Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Moučník - stránka 13

Křehké rozetky

Křehké rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 225 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, Drobenka: 125 g hladké mouky, 2 lžičky kakaa, 1 sáček skořicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g cukru moučka, 100 g změklého másla, Na potření rozetek: 25 g rozpuštěného másla

Do mísy dáme všechny sypké přísady na přípravu těsta, vklepneme vejce, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které na chvíli odložíme do chladu. Zatím si připravíme drobenku - všechny ingredience na drobenku dobře promneme. Vychlazené ...

Perník na plech

Perník na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 450 ml mléka, 160 g čokolády na vaření, 160 ml sladké smetany, 2 hrsti ořechů

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Šťavnatý koláč z Normandie

Šťavnatý koláč z Normandie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g chlazeného másla, 1 trochu našlehané vejce, 50 g cukru krupice, 1-2 kapky vanilkové esence, Náplň: 3 jablka, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 1 žloutek, 60 g cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet. Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se...

Jablečná buchta s drobenkou

Jablečná buchta s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte...

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek oloupaných a na malé kostičky nakrájených jablek, 1 vejce, 150 ml mléka, špetka skořice, 100 ml oleje, 2 lžíce rumu, 12 lžiček Nutely

V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience, včetně jablečných kostiček. Ve druhé míse rozšleháme vejce se všemi tekutými přísadami a nalijeme je na moučnou směs. Dobře promícháme, aby se utvořilo těsto. Do plechu na muffiny rozdělíme papíro...

Old fashion čoko dort

Old fashion čoko dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 40 g kakaa, 175 g změklého másla, 2 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 150 ml zakysané smetany, Náplň a poleva: 75 g másla, 175 g hořké čokolády, 300 g cukru moučka, 1 lžíce medu, 125 g zakysané smetany, 1 lžička vanilkové esence

Všechny ingredience na těsto smícháme šlehačem a nalijeme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout. Mezitím co nám korpus chladne, nad vodní lázní rozpustíme máslo s čoko...

Moučník s kokosem a mandarinkami

Moučník s kokosem a mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 1 vejce, 100 ml cukru krystal, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 125 g tvarohu ve fólii, 1 kypřící prášek do pečiva, 450 ml polohrubé mouky, Kokosová náplň - 250 ml kokosové moučky, 3 žloutky, 100 ml cukr moučka, 400 g zakysané smetany, Kokosový sníh - 250 ml kokosové moučky, 3 bílky, 200 ml cukru krystal, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 konzervy mandarinkového kompotu

Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mandarinkové kompoty otevřeme a obsah dáme okapat na síto. Zapneme si troubu. Kokosová náplň - žloutky s cukrem krátce našleháme, vmícháme zakysanou smetanu a poté kokos. Kokosový sníh - nejprve si ...

Hruškový páj podle Apetitu

Hruškový páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 6 lžíc cukru krupice, 160 g chlazeného másla, 3-4 lžíce studené vody, Náplň: 4 zralé hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 6 lžíc cukru krupice, 250 g Mascarpone, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50-100 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet. Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stran...

Bramborový moučník s mandarinkami

Bramborový moučník s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg cukru krystal, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg vařených brambor ve slupce, Na piškotové těsto -1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 hrnek polohrubé mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml cukru krystal, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Vymažeme si formu o velikosti 20 x 30 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo (z kelímku) pokojové teploty, vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech...

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg krystalového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg brambor vařených ve slupce, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 10 hrstí borůvek

Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty, ...

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g másla, 75 g sádla, špetka soli, Náplň: 1 kg jablek, 50 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru na finální posypání, 1 vejce na potření

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse ...

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla + kousek na vymazání formy, 300 g cukru krupice, 5 vajec, 2 lžíce rumu, 400 g polohrubé mouky + trochu na vysypání formy, 1 prášek do pečiva, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 ml mléka, cukr moučka na posypání

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý ...

Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g cukru krupice, 1 balení vanilky, 160 g hladké mouky, 20 g kakaa, 150 ml hustá smetany, 500 ml zakysané smetany, 100 g cukru krupice, 20 g želatiny, 1 meruňka, 1 čokoláda na vaření

Žloutky smícháme s cukrem do pěny, přidáme sníh z bílků smíchaný s cukrem a moukou. Polovinu těsta dáme do pekáčku, do druhé přidáme kakao a dáme jej do druhého pekáčku, obě pečeme, necháme vychladnout a vyjmeme z pekáčků. Pak je tam zase vložíme....

Vánoční kmen

Vánoční kmen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru moučka, 10 vajec, 200 g mletých vlašských ořechů , 2 banány, 4-6 lžic meruňkového džemu, KRÉM: 2 žloutky, 5 lžic cukru moučka, 150 g nastrouhané čokolády na vaření, 4 lžíce rumu, 250 g másla, 2-3 lžíce silné černé kávy

Práškový cukor vymiešame s 10 žĺtkami, pridáme pomleté orechy a zľahka primiešame tuhý sneh z 10 bielkov. Cesto vylejeme na plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Ešte teple stočíme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť. Potom rozbalime, natrieme ...

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 190 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžíce cukru krupice, špetka soli, 2 lžíce ledové vody, Náplň: 1.3 kg jablek, 100 g cukru krupice, 100 g propláchnutých a okapaných rozinek, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky nového koření, 1 špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, Drobenka: 80 g másla, 80 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidá...

Sladký koláč z brambor

Sladký koláč z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukr krupice, 30 dkg vařených brambor, 60 dkg polohrubé mouky, 20 dkg ztuženého pokrmového tuku, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka ovocné marmelády

Brambory oškrábeme a uvaříme ve vodě (nedávat do ní vůbec nic). V tlakovém hrnci vaříme 10 minut. Pak ze všech surovin vytvoříme těsto, které vyválené dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě při 180°C po dobu 35 minut. Upečené těsto můžeme pot...

Řezy od Nadi

Řezy od Nadi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg másla, 25 dkg cukru krupice, 2 vejce, 20 dkg polohrubé mouky, 1 balení ovocné marmelády, 10 dkg kokosové moučky, 1 balení vanilkového cukru

Máslo, 10 dkg cukru a žloutky utřeme a poté přidáme mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný plech, na něj rozetřeme zavařeninu a posypeme směsí z kokosové moučky, 15 dkg cukru a 1 vanilkového cukru. Na vrch dáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Dáme do vyhřát...

Americký koláč s lesní směsí

Americký koláč s lesní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 5 dkg polohrubé mouky, 5 dkg cukru krupice, 2 ml kravského mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 špetek cukru moučka, 15 dkg jahod, 15 dkg malin, 15 dkg ostružin

Na tento koláč jsou třeba dvě těsta. První těsto uděláme z hladké mouky, másla, mléka a moučkového cukru. Toto těsto se musí nechat v chladu odležet. Druhé těsto připravíme tak, že utřeme žloutky s krupicovým cukrem. Do pěny pak přidáme mouku a sn...

Boule

Boule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 0,75 kg cukru krupice, 0,5 kg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce kakaa, 1 citrón, 20 lžic horké vody, 75 dkg másla, 1 l mléka, 3 pudinkové prášky vanilkové, 1 dcl rumu

Nejprve oddělíme u všech vajec bílek a žloutek. Ze všech bílků uděláme sníh. Ze žloutků, cukru, mouky, prášku do pečiva, horké vody a trocha citronové šťávy a kůry uděláme těsto. Pak přidáme sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme...

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 100 ml mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g mletých mandlí, 2 lžičky skořice, 4 lžíce rozinek, 150 g cukru moučka, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 4 lžíce mandlových lupínků, 125 g kořeněných sušenek Spekulatius

Sušenky dáme do mikroténového sáčku a paličkou roztlučeme. V misce ušleháme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce a mléko. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, rozdrcené sušenky a lžičku skořice. Sypkou směs přidáme d...

Univerzální těsto na ovoce

Univerzální těsto na ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dkg Hery, 2 dcl kravského mléka, 15 dkg cukru krupice, 2 vejce, 30 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 dkg ovoce

Tuk rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s ostatními přísadami. Vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce dle libosti (nebo dle sezóny). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.

Křehké jablkové řezy 1

Křehké jablkové řezy 1

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 15 dkg ztuženého pokrmového tuku, 7 dkg cukru moučka, 4 lžíce citronové kůry, 2 ml citronové šťávy, 2 žloutky, 0,5 kg strouhaných jablek, 5 lžic strouhanky

Do mísy přidáme nastrouhaná jablka, posypeme je trochou strouhanky, přidáme cukr a mouku, celé zalijeme rozpuštěným tukem a vypracujeme těsto, které dáme na vymazaný plech. Pak dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C po dobu cca. 40 minut.

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Netradiční švestkový koláč

Netradiční švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2/3 sklenky cukru krupice, 80 g hodně změklého másla, 2 balení (260 g) Bebe sušenek, 1 sklenka (250 ml) červeného vína, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, lžička skořice, 500 g švestek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 - 2 lžíce medu

V míse ušleháme žloutky s cukrem a měkkým máslem do pěny. Bebe sušenky rozmixujeme nebo umeleme a zalijeme vínem. Promícháme a necháme nasáknout. Vlhkou směs sušenek přišleháme spolu s kypřícím práškem do vaječné hmoty. Nakonec do těsta lehce vmí...

stránka: