Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 17

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý květák, 15 dkg šunky, 1 menší cibule, 1 vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, špetka pepře, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce lahůdkového droždí , bylinkové koření, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastr...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, 1 mrkev, 3 ks žampiónů, 50 g pórku, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 150 g sýru Cottage

Těstoviny uvaříme podle návodu – na poslední 3 minuty k nim přidáme žampiony a pórek nakrájené na plátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, zakápneme olivovým olejem a ještě teplé smícháme se sýrem Cottage. Osolíme, opepří...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 8 ks žampiónů, 2 ks cibule, 1 jablko, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, 2 špetky soli

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu. Žampióny, cibuli i jablko nakrájíme na plátky. Na čtverce alobalu rozdělíme cibuli, na ni žampióny, na to jablko, zakápneme citrónovou šť...

Cuketový moučník s tvarohem

Cuketový moučník s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 250 g cukru krupice, 350 g cukety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 500 g polotučného tvarohu, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 vejce, půl hrnku mléka, trochu čokoládové polevy

V míse rozmícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme najemno nastrouhanou a vymačkanou cuketu, olej, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Ve druhé míse smícháme tvarohy, vanilkový cukr, vanilkový puding (prášek...

Plněné kapsy z vepřové panenky

Plněné kapsy z vepřové panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 250 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 1 menší cibule, kousek másla, 3 vejce, 1 lžička pažitky, sůl, pepř, olej, lžička hladké mouky

Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažit...

Karbanátky z pohanky

Karbanátky z pohanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 stroužek česneku, 3 lžičky soli, 1 špetka pepře, 200 g pohanky, 3 ks cibule, 1 mrkev, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky

Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby. Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C. Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměk...

Uzenářský guláš s cuketou

Uzenářský guláš s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 debrecínské (libové) párky, 2 střední brambory, 1 lžička soli, pepř, 1 l drůbežího (hovězího) vývaru, 3 kuličky nového koření, 1 lžíce mleté papriky , 1 cuketa (asi 25 cm), 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce pažitky

Do kastrolu nalijeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Zpěníme, přihodíme párky nakrájené na kolečka nebo kostičky, osmažíme a nakonec přidáme brambory rovněž nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přidáme kuličky...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 125 g másla, 1 žloutek, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 špetka pepře, 350 g sardinek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody). Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 20 min...

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední červené řepy, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička tatarské omáčky

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, přidáme křen nastrouhaný na jemno, rozmačkaný česnek, olivový olej, med, jablečný ocet, zakysanou smetanu a tatars...

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 40 dkg mletého masa, 25 dkg listového špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 1 dcl mléka, 10 dkg strouhaného sýra, olej, máslo

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Potom necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm). Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme koření na mleté maso. Rozmíc...

Naše oblíbená pórková polévka

Naše oblíbená pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 malá mrkev, 1 střední brambor, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 vejce, hrst petrželové natě

Menší mrkev nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, brambory na kostičky. V hrnci rozpustíme trochu másla a na něm osmahneme mrkev a pórek. Zalijeme vodou (asi 1,5 - 2 litry), osolíme, okmínujeme, přidáme kostku zeleninov...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička soli, 1 lžíce koření na kuře, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí a necháme asi půl hodiny odležet. Do pekáče (remosky) dáme na kostičky nakrájenou cibuli, na to kuřecí maso a na každý kousek položíme 1 - ...

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 dcl rostlinného oleje, sůl, špetka pepře, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru , trošku octa

Cuketu oloupeme, vyjmeme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, pak zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, pepřem, kmínem, cukrem a octem. Podlijeme trocho...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Květákový salát s vejci

Květákový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g květáku, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 rajče, 1 hlávkový salát, 1 lžička citronové šťávy, 50 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, troška mleté papriky , dle chuti lžička cukr krupice, 1 lžička citronové šťávy

Květák rozebereme na drobné růžičky (košťál odkrojíme) a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Necháme okapat, rozložíme na oprané listy salátu pokapané citrónovou šťávou. Poklademe kolečky vařených vajíček. Ostatní suroviny na zálivku smícháme a p...

Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uzeného masa, 3 vajíčka, 1 kg brambor, 10 - 15 lžíc hrubé mouky, 10-15 stroužků česneku, 2 lžíce krupice, 2-3 lžičky soli, 2 lžíce másla

Den předem si uvaříme brambory typu A. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími otvory, přidáme uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, hrubou mouku, 2 lžíce krupice, dle potřeby sůl, rozmačkaný česnek a 3 vejce. V míse hmotu řád...

Zapečený květák s mletým masem

Zapečený květák s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 500 g mletého vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 1 vejce

Květák uvaříme a rozebereme na růžičky. Dáme ho do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, smícháme s vajíčkem a dáme na květák. Dáme péct na cca 25 minut na 190°C.

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg strouhaného sýra

Dýni rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Necháme uvařit, poté ji rozmělněte lžící, přidáme polohrubou mouku a vajíčko. Hmotu dáme na plech a rozprostřeme. Na ni položíme na nudličky nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr a pečeme při 170°C...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Žampionová pochoutka

Žampionová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg žampionů, 1 ks větší cibule , sádlo na opečení, 1/2 balení širokých nudlí, pepř, sůl, troška kmínu, houbové koření dle chuti, 1 šálek smetany (mléka)

Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony. Orestujeme, zalijeme smetanou, okořeníme a smícháme s předem uvařenými nudlemi. Podáváme s libovolným pečivem.

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...

Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 ks cibule, 100 g nakládaných cibulek, 100 g sterilované okurky, 60 g feferonky, 200 ml octu, 200 ml vody, 10 kuliček barevného pepře, 1 lžička soli, 500 g malých párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s vodou, pepřem a solí. Do ještě horkého nálevu dáme párečky, cibuli a necháme mírně vychladnout. Do sklenic dáváme střídavě nakládané cibu...

Mrkvová pomazánka se sýrem

Mrkvová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Ramy , 100 g jemného tvarohu, 50 g strouhaného sýra, 200 g mrkve, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi, 1 lžíce polotučného mléka

Omytou a očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Máslo, tvaroh, strouhaný sýr a mrkev v misce smícháme a ochutíme solí. Pokud je pomazánka hustá, zředíme jí lžící mléka. Mažeme na lámankový, nebo jiný zrníčkový chléb a zdobíme petržel...

stránka: