Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Moučník - stránka 15

Nadýchaný dort z ořechů

Nadýchaný dort z ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru krupice, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 5 lžíc vody, 350 g polohrubé mouky, 10 vajec, 1 sklenka ovocné marmelády na potření, KRÉM : 1/2 l mléka, 200 g cukru krupice, 2 kostky másla, 2 balení pudinkového prášku, NA DOHOTOVENÍ : 250 g strouhaných ořechů, 100 g marcipánu, 1 balení zlatých kuliček

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a menší část cukru šleháme do pěny. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků zlehka přidáváme bílky a nakonec mouku se strouhanými ořechy a práškem do pečiva...

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem. Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů. ...

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 190 g másla, 120 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 středně velké hrušky, asi 12 švestek, hrst mandlových lupínků, 2 lžíce hrubého cukru krystal, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku

Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky a zakapeme rumem. Necháme chvíli odležet. Změklé máslo utřeme s cukrem, přimícháme vejce, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem, koření a nakonec vmícháme hruškové kostičky. Těsto rovnoměrně rozdělím...

Perníkové mléčné řezy

Perníkové mléčné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce včelího medu, 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 g másla, 1 sklenka mléka, 300 g hladké mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Utřeme cukr, máslo a vejce a pak přidáme ostatní suroviny. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme slabé proužky nebo kostičky a namáčíme celé v čokoládě a obalíme v k...

Šťavnatá ovocná bublanina

Šťavnatá ovocná bublanina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 5 vajec, 250 ml oleje, 250 ml vaječného koňaku, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g třešní, 2 lžíce hrubé mouky

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bohaté pěny. Snížíme rychlost šlehání a tenkým pramínkem přiléváme nejprve olej a potom vaječný likér (stále šleháme). Nejlepší a nejrychlejší je si vše předem připravit. Do směsi prosejeme mouku s ...

Hojaldre

Hojaldre

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 100 g cukru krupice, 1 lžíce skořice

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na proužky asi 1 x 7 cm. Proužky dáváme na vymaštěný plech tak, že polovinu proužku jednou otočíme a naznačíme tvar mušle. Pečivo posypeme krystalovým cukrem smíchaným se skořicí a hojaldre pečeme v horké troubě...

Kypré podmáslové lívanečky

Kypré podmáslové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l podmáslí, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 sklenka ovocné marmelády, 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na menším množství tuku a ihned podáváme. Zdobit můžeme dle chuti - marmeládou skořicovým cukrem, nutelou, šlehačkou.

Čokoládový koláč z listového těsta

Čokoládový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cukru, 200 g čokolády, 100 g másla, 1 vejce + 3 žloutky, 2 lžíce rumu, listové těsto

Čokoládu a máslo si rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme rum. Listové těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy. Těsto necháme předpéct přibližně 10 minut. Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem. Do vaječné hmoty vlijeme čokoládovou směs a nalije...

Koláč s rybízovým sněhem

Koláč s rybízovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru krystal, 150 ml studeného mléka, 4 bílky, 300 g hrubé mouky, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 100 g másla nebo Hery, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500-800 g červeného rybízu

Do mísy vložíme 150 g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kdo kolik rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařeč...

Jablkový - makový závin

Jablkový - makový závin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 400 g jablek, 200 g máku, 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 50 g másla, 1 vejce

Jemně mletý mák svaříme s mlékem a cukrem. Z těsta vypracujeme plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Následuje vrstva máku a na ni dáme nahrubo nastrouhaná jablka mohou být i zavařená. Plát zavineme jako roládu. Nohavici přeneseme na plech s pečíc...

Lístkové kremeše

Lístkové kremeše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 750 ml mléka, 500 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce cukru moučka, 6 žloutků, 4 pudinkové prášky, 250 g másla, 50 ml vaječného likéru, 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce čokoládové polevy

Těsto rozválíme do podoby dvou plátů a první upečeme v celku. Druhý rozdělíme rádýlkem na čtverečky a pak upečeme. Mezitím svaříme mléko, krupicový cukr a 200 ml smetany. Zvlášť rozšleháme v trošce mléka žloutky a pudinkové prášky a vlijeme do vař...

Pařížské řezy s jablky

Pařížské řezy s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 vejce, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 5 lžíc kakaa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g cukru moučka, 3 jablka

Cukr krupici, 130g Hery a 3 celé vejce utřeme do pěny. Poté do směsi zašleháme mléko, mouku, 2 lžíce kakaa, citronovou šťávu, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Do vymazaného a vysypaného plechu tuto smeš nalijeme a pečeme ve středně vyhřá...

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 lžíce ovocné marmelády, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 nektarinky, 100 g borůvek, 2 lžíce třtinového cukru

Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech tak, aby nám vznikly zvýšené okraje. Marmeládu smícháme se smetanou ke šlehání a rovnoměrně rozetřeme po povrchu těsta. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a po...

Madeleines au beurre (Madlenky)

Madeleines au beurre (Madlenky)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g cukr krystal (může být i krupice) , špetka soli, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 100 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla + trocha na vymazání formiček, 1 lžička růžové vody (může být i pomerančová), 2 lžíce polohrubé mouky

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a prášek do pečiva. Vymícháme do sladké pěny. Těsto necháme chvíli odpočinout a rozpustíme si 100g másla. Máslo necháme trochu vychladnout a poté ...

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 3 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 kostka kvasnic, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, tuk na potření, Náplň: strouhaná jablka, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička skořice

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a propracováváme těsto vařečkou. Poté necháme vykynout 30 minut. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 díly. Na jemně pomoučen...

Švestková čokoláda na vaření

Švestková čokoláda na vaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg švestek, 2 balení vanilkového cukru, 100 ml rumu, 1 kg cukru krupice, 200 g kakaa

Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko. Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme...

Švestkový táč

Švestkový táč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 200 g másla, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 250 g cukru krupice, 75 ml rostlinného oleje, 500 g švestek, 1 lžička skořice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g tučného tvarohu

Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky. Těsto ...

Černé řezy s kávovým krémem

Černé řezy s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky + 3 lžíce na krém, sáček kypřícího prášku, 150 g másla, 100 g Hery, 2 vejce, 50 g cukru, 2 lžíce kakaa, 500 ml mléka, 5 lžic rumu, 250 ml vychladlé silnější kávy, 3-4 lžíce cukru moučka, tabulka čokolády

Heru utřeme s cukrem, vejci, kakaem a rumem, pak přidáme hrubou a hladkou mouku společně s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme mléko a utvoříme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na plech a na něj nastrouháme půlku tabulky čokolády. Dáme do předeh...

Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 1 vejce, 140 ml mléka a vody ve stejném poměru, 220 g cukru krupice, 3 lžíce vody, lžíce oleje, ovoce, olej na smažení

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr neroz...

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...

Pečené kaki se sněhem

Pečené kaki se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 4 lžíce rumu, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené n...

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2-3 hrušky, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 3 vejce, 1 lžíce rumu

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout. Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme ok...

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, hrneček cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 a 1/2 hrnku brusinek, 1 vejce, 1 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 125 ml mléka

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrně nasypeme na pečící papír. Na cukr nasypeme opláchnuté brusinky. Zbylý cukr si vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a vanilkový c...

Deli řezy

Deli řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 120 g cukru krupice, 4 vejce, vanilkový cukr, 200 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 3 Deli - čokoládové tyčinky nejlépe různých příchutí

Povolenou heru vyšleháme společně s cukrem a vanilkovým cukrem. Po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a přisypáváme k vaječné směsi. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe na plátky nakráj...

Muffiny s ovocem

Muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g bílý jogurt, 1 dcl rostlinného oleje, 3 vejce, 300 g ovoce

Celá vejce smícháme s cukrem, postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Formičky na muffiny naplníme do jedné třetiny, poklademe ovocem a přikryjeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 2...

stránka: