Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 106

Lilkový gratin

Lilkový gratin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední lilky, 300 g mletého masa, sůl, pepř, tymián , 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 200 g rýže, 1 kostka masoxu, 100 g Mozzarelly, 100 g ovčího sýra, hrst petrželové natě

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce. Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek...

Vegetariánské tousty

Vegetariánské tousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček sojového masa ( sojového granulátu se šunkovou příchutí), sůl, 1 červená cibule, 1 červená paprika , 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 3-4 lžíce kečupu, 2-3 lžíce Worcesterové omáčky, 2-3 lžíce sojové omáčky, pepř, lžička grilovacího koření, troška uzeného sýra, olej, toastový chléb

Sojový granulát připravíme podle návodu - povaříme 10 minut v osolené vodě, necháme vychladnout a dobře vymačkáme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme připravené sojové maso, lehce osmahneme, přidáme rajče a papriku ...

Vejce v županu

Vejce v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce natvrdo, špetka soli, 125 ml mléka, 30 g másla, 100 g tvrdého sýra, 100 g hladké mouky, 1 slepičí vejce

Mléko, máslo a sůl uvedeme do varu, nasypeme mouku a mícháme než se hmota přestane lepit na rendlík. Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty přidáme syrové vejce a nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vejce uvařená natvrdo obalíme v těstíčku a smaží...

Roládový dortíček

Roládový dortíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 100 g polohrubé mouky, 1 sklenka ovocné marmelády, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení zakysané smetany, 150 g cukru moučka, 1 sáček želatinového ztužovače, 1 balení ovocného želé

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme sníh z bílků a mouku, nalijeme na pečící papír a pečeme. Horké potřeme marmeládou a srolujeme po delší straně. Vychladíme a nakrájíme na plátky. Smetany vyšleháme s cukrem a ztužovačem, do formy dáme plátky rolá...

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1 vejce, špetka majoránky, sůl a pepř dle chuti, 2 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, Omáčka: 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 200 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 2-3 hřebíčky, 2 lžíce cukru krupice

Housky rozdrolíme v míse a zalejeme mlékem. Necháme chvíli odstat než se mléko vsákne do housek. Poté si dáme do větší mísy maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, cibuli a nakonec housku. Vše dobře promícháme, jestliže nemáme směs dostatečně hustou, p...

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 200 ml tatarské omáčky, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, hrneček polohrubé mouky, olej na smažení, špetka tymiánu

Každé prsíčko rozkrojíme asi na tři kousky, klouby rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s tatarkou. Přidáme špetku tymiánu. Kousky masa naložíme do česnekové tatarky a necháme odležet v chladu nejméně hodinu. ...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Česnekové pohlazení

Česnekové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku, 2 balení smetany na vaření, 1,5 l masového vývaru, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Máslo rozpustíme a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jíšku přidáme do uvařeného vývaru a povaříme. Pořádně promícháme, aby se neudělaly hrudky. Nakonec přidáme smetanu a povaříme asi...

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl červeného vína, 2 lžíce koriandru (nať), 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení sterilovaných loupaných rajčat, sůl, chilli koření nebo celé chilli papričky, 2 dcl drůbežího vývaru, 1 balení červených fazolí (konzerva), olivový olej

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme. Naložíme do červeného vína, nasekané nati koriandru a bazalky. necháme do druhého dne uležet. Pak maso vyndáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme zbytek koření a fazolky s loupanými rajčaty. Chvíli restujeme a p...

Vepřová směs z trouby

Vepřová směs z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty nebo plece, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžička grilovacího koření, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 červené papriky , 1 střední rajče, lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 600 ml vody

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme cibuli a česnek nasekané nadrobno, přisypeme papriku a rajče nakrájené na malé kousky. Do směsi zamícháme kečup, všechno koření, sůl a mouku. Vše přendáme do pekáčku. Ve vodě necháme rozpustit ...

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůtí prsa, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej, 5 žampionů

Na pánvi osmahneme osolená a opepřená na kousky nakrájená krůtí prsa, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pesto a koření na pizzu, na kousky nakrájené žampiony a nasekanou bazalku. Krátce restujeme a nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme, dokud...

Rizoto s houbovou míchanicí

Rizoto s houbovou míchanicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jakýchkoliv hub, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce piniových jader, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 4 snítky tymiánu, 400 g kulatozrnné rýže , 100 ml bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 30 g parmazánu

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. T...

Párky se šunkou a sýrem

Párky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 plátky šunky, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Párky podélně rozkrojíme, sýr nakrájíme na proužky a ty dáme na podélně rozkrojené párky. Každý takto upravený párek zabalíme do plátku šunky dáme do malého vymazaného pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě při 180°C 5-10minut. Oloupeme a utřeme č...

Zapečené párky

Zapečené párky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 brambory, nať z mladé cibulky, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme a zapracujeme do nich rozšlehané vejce, osolíme, opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní zpracované brambory, do kterých vytvoříme žlábky na párky, které ...

Kuřecí jednoduché placičky

Kuřecí jednoduché placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kuřecího masa, 5 vajec, 5 lžíc Solamylu, 7 lžíc rostlinného oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 pórek

Koření a vejce dobře promícháme a připravíme na nakládání. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a smícháme s kuřecím masem. Maso dobře promícháme se směsí a necháme v chladnu 24 hodin odležet. Hotovou sm...

Kynuté bochánky se švestkami

Kynuté bochánky se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml mléka, 21 g droždí, 250 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, lžíce cukru, 60 g měkkého másla, špetka soli, 150 g sušených švestek, 4 lžíce rumu, 7 piškotů, lžíce cukru krystal na posypání

Švestky nakrájíme na proužky a smícháme s rozdrcenými piškoty a rumem. Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm droždí. V míse smícháme mouku, cukr, mandle a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilejeme mléko s droždím. Uhněteme vláč...

Pestrý kuskusový salát

Pestrý kuskusový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček kuskusu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho citrónu, 2 mrkve, 1 mladá cuketa, 1 červená paprika , 1 žlutá paprika , 2 jarní cibulky, 2 rajčata

Kuskus připravíme podle návodu (vsypeme do misky, osolíme, zalijeme vařící vodou v poměru 1 šálek vody na 1 šálek kuskusu, přiklopíme a necháme 5 - 8 minut pod pokličkou změknout.) Po této době odkryjeme, nakypříme vidličkou a přimícháme olivový ...

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný a vykuchaný kapr, sůl, pepř, drcený kmín, česnek - sušená kořenící směs, mletý zázvor, trošku citronové šťávy, 1-2 bílky, 1/2 hrnečku Solamylu, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Kapra přepůlíme, půlky vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti hranolků (asi 1 cm x 5 cm). Kousky vložíme do misky, osolíme, pokapeme citronem a okořeníme pepřem, drceným kmínem, česnekem a zázvorem. Necháme nejméně hodinu odležet v...

Špenátový přívarek s volským okem

Špenátový přívarek s volským okem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 - 2 dcl mléka, trochu soli, trochu pepře, 8 vajec , trochu oleje

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme špenát, sůl, prolisovaný česnek a dle potřeby mléko. Krátce povaříme na mírném ohni a dochutíme. Na oleji upražíme volské oka. Na talíř naservírujeme špenátový přívarek, volské oka a podáváme ...

Langoše kynuté  v pekárně

Langoše kynuté v pekárně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 450 g hladké mouky, 2 lžičky instantního droždí

Do nádoby v domácí pekárně nalijeme nejprve mléko, pak přidáme sůl, cukr, mouku a nakonec droždí. Pekárnu nastavíme na program /těsto/. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 20 stejných dílků. Každý bochánek těsta ne...

Růžový salát

Růžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g salátových brambor, 250 g červené řepy, 1 malá cibule, 1-2 natvrdo uvařená vejce, 100 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany nebo jogurtu, 1 stroužek česneku, trochu citronové šťávy a kůry, 1 lžička petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Červenou řepu a brambory ve slupce uvaříme, vychladíme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Vejce oloupeme, žlotky vyjmeme a odložíme. Majonézu a smetanu smícháme, přidáme nasekané bílky, prolisovaný č...

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1-2 malé červené řepy, špetička soli, trochu pomerančové šťávy, špetička pepře, trošku petrželové natě

Mrkev a řepu odšťavíme, chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí. Nebo šťávu vypijeme jen tak, bez dalšího dochucování.

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Pohanka na sladko s ovocem

Pohanka na sladko s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pohankové lámanky, 300 ml vody, špetka soli, 4 lžíce medu, 4 lžičky olivového oleje, 2-3 lžíce kondenzovaného mléka, ovoce (množství a druh podle chuti), hrst sekaných vlašských ořechů, hrst rozinek

Vodu se špetkou soli přivedeme do varu, vsypeme lámanku, hrnec přiklopíme a necháme 20 minut přikryté pokličkou stát. Po této době pohanka změkne a voda se vsákne. Pohanku promícháme, přilijeme kondenzované mléko, olej a přimícháme med a proplách...

stránka: