Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 109

Kotletky z Budapešti

Kotletky z Budapešti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky , 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce zakysané smetany, špetka oregana

Maso lehce naklepeme a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Opečené kotlety vyjmeme z oleje a odložíme stranou. Do zbylého oleje přidáme cibuli a slaninu nakrájené na malé kousky, chvíli restujeme, přidáme papriky nakrájené na nudličky, vrátím...

Teplé topinky

Teplé topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 50 g másla, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 150 g šunky, 1 špetka soli

V misce umícháme máslo a vejce, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Namažeme na krajíčky veky naskládáme na plech a zapékame ve vyhřáté troubě 200°C asi 15 minut. Topinky ozdobíme zeleninou a podáváme.

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Indická čočka

Indická čočka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 250 g zmrazené zeleniny-jarní směs, 1 lžička kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy

Čočku pozorně přebereme, propereme na cedníku a dáme na hodinu namočit. Poté uvaříme s bobkovými listy a hořčičným semínkem doměkka. Do měkké čočky vmícháme opláchnutou zeleninu a vaříme,až je zelenina měkká. Mezitím na oleji osmahneme kari a vmíc...

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 250 g jemného tvarohu, 2 lžíce majonézy, špetka soli, špetka muškátového květu

Smícháme nastrouhaný uzený sýr s tvarohem, majonézou. Ochutíme solí a muškátovým květem amůžeme podávat. Je to dobrá rychlovka když příjdou hosté a nebo svačina. Mažeme na pečivo, zdobíme nakrájenou petrželkou, rajčetem, okurkou a nebo paprikou.

Řezy Orgasmus

Řezy Orgasmus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek cukru krupice, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 400 g ananasového kompotu, 3 vejce, 2 balení pomazánkového másla, 2 kelímky pudinku, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení čokoládové polevy

Rozmixujeme celý ananasový kompot i se šťávou. V míse smícháme mouku, cukr krupici, kypřící prášek, vejce a nakonec přidáme ananasovou kaši. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 1 balení bílého jogurtu, špetka pepře, 2 lžíce másla

Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku klademe těsně k sobě kolečka brambor a lehce je opepříme. Poklademe vrstvičkou kysa...

Bramborová kaše s brokolicí

Bramborová kaše s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 ml mléka, 1 stroužek česneku, 300 g brokolice, špetka soli, troška pepře

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. K uvařeným bramborám přilijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a vyšleháme krémovou kaši. Do té přimícháme v páře uvařené brokolicové růžičky, které jsme předtím nakráj...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Španělský salát

Španělský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená cibule, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 2 lžíce jablečného octa nebo balsamikového, 2 lžíce olivového oleje, hrst kopru, špetka soli, špetka pepře

Připravíme si zálivku z octa, oleje, soli, pepře a jemně nasekaného kopru. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky. Salát rozebereme, větší listy natrháme, rajčata nakrájíme na plátky a smícháme se salátem a cibulí. Zálivku nalijeme na...

Kefírový salát s okurkou a česnekem

Kefírový salát s okurkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší okurka, 2-4 stroužky česneku, 1,5 dcl kefíru, špetka soli

Okurku oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka a ty rozpůlíme. Smícháme s prolisovaným česnekem a kefírem. Dosolíme a necháme odležet v chladu.

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1 pórek, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky olivového oleje, špetka soli, troška pepře

Mrkev nastrouháme najemno, pórek nakrájíme na malé kousky, dáme do misky a přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a necháme odležet chvíli v chladu.

Dietní kyselo

Dietní kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 200 g hlívy ústřičné, 1 balení bílého jogurtu, 1 cibule, troška kmínu, troška kopru

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a hlívu na kostky a dáme vařit do vody - 3/4 l spolu s kmínem. Přidáme rozmixovaný brambor na zahuštění a nakonec ochutíme koprem. Zdobíme lžičkou jogurtu.

Pyré z brambor a celeru

Pyré z brambor a celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 lžíce vinného octa, 2 řapíkaté celery, 500 g brambor, 1 sklenka zeleninového vývaru, 1 bulvový celer

V hrnci přivedeme k varu litr vody, do níž jsme přidali vinný ocet. Celer rozpůlíme a nastrouháme. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka. ...

Salát z kysaného zelí s mrkví

Salát z kysaného zelí s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kysaného zelí, 200 g mrkve, 400 g jablek, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje

Kysané zelí podle potřeby propláchneme studenou vodou - aby nebylo příliš moc kyselé. Nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli a jablka. Můžeme osolit, opepřit a zakapat lehce ol...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Fazolový guláš starého rančera

Fazolový guláš starého rančera

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 200 g uzeného masa, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 6 bobkových listů, 4 lžíce kečupu, 1 troška instantní tmavé jíšky, 3 lžíce mleté papriky

Fazole si namočíme den předem do studené vody. Druhý den,povaříme spolu s bobkovým listem doměkka. Uzené maso povaříme a vývar uschováme. Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, posypeme sladkou paprikou, přid...

10 + 20 + 30

10 + 20 + 30

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg rozpuštěné Hery, 20 dkg cukru moučka, 30 dkg polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 250 ml mléka

Všechny ingredience dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 25 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou. Nebo můžeme těsto před pečením poklást ovocem a p...

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl rostlinného oleje, 8 plátků vepřové kotlety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, špetka chilli koření, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sladké mleté papriky, 2-3 vejce, sůl

Kotlety omyjeme, naklepeme a nasolíme. Všechny ingredience umixujeme v mixéru a kotlety naložíme do vzniklé marinády nejméně na 24 hodin. Pak je zprudka opečeme po obou stranách cca 3 minuty. Podáváme s pečivem nebo hranolkami a tatarkou.

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Pampeliškový očistný čaj

Pampeliškový očistný čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti kořene pampelišky lékařské, 500 ml vody

Dvě vrchovaté čajové lžičky usušeného, na kousky nařezaného, kořene pampelišky, nebo-li smetánky lékařské, povaříme v půl litru vody a necháme vyluhovat - minimálně 15 minut, maximálně 30 minut.

Rýžový salát s uzeninou

Rýžový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g udušené dlouhozrnné rýže, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 g udušených žampionů, 100 g uvařeného chřestu, 2 čerstvé papriky , 150 g šunky, 100 g uzeného masa, 100 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce citronové šťávy, 250 ml okořeněné majonézy, 4 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželové nati, sůl podle chuti

Ryžu uvaríme alebo udusíme z jednou kockou bujónu do mäkka tak, aby zrnka ostaly sypké. Vychladnutú ryžu dáme do misky, pridáme šunku pokrájanú na drobné kocky, pokrájané šampiňóny, špargľu, papriku, údené mäso a hrášok. Pridáme soľ, citrónovú šť...

Smetanové brambory

Smetanové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 8 větších varných brambor, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce másla na vymazání, 100 g parmazánu na posypání, špetka soli a pepře

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a na něm necháme cibuli zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do kastrolu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a dobře prom...

stránka: