Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 75

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

115 g hořké čokolády (70%), 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 ml bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 1 lžička vanilkové esence, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 75 ml smetany ke šlehání, 25 g másla

Troubu si předehřejeme na 190°C. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Čokoládu na korpus rozpustíme a necháme chladnout. Mezitím si v míse šlehačem vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme vejce a esenci. Poté do smě...

Mexická polévka

Mexická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 5 paprik, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce, 2 konzervy rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vody a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením v...

Masový věnec

Masový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 200 g cibule, 600 g mletého masa (směs), 200 g rýže, 2 vejce, 4 lžíce sladké smetany, troška octu, 1 citrón, 1 lžíce koření na mleté maso, špetka soli

Vykrojíme košťál ze středu v hlávce zelí a listy nakrájíme na nudličky, krátce povaříme ve vodě, přilijeme ocet (asi 4 lžíce), scedíme a vychladíme. Maso smícháme s vařenou rýží, vejci, kořením a osolíme. Do připraveného pekáče vsypeme na kolečka ...

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky , 55 g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy), špetka mořské soli, voda dle potřeby, Na náplň: 220 g mascarpone, 55 g krupicového cukru, 1 vejce, 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu nebo cukru, 1 lžíce hladké mouky, 4 velké nebo 8 malých hrušek, šťáva z 1 citronu, 50 g loupaných vlašských ořechů, 1 lžíce tekutého medu, mléko dle potřeby

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si popr...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně hokkaidó, 2 šalotky nebo menší cibule, 65 g čerstvého zázvoru, 1 lžička sušeného chilli, 120 ml kokosového mléka (dá se použít i smetana ke šlehání, ale jídlo nebude mít tak autentickou chuť), 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby

Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou budete pomalu restovat, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše smažte, dokud nebude zelenina měkká, takže asi 8–10 minut. Změklou z...

Vepřové kousky s hořčicí

Vepřové kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička francouzské zrnité hořčice, 1/2 lžičky soli

Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji ho opékáme tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Osolíme, přidáme nové koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Za občasného zamíchání a podl...

Kakaová roláda se šlehačkou

Kakaová roláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 80 g cukru moučka, 2-3 lžíce kakaa, 500 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky vanilkového cukru

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáme žloutky, cukr, kakao a vyšleháme. Nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct tak na 200 stupňů, asi na 8 - 10 minutek. ...

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Česnečka z pohankového mlýna

Česnečka z pohankového mlýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

jedna lžíce másla, 60 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka podle chuti, 3 - 4 stroužky česneku, 1 hrneček pohankové lámanky, 1 vejce, petrželka

Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Chvilku provaříme, asi po 10 mi...

Ořechovník

Ořechovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 290 g cukru krupice, 450 g másla, 3 slepičí vejce, 6 lžic medu, 3 lžičky sody bikarbóna, 25 -35 dkg vlašských ořechů, 1,5 hrnečku mléka, 1,5 lžíce Solamylu

Z 500g mouky, 200g cukru, 200g másla, 3 vajec, 3 lžic medu a 3 lžiček sody zadělejte těsto. Rozdělte na 2 poloviny. 1. placku vyválejte na plech a dejte péct. Na 2. placku si připravte směs: vlašské ořechy, 80g cukru, 80g másla a 3 lžíce medu. Vš...

Kuřecí čtvrtky na divoko

Kuřecí čtvrtky na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 3 listy bobkového listu, troška jalovce, troška nového koření, troška rozmarýn, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 cukety, 2 dcl červeného vína

Kuřecí čtvrtky vložíme do zapékací mísy, osolíme a přidáme koření, zeleninu nakrájenou na větší kusy a plátky slaniny položíme na kuřecí čtvrtky. Vše podlijeme vínem. Pečeme přikryté za občasného podlévání vodou při 200°C cca 45 minut. Pečené maso...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Plněné košíčky z toustového chleba

Plněné košíčky z toustového chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků toustového chleba, olej, 1 menší cibule, 100 g anglické slaniny, 4 vejce, špetka soli a pepře, trochu pažitky a zelené natě jarní cibulky, kousek parmazánu

Vymažeme nebo vystříkáme olejem osm důlků v muffinovém plechu. Každý plátek toustového chleba opatrně rozválíme válečkem dotenka, překrojíme na dva trojúhelníky a těmi vyložíme vymazané důlky v plechu tak, aby nám utvořily košíček. Cibuli a angl...

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 15 g skořice, 20 g kakaa, 150 g mandlových lupínků, 150 g nastrouhané hořké čokolády, 150 g másla, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 100 ml červeného vína, 100 g zakysané smetany, 5 bílků, 100 g cukru krupice

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysan...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího hřbetu, mletý pepř dle potřeby, jalovec dle chuti, rozmarýn dle potřeby, sůl dle chuti, 12 ks šalotky, máslo, 2 lžíce cukru krystal, 2 snítky čerstvého tymiánu (Mateřídouška obecná), portské víno, kuřecí vývar, olivový olej a kostička másla

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z mari...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 střední rajčata, 200 ml smetany, 600 g nových brambor, sůl, pepř, muškátový květ, skořice, kari, mleté nové koření, mletý hřebíček, vše podle chuti, olej

Prsa rozkrájíme na menší plátky a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené plátky masa vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Na olej po opékání masa vhodíme cibuli a česnek, oboje nasekané nadrobno, orestujeme, přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

stránka: