Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 78

Opilé jablečné placičky

Opilé jablečné placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek , 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 ml červeného vína, skořicový cukr a brusinkový kompot, olej

Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. Podáváme je posypané skořicovým cukrem a ke každé porci přidáme trochu brusinkového ...

Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 100 g šunkového salámu, 1 špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, na obalení hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl dle potřeby, slunečnicový olej na smažení

Tvrdý sýr a šunkový salám nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme ji na 6 dílů a stlačením a vytvarová...

Skořicový šnečí koláč

Skořicový šnečí koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantního droždí, 1 hrnek teplého mléka, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/3 troška máslo, 1 lžička soli, 2 vejce, 4 hrnky hladké mouky, 1/3 kousek máslo, 2 1/2 lžičky skořice, 1/2 hrnku třtinového cukru, Poleva: 4 lžíce tekutého včelího medu

Ingredience na těsto musíme mít pokojové teploty. Smícháme je ve vysoké míse, pořádně propracujeme a necháme na teplém místě alespoň 1 hodinu kynout. Poté těsto vyjmeme na pomoučený vál a vyválíme je na dlouhý plát. Celý plát potřeme změklým másle...

Kuře pečené na cibuli

Kuře pečené na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 70 g másla, sůl dle potřeby, 500 g cibule

Pekáč na pečení kuřete trochu vymažeme máslem a zbývající máslo rozehřejeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, menší na plátky. Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a dobře nasolíme. Cibuli rovnoměrně rozložíme do vymazaného pekáčku, poklad...

Plec se žampióny a okurkou

Plec se žampióny a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 200 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, sůl, 1 kostka bujónu, 200 ml mléka, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousk...

Párkový guláš se smetanou

Párkový guláš se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tenkých vepřových párků, 1 cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 1 kostka bujónu, 500 ml smetany na vaření, 200 ml vody, 2 lžíce hladké mouky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a párky nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji usmažíme cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme nakrájené párky a mírně je opečeme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a z...

Závitky se zelím

Závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce vody, špetka soli, 500 g kysaného zelí, 50 g slaniny

Vypracujeme si těsto z mouky, směsi oleje s vodou a soli. Necháme ho odpočinout. Slaninu si mezitím pokrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji. Přidáme zelí, podusíme ho a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme placku a na ní rozprostř...

Vepřové nožičky v rosolu

Vepřové nožičky v rosolu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových nožiček, 200 ml bílého vína, 1 list bobkový list, 1 lžička vinného octa, 1 mrkev, 1 cibule, 1 celer, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst brusinek

Cibuli pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Přidáme nožičky, bobkový list, pak osolíme a opepříme a zalijeme směsí vína a vody a dusíme, až nožičky změknou, cca 4 hoidny. Je třeba pravidelně podlévat v...

Vepřová plec se šťávou

Vepřová plec se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece nebo 4 kotlety, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 100 ml vody, sáček na pečení

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovná...

Zelí s anglickou a cibulí

Zelí s anglickou a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky moučkového cukru, dušené kysané zelí

Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Na teflonóvé pánvi opečeme slaninu a poté ji vyndáme. Do stejné pánve nalijeme olej, na který přidáme nakrájenou a rozdělenou cibuli na proužky...

Buchtová bábovka

Buchtová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 100 g rozpuštěné Hery, 1 vejce, lžíce rumu, špetka soli, 550 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 3/4 balení droždí (30 g), Náplň: tvarohová, maková, kakaová, ořechová, povidla, jablka...

Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí a nastavíme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme náplní. Každý díl těsta rozdělíme na stejně velké kousíčky, které zploštíme na placičku, do středu dá...

Tvarohová pěna s čokoládou

Tvarohová pěna s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 odtučněný tvaroh ve fólii, 2 lžíce cukru krupice, 1 zakysaná smetana, 5 lžic mléka, 100 g čokolády na vaření, 5 lžic vody

Do misky na šlehání dáme cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Elektricým šlehačem vše šleháme asi 2 minuty do pěny, poté naředíme mlékem a šleháme další 2 minuty. Pěnu rozdělíme do 4 misek, povrch trochu urovnáme a připravíme čokoládu. Čokoládu nalám...

Dušený pórek

Dušený pórek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky hladké mouky, 100 ml plnotučného mléka, mletý bílý pepř

Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme...

Žampiónová polévka s knedlíčky

Žampiónová polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampiónů, sušená petrželka, 2 kostky bujónu, 4 lžíce instantní světlé jíšky, 1 plátek másla, 1250 ml vody, slaninové knedlíčky s petrželkou

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené žampióny a za občasného zamíchání je na středním plameni opečeme. Žampióny nejprve pustí šťávu. Mícháme asi 8 - 10 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří. ...

Hovězí plátky se smetanou

Hovězí plátky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hovězí plátky po 100 g, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička worcesterské omáčky

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté p...

Kantonské kuřecí závitky

Kantonské kuřecí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 150 g šunky, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 1 cibule, 2 lžíce medu, špetka soli, 1 lžíce předem namočených rozinek, 2 lžíce oloupaných mandlí, 2 lžíce sušených a předem namočených čínských hub, 1 vejce, olej, 1 lžička škrobové moučky

Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vlož...

Tvarohové vlny

Tvarohové vlny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tvarohy ve folii, 100 ml moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 2 vejce, 250 ml mléka, 1 mandarinkový kompot, Na těsto - 2 vejce, 250 ml moučkového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 250 ml mléka, 500 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kompot vylijeme na síto a necháme okapat. Vymícháme tvaroh s cukrem i vanilkovým pudinkem, vejci a mlékem. Okapané mandarinky nakrájíme na menší kousky a vmícháme do řídkého tvarohu. ...

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g anglické slaniny, 1 vejce, 2 lžičky sušené petrželky, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 40 g jemné strouhanky

Anglickou slaninu pokojové teploty, vejce a sušenou petrželku rozmixujeme společně se solí, mletým pepřem a škrobem. Směs přendáme do misky, přidáme strouhanku a vařečkou řádně promícháme. Poté rukou jěště prohněteme a utvoříme bochánek. Odebíráme...

Moučník s krémem karamelovým

Moučník s krémem karamelovým

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic slunečnicového oleje, Na krém - 1 máslo, 1 Salko, kokos na posypání

Salko vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po jednom žloutky, olej a mo...

Hovězí kuličky v omáčce

Hovězí kuličky v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polohrubé mouky, Na omáčku - 1 l vody, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 kostky hovězího bujónu, 300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 plátek másla, 1 - 2 sladkokyselé okurky, 50 g mrkve, 50 g kořenové petržele, 100 g bulvového celeru

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Společně s bujóny a kořením jí dáme vařit do 1 litru vody. Zatím co se nám vaří zelenina, tak si připravíme masové kuličky. Mleté maso promícháme s vejcem, pepřem, solí a petrželkou. Po promí...

Hovězí na protlaku s česnekem

Hovězí na protlaku s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí klížky, 2 velké cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 10 velkých stroužků česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 kostku bujónu, 2 - 3 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na sádle v tlakovém hrnci usmažíme oloupané a na drobno nakrájené cibule do růžova. Zasypeme jí paprikou, zamícháme a vmícháme kostky masa. Ihned zalijeme vodou a přidáme sůl, kmín, pepř, protlak a česnek. Promí...

Bramborové věnečky

Bramborové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí , 1 lžička cukru krupice, 150 ml vlažné vody, 2,5 lžičky soli, 200 g vařených brambor, 100 g zakysané smetany, 6 lžic olivového oleje, 1 vejce na potření, podle chuti mák, sezam nebo strouhaný sýr na posypání

Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek. Brambory se zakysanou smetanou a o...

Šneci s nivou

Šneci s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g měkkého salámu, 150 g Nivy, 1 cibule, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibuli. Nivu nastrouháme nahrubo a přidáme také do misky. Pořádně promícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý z nich na vále vyválíme na plát, potom je posy...

Bůčková nádivka

Bůčková nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 stroužky česneku, 8 vajec, troška petrželky nebo pažitky

Vepřový bůček nakrájíme namalé kostičky a dáme do misky. Přisypeme mouku, žloutky a utřený česnek. Vše pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a nakonec tuhý sníh z bílků. Dobře promícháme. Pekáč vymažeme s...

Šroťáčky

Šroťáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g celozrné mouky, 300 g brambor, 1 balení droždí (kvasnice), 150 ml vlažné vody, špetka soli, 5 lžic slunečnicového oleje

Brambory oloupeme a nastrouháme syrové na struhadle. Přidáme obě mouky a droždí rozpuštěné ve vlažné vodě. Těsto nezapomene osolit. Dobře propracujeme a necháme vykynout. Potom lžičkou klademe kopečky těsta na olejem vymazaný plech. Pečeme v přede...

stránka: