Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 107

Hovězí roláda se slaninou

Hovězí roláda se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hořčice, 4 tenké plátky anglické slaniny, 1 cibule, 125 ml červeného vína, 1 červená paprika (kapie), 2,5 dcl hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a dáme na plech. Potřeme ji olejem a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho, až se slupka dá lehce oddělit od dužniny. Papriku oloupeme. Cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Maso osolíme a opepříme. ...

Tolary z mletého bůčku

Tolary z mletého bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, sůl, špetka mletého pepře, troška hladké mouky, trocha strouhanky

Mletý vepřový bůček smícháme se 2 vejci a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne uležet. Druhý den krájíme plátky, obalujeme v trojoblalu a ...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...

Ruské vejce

Ruské vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 uvařené mrkve, 1-2 cibule, 5-6 sterilovaných okurek + na ozdobu, 1/2 malé konzervy hrášku, trošku octa, trošku cukru krystal, špetka soli, špetka pepře, trocha rostlinného oleje /dle potřeby/, 2 lžičky plnotučné hořčice, 250-300 ml zakysané smetany, 12 plátků sendvičové šunky, 3 vejce /žloutky/ + 6 vajec uvařených natvrdo, 150 g paprikového salámu, trocha papriky (kapie) na ozdobu, trochu petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a očistíme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, okurky a cibuli. Všechno promícháme, salát osolíme, opepříme a zalijeme uvařenou a vychlazenou zálivkou z vody...

Kuřecí prsa s medovou krustou

Kuřecí prsa s medovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1 lžíce včelího medu, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky kečupu, špetka soli, troška mletého pepře

Z medu, sojové omáčky, soli, pepře a kečupu umícháme marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a dáme do marinády. necháme v chladnu odležet a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s hranolkami, bramborem a zeleninovým salátem.

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Bleskový ovocný koláč

Bleskový ovocný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 50 g cukru moučka, 140 g Hery, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 600 g ovoce, 50 g másla, 1 sáček vanilkového cukru

V míse smícháme 300g polohrubé mouky s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, rozehřátou Heru, vlažné mléko a vejce. Dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch těsta poklademe ovocem obaleným v polohrubé mouce a posypeme dr...

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin Tagliatelle, 300 g jakýchkoliv hub , 150 g špenátu, 1 pórek, 100 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 80 g gorgonzoly, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 svazku rukoly

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou a dle potřeby rozkrájíme. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme a popřípadě jej pokrájíme. Rajčata omyjem...

Jogurt s vločkami

Jogurt s vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce mléka, 1 balení bílého jogurtu, 2 hrsti ovesných vloček

Kvalitní včelí med rozmícháme se dvěma lžícemi čerstvého mléka. Jogurt dáme do misky a za stálého míchání přidáváme medové mléko. Pak přimícháme ovesné vločky - mohou být lehce opražené a dáme asi na hodinu do lednice. Vločky krásně nabobtnají.

Sojové maso po indicku

Sojové maso po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojového masa (kostky nebo plátky), 1 balení bílého jogurtu (125 g), 1 lžíce koření garam masala, 3 stroužky česneku, sůl, 2 kostky masoxu, olej na opečení

Do hrnce do vody dáme dvě kostky masoxu a necháme v něm povařit sojové maso 20 minut, pak scedíme a dobře vymačkáme. Na lžíci oleje soju opečeme dočervena, k opečenému masu přidáme jogurt, utřený česnek, koření, lehce osolíme a na mírném ohni ješ...

Ředkvičková pomazánka s pažitkou a taveným sýrem

Ředkvičková pomazánka s pažitkou a taveným sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g taveného sýra, 2 vejce uvařené natvrdo, 1/2 červené papriky (kapie), 1 svazek ředkvičky, 2 lžíce nasekané pažitky, špetka soli, špetka pepře

Máslo, tavený sýr a uvařené, vychlazené žloutky vyšleháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené bílky, červenou papriku, ředkvičky, promícháme a dochutíme. Namažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme pažitkou a ředkvičkou.

Domácí rozmarýnové žemle

Domácí rozmarýnové žemle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce olivového oleje, 250 ml vody, 1 vejce, 1 troška kmínu

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Krupoto

Krupoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička koriandru (drcená semínka), 1 lžička kurkumy, 250 g krup, 0,7 l zeleninového vývaru (může být i kuřecí nebo hovězí), 2 mrkve, 1 pórek, 1 lžička tymiánu nebo 4 snítky čerstvého, pepř, sůl

Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci v...

Špagety s žampionovo - brokolicovým přelivem

Špagety s žampionovo - brokolicovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g špaget, lžíce oleje, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 hlávka brokolice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 50 g anglické slaniny, kelímek zakysané smetany, 3 lžíce sladké smetany, strouhaný sýr na ozdobu

Špagety uvaříme podle návodu. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli a ańglickou slaninu. Když cibule zesklovatí a slaninka začíná zlátnout, přihodíme plátky žampionů a krátce orestujeme. Lehce podlijeme, přidáme brokolici rozebranou na malé rů...

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tvarohu, 3 jarní cibulky, 1 lžička kopru , špetka drceného kmínu, 2 mrkve, trochu nasekané pažitky, pár kapek citronové šťávy, 100 ml zakysané smetany, malý kousek bulvového celeru, trošku petrželové nati, špetka soli, špetka pepře

Bylinky nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nastrouháme, cibulku nakrájíme na tenké kolečka. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme mrkev, celer, cibulku, citronovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, kmín, smetanu a vše promícháme. Dochutíme dle potřeby a pa...

Vegetariánské krokety

Vegetariánské krokety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce celozrné pšeničné mouky, 1 žloutek, 2 lžičky strouhanky, 2 lžičky rostlinného oleje, troška petrželové nati, špetka citronové kůry, špetka kari, sůl dle chuti, špetka muškátového oříšku

V míse smícháme tvaroh a žloutek, ochutíme solí, muškátovým oříškem, citrónovou kůrou a kari, přidáme celozrnnou mouku, nasekanou petrželku a strouhaný celer. Vše dobře promícháme. Z těsta vytvarujeme malé kuličky (krokety), které obalíme ve strou...

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 25 g droždí, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml mléka, špetka soli, 80 g másla

Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vzejít. Přidáme sůl, zbytek mléka a rozpuštěné máslo a zaděláme vláčné těsto. Máme-li pekárnu můžeme zadělat v ní. Necháme vykynout. Vypracujeme silný plát /2 cm/ a...

Houbová polévka s kyselým zelím

Houbová polévka s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst sušených hub, 2 bobkové listy, 1 cibule, 10 kuliček pepře, trocha soli, 250 ml sladké smetany, 1 l mléka, 3-4 lžíce hladké mouky, 4-5 brambor, 1 hrst kyselého zelí

Houby propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit spolu s celou cibulí, bobkovými listy a kořením. Když jsou poloměkké, přidáme propláchnuté zelí a po chvilce i nakrájené brambory. Připravíme si zátrepku. Mouku a sůl smícháme s mlékem a smetanou. Kd...

Dalmátské čufty

Dalmátské čufty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 starší rohlík, šálek mléka, sůl, 50 g hladké mouky + 4 lžíce na omáčku, 1 vejce, 1 cibule, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3 plátky citrónu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 velké rajče, 1 velká kyselá okurka, 1 zelená paprika , 1 malá konzerva hrášku, olej, lžička mleté papriky, špetka pepře, špetka drceného kmínu, 1 lžička koření na mleté maso a 1 lžička divokého koření

Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme. Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli...

Kapustové knedlíčky do polévky

Kapustové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kapusty, 1 lžíce másla, 50 g slaniny, 1 vejce, 1/2 rohlíku, troška strouhanky podle potřeby, sůl, špetka muškátového oříšku

Na malých kostičkách slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou kapustu, po chvilce mírně podlijeme a podusíme doměkka. Vejce utřeme se změklým máslem, solí a muškátovým oříškem, do napěněné směsi přimícháme vychladlou kapustu a ve vodě namočený vyma...

Celerový salát

Celerový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední bulvový celer, 1 cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce oleje, 1 lžíce medu, špetka pepře, špetka bylinkové soli, 2 lžíce petrželové nati na ozdobu

Bulvový celer oloupeme, vložíme do hrnce s vodou a asi 20 minut povaříme. Poté necháme vychladnout a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Vložíme do mísy. Z oleje, zakysané smetany, nadrobno nakrájené cibule, medu, pepře a soli umícháme zálivku, n...

stránka: