Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 74

Těstovinový salát po asijsku

Těstovinový salát po asijsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 svazek jarní cibulky, 3 různě barevné papriky, 400 g těstovin, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 250 g sojových výhonků, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku koření sambala, 1 lžičku medu, 1 hrst sekané pažitky na ozdobu

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na malé kostičky a ty pak překrájíme na malé proužky. Cibuli očistíme, omyjeme a poté ji nakrájíme šikmo na tenká kolečka. Papriky rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Těstoviny uvaříme dle...

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic kravského mléka, 600 g rebarbory, 3 bílky, 150 g moučkového cukru

Heru utřeme s cukry a vejcem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto je husté. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm špalíčky. Poklademe na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 m...

Bažant se šunkou

Bažant se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 200 g slaniny, 100 g šunky, špetka soli, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 150 g másla

Slaninu a šunku nakrájíme na klínky a dáme stranou. Bažanta dobře omyjeme, oškubeme a vykucháme. Pak bažanta hustě protáhneme klínky šunky a slaniny. Osolíme a dovnitř vložíme plátky šunky naplněné nastrouhaným křenem. Poté dáme bažanta do pekáče...

Sušenkový salám

Sušenkový salám

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 1 vejce, 3 lžíce cukru, 600 g sušenek

Máslo rozpustíme v menším kastrolu a ihned odstavíme z ohně, aby se nepřepálilo. Přidáme vejce, cukr a rozlámané sušenky. Smícháme a hmotu zabalíme do alobalu jako tenkou šišku salámu. Dáme do chladničky a necháme ztuhnout. Poté salámek nakrájíme...

Pečená cuketa s rajčaty a cibulí

Pečená cuketa s rajčaty a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 cibule, 4 rajčata, troška bazalky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje

Oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Cuketu omyjte a také nakrájejte na kolečka. Na dno pekáčku vyskládejte kolečka cibule, na ně dejte kolečka cukety, posolte, opepřete, posypte bazalkou a pokapejte olivovým olejem. Poté opět dejte kolečka ci...

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce polotučného mléka, 1 špetka soli, pikantní marmeláda

Plech vyložíme pečícím papírem. Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Mouku prosijeme se škrobem a promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme sůl, vodu, moučkový a vanilkový cukr. Šleháme šlehačem asi 5 minut, poté přidáme žloutky a mou...

Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Fazole uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibulku s anglickou slaninou, poté přidáme uvařené fazole. Přidáme hořčici, kečup, sojovou omáčku a nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat teplé i studné s pečivem.

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 2 kuličky nového koření, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky koření na bylinkové máslo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji jí usmažíme do sklovita, přidáme lžíci hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 1 litrem studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření a vaříme 20 minut. Koření vyjmeme a zák...

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařených bramborových knedlíků, 100 g uzeného masa, 1/2 menší cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje

Uvařené uzené maso pomeleme na masovém mlýnku. Polovinu menší cibule oloupeme, nakrájíme na drobno a knedlíky na malé kostičky. V teflonové pánvi na rozehřátém oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme mleté uzené maso, prohřejeme a poté...

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 5 lžic pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky , 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, špetka soli, špetka pepře

Cibuli jemně nasekáme, prolisovaný česnek smícháme se solí, přidáme ostatní suroviny (kromě stehen) a důkladně vše promícháme. Do marinády vložíme kuřecí stehna a necháme je 2 hodiny v chladu. Potom dáme stehna s marinádou do pekáče a ve středně v...

Olivovo - máslové rozetky

Olivovo - máslové rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 ml vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantní droždí, mléko na potření a mák nebo sezam na posypání

Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí vložíme do nádoby pekárny. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 stejných kousků. Z každého kousku utvoříme hladkou kuličku, kuličky naklademe na plech...

Těstoviny kamarádky Terezky

Těstoviny kamarádky Terezky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 1 cibule, 100 g šunky, 2 kuřecí prsa, 4 lžíce kečupu, 200 ml zakysané smetany, 100 g jemně strouhaného eidamu, 1-2 hrnečky plnotučného mléka, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti

Těstoviny uvaříme dle návodu. Slijeme a necháme okapat. Neproplachujeme. Šunku i maso si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi, nejlépe ve woku si rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku. Jakmile nám začne hnědnout, ...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Vepřová směs s hlívou

Vepřová směs s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 3 lžíce sojové omáčky, 1 velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 červená paprika , asi 2 lžičky Solamylu, olej, 250 g hlívy ústřičné

Maso nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme odležet v chladu. V pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. Hlívu nakrájíme na kousky a přihodíme k masu. Po chvilce ...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Anýzové věnečky

Anýzové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 80 g cukru moučka, 80 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 balení anýzu

Měkké máslo utřeme s oběma cukry do pěny, postupně přidáme vejce a žloutek a jemně vmícháme mouku. Na plech si položíme pečící papír a hmotou, kterou jsme vymíchali naplníme cukrářský sáček. Na plech tvarujeme malé věnečky. Posypeme anýzem a peč...

Skořicové kostky

Skořicové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g másla, 3 žloutky, 100 g cukru moučka, špetka soli, 2 lžičky skořice, 1 balení vanilky, 1 vejce na potření

Mouku, máslo, žloutky, cukr, sůl a skořici s vanilkou vypracujeme na vále v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi tak hodinku uležet. Poté vyjmeme a vyválíme na asi 1cm tlustý plát. Vykrajujeme čtverečky, které poklad...

Květákové kari s hráškem

Květákové kari s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 středního květáku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší rajče, 1 lžička kari koření, sůl a pepř podle chuti, 100 g mraženého hrášku, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce nasekaného koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nasekanou nadrobno, přihodíme nasekaný česnek, krátce osmahneme a přidáme květák nakrájený na menší růžičky. Necháme ho 2-3 minuty opékat, pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou du...

Dušenina z rajčat

Dušenina z rajčat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 cibule, 2 jablka, sůl dle chuti, cukr krupice, 1 lžíce oleje

Tvrdší rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme. Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na oleji, přidáme nakrájená rajčata, oloupaná a pokrájená jablka a chvíli dusíme. Směs podle chuti dosolíme a přisladíme. Dušeninu podáváme jako přílohu k pečen...

Krůta královny Viktorie

Krůta královny Viktorie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 3 stroužky česneku, 1 pomeranč, sůl a pepř podle chuti, 150 ml bílého vína, 1 rajče, 2-3 hrsti mraženého hrášku, 200 ml zakysané smetany

Prsa nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme, zakapeme 1 lžící pomerančové šťávy a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. K poloměkkému masu přihodíme papriku a cibuli, oboj...

Hlíva v česnekové marinádě

Hlíva v česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce nasekané pažitky, 1,5 lžíce vinného octa

Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkájíme na jednotlivé kloboučky. Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme dozlatova. Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ...

Polévka  ze zelených fazolek

Polévka ze zelených fazolek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1/4 l mléka, kousek natě libečku, petrželová nať, sůl dle chuti

Fazolky, mrkev nakrajíme, vsypeme do osolené vařicí vody a vaříme až téměř do změknutí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme trochou vody a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme fazolky i s vývarem, libeček, sůl a vaříme pět minut. Libeček vy...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 25 g droždí, Na potření: 5 lžic olivového oleje, Na posyp: hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, a...

Nudle se slaninou

Nudle se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 100 g zelených fazolek, 1 lžička olivového oleje, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce octa balsamico, 250 ml smetany ke šlehání, 20 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Fazolky omyjeme, odřízneme stonky a přepůlíme. Asi 2 minutky je v osolené vroucí vodě povaříme, slijeme a necháme okapat. Jestliže používáme mražené, nic s nimi neděláme. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, aby jsme je měli tzv. na skus. Uvařené ...

stránka: