Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 76

Bageta se salámem a rucolou

Bageta se salámem a rucolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, hrst rucoly, několik kapek citronové šťávy, 1 lžíce bazalkového nebo rajčatového pesta, několik plátků dobrého salámu, 20 g parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, pepř dle chuti

Bagetu rozkrojte na dvě půlky. Rucolu promíchejte s citrónovou šťávou a s olovovým olejem. Spodní část bagety pomažte vybraným pestem. Přidejte rucolu, salám, pepř a pár hoblinek sýra.

Krůtí kousky na pánvi

Krůtí kousky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtího masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 cibule, 1 lžička kukuřičného škrobu, 100 ml vody

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčesterovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme se směsí a nakonec vmícháme cibuli. S...

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 190 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1/2 kostky droždí (20 g), Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, hrst rozinek, Na potření šátečků: 1 vejce, 1 lžíce rumu

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto. Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky. Vykynuté těsto vyválíme, nakr...

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Mexická polévka

Mexická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 5 paprik, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce, 2 konzervy rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vody a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením v...

Salát se šunkou jamón ibérico

Salát se šunkou jamón ibérico

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový), nať z 1 jarní cibulky, 6 sušených rajčat v olejovém nálevu, 1/6 hlávky bílého zelí, několik kuliček hrášku, 8–10 kuliček kaparů, šťáva z 1/2 citronu, pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zaká...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Vepřové kousky s hořčicí

Vepřové kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička francouzské zrnité hořčice, 1/2 lžičky soli

Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji ho opékáme tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Osolíme, přidáme nové koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Za občasného zamíchání a podl...

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Česnečka z pohankového mlýna

Česnečka z pohankového mlýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

jedna lžíce másla, 60 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka podle chuti, 3 - 4 stroužky česneku, 1 hrneček pohankové lámanky, 1 vejce, petrželka

Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Chvilku provaříme, asi po 10 mi...

Zapečený celer s těstovinami

Zapečený celer s těstovinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg celeru, 10 dkg eidamu (Edam), 100 g těstovin, 150 g zakysané smetany, 1 stroužek česneku, troška pažitky, 1 lžíce strouhanky

Celer omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Buďto před vařením nebo potom sloupneme takové ty vlákna a nakrájíme na kousky. Těstoviny uvaříme také v osolené vodě. Smícháme s celerem, zakysanou smetanou, pažitkou a osolíme. Nandáme do vymazaných misek ...

Kuřecí čtvrtky na divoko

Kuřecí čtvrtky na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 3 listy bobkového listu, troška jalovce, troška nového koření, troška rozmarýn, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 cukety, 2 dcl červeného vína

Kuřecí čtvrtky vložíme do zapékací mísy, osolíme a přidáme koření, zeleninu nakrájenou na větší kusy a plátky slaniny položíme na kuřecí čtvrtky. Vše podlijeme vínem. Pečeme přikryté za občasného podlévání vodou při 200°C cca 45 minut. Pečené maso...

Kuřecí s chřestem v alobalu

Kuřecí s chřestem v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 chřesty, 4 kuřecí prsa, 8 rajčat, 1 lžička bazalky, 2 mrkve, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře barevného, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plát...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g toastového chléba, 300 g hrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 kg měkkého tvarohu, 200 g másla, sůl dle potřeby, 4 žloutky, 400 g jahod, cukr moučka na posypání, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce rozpuštěného másla

Z toastového chleba odřízneme kůrky a jemně jej nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny na těsto, tedy mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, žloutky a osolíme. Smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Po odležení ...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Cuketový koláč

Cuketový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 200 g eidamu, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 plátky šunky nebo anglické slaniny

Cuketu důkladně omyjte, odkrojte konce a celou včetně slupky ji nastrouhejte na hrubém struhadle. Pak ji trochu osolte, aby pustila vodu - tu ale neslévejte, do těsta pak není potřeba přidávat mléko ani jinou tekutinu. Přidejte mouku prosátou s pr...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Míša řezy

Míša řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 240 g cukru moučka, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, Krém: 500 g jemného tvarohu (kostka), 150 g cukru moučka, 250 g másla, 100 g čokoláda na vaření (na polití)

Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme s polovinou cukru do tuha. V druhé míse vyšleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, přidáme za stálého šlenání olej a nakonec horkou vodu. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. ...

stránka: