máslo a mléko lehce vyšlehejte, přidejte bazalku, sůl a pepř a postupně do těsta zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Pak přidejte nahrubo nastrouhanou mozzarellu a na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a lží...

Pstruh na šampaňském

Pstruh na šampaňském

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pstruzi asi 500g, 150 g másla, 50 g zelené petrželky, kopr, bazalka, 1 stroužek česneku, 0,2 l šampaňského vína, sůl, pepř, šťáva z poloviny citrónu, worcesterská omáčka

Pstruha očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájenou petrželku, česnek, kopr a bazalku. Za stálého míchání přiléváme víno, ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylin...

Dušenina z rajčat

Dušenina z rajčat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 cibule, 2 jablka, sůl dle chuti, cukr krupice, 1 lžíce oleje

Tvrdší rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme. Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na oleji, přidáme nakrájená rajčata, oloupaná a pokrájená jablka a chvíli dusíme. Směs podle chuti dosolíme a přisladíme. Dušeninu podáváme jako přílohu k pečen...

Krůta královny Viktorie

Krůta královny Viktorie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 3 stroužky česneku, 1 pomeranč, sůl a pepř podle chuti, 150 ml bílého vína, 1 rajče, 2-3 hrsti mraženého hrášku, 200 ml zakysané smetany

Prsa nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme, zakapeme 1 lžící pomerančové šťávy a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. K poloměkkému masu přihodíme papriku a cibuli, oboj...

Studené kuře v bílém víně

Studené kuře v bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 250 ml bílého vína, 4 lžíce vinného octa, šťáva z jednoho citrónu, sůl a pepř podle chuti

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírněj...

Hlíva v česnekové marinádě

Hlíva v česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce nasekané pažitky, 1,5 lžíce vinného octa

Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkájíme na jednotlivé kloboučky. Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme dozlatova. Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ...

Polévka  ze zelených fazolek

Polévka ze zelených fazolek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1/4 l mléka, kousek natě libečku, petrželová nať, sůl dle chuti

Fazolky, mrkev nakrajíme, vsypeme do osolené vařicí vody a vaříme až téměř do změknutí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme trochou vody a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme fazolky i s vývarem, libeček, sůl a vaříme pět minut. Libeček vy...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Italský králík po myslivecku

Italský králík po myslivecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

stehna a hřbet z králíka, sůl a pepř podle chuti, trochu hladké mouky, olivový olej, 2 stroužky česneku, několik listů šalvěje, snítka rozmarýnu, 120 ml bílého vína, hrst černých oliv, 100 lžíce rajčatového protlaku

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme. Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané st...

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 25 g droždí, Na potření: 5 lžic olivového oleje, Na posyp: hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, a...

Nudle se slaninou

Nudle se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 100 g zelených fazolek, 1 lžička olivového oleje, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce octa balsamico, 250 ml smetany ke šlehání, 20 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Fazolky omyjeme, odřízneme stonky a přepůlíme. Asi 2 minutky je v osolené vroucí vodě povaříme, slijeme a necháme okapat. Jestliže používáme mražené, nic s nimi neděláme. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, aby jsme je měli tzv. na skus. Uvařené ...

Dobošův dort

Dobošův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na korpus: 200 g másla, 6 vajec, 180 g cukru krystal, 180 g hladké mouky, špetka citronové kůry, Na krém: 100 g cukru krupice, 330 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření, 90 g kakaa, 70 g pokrmového tuku, 70 g másla, Poleva: 200 g čokolády, 50 g cukru moučka

Krém na dort si připravíme den dopředu. Cukr, tuk a smetanu přivedeme k varu, vmícháme kakao a strouhanou čokoládu. Dáme do lednice a druhý den do krému zašleháme změklé máslo. Na korpus upečeme 6 kulatých plátků a to tak, že máslo vyšleháme se ...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 150 g anglické slaniny, 1 talíř čerstvých špenátových lístků, 200 ml sladké smetany, 80 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, 120 g sýra Blaťácké zlato

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strou...

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 200 g Lučiny, bílá část ze 2 jarních cibulek, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce křenu

Oloupaná vejce přepůlíme, vyndáme žloutky a bílky nakrájíme na malé kostičky. V misce dobře utřeme Lučinu se žloutky a hořčicí. Osolíme, opepříme vmícháme bílou část jarních cibulek, kterou nasekáme nadrobno a nakonec přimícháme lžíci nastrouhanéh...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 2 lžíce změklého másla, 3 lžíce sušeného mléka, 375 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, vejce nebo trochu kondenzovaného mléka na potření, sezamová semínka na posyp

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, změklé máslo, sušené mléko, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků a z každého dílku utvoříme kuličku. Kuličky přendáme na plech, každou lehce sp...

stránka: