Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 79

Mrkvový džus

Mrkvový džus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 2 l vody, 5 lžic cukru moučka, 1 lžíce kyseliny citronové, 300 ml hustého pomerančového sirupu

Mrkve očistíme a nastrouháme. Poté je uvaříme a rozmixujeme na kaši. Přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a pomerančový sirup. Dobře promícháme a nalijeme do sklenic. Poté sterilizujeme 20 minut při 70°C.

Bůček s hermelínem

Bůček s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 cibule, 0,5 pórku, 1 Hermelín, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 4 stroužky česneku

Bůček si nakrájíme na slabší plátky. Tyto plátky jednotlivě osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli a pórek nakrájíme na tenčí kolečka, dáme je do pekáče a na ně poklademe plátky bůčku. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě. Když ...

Bábovka s kousky jablek

Bábovka s kousky jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 4 vejce, 200 g pomazánkového másla, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřící prášek do pečiva

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy na šlehání nasypeme cukr, přidáme vejce a šleháme asi 2 minuty. Poté důkladně zašleháme pomazánkové máslo. Kypřící ...

Sója s anglickou slaninou

Sója s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g soji, 100 g anglické slaniny, sůl, mletý černý pepř, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sušené petrželky

Den předem namočené sójové boby uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme mouku, krátce jí osmahneme a vmícháme červenou papriku. Promícháme a ihned zalijeme studenou vodou. Přidáme rajský protla...

Vepřový guláš z kýty

Vepřový guláš z kýty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžičky gulášového koření, 1 cibule, hladká mouka, 2 stroužky česneku, sůl

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a nakrájenou cibuli. Maso s cibulí opékáme tak dlouho, dokud cibulka nezačne tmavnout. Poté přidáme gulášové k...

Sládkova bašta

Sládkova bašta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 200 ml piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej v pánvi a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí přidáme do pánve maso a prudce jej opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, podlijeme pivem a podusíme. ...

Salát z vajec a nivy

Salát z vajec a nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g sýra Niva s modrou plísní, 3 lžíce tatarské omáčky, 1 špetka mletého bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, zchladíme je a oloupeme. Poté je protlačíme přes kolečko na brambory. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo rozdrobíme. Vejce a sýr promícháme a vmícháme tatarskou omáčku. Pro lepší chuť můžeme do salátu přidat i ml...

Pikantní ragú na kari

Pikantní ragú na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 menší mrkve, 1 pórek, 1 lžička soli, 30 g másla, 50 g anglické slaniny, 20 g hladké mouky, 1 lžíce kari koření, 6 vajec, 1/4 l mléka, 1/4 l zeleninového vývaru, špetka pepře

Brambory oloupeme a rozpůlíme. Asi 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté očistíme a nakrájíme zeleninu. Pórek nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka, mrkev na plátky. Přidáme k bramborám přibližně 5 minut před koncem vaření. Slaninu nakrájíme na kostičk...

Bábovka s majonézou

Bábovka s majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g majonézy, 400 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky. Mléko rozmícháme s vejcem a majonézou. Do šlehací mísy dáme všechny sypké suroviny a vlijeme mléko s vejcem a majonézou. Všechno spolu důkladně smícháme a...

Omeleta s parmskou šunkou

Omeleta s parmskou šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 400 g cukety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 125 g Mozzarelly, 4 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, 8 plátků Parmské šunky

Cibuli s česnekem a cuketou nakrájíme na malé kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme taky na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme česnek s cuketou a cibulí a asi 4 minuty dusíme, poté vyjmeme. Vejce roz...

Muffiny se šunkou a pórkem

Muffiny se šunkou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 pórek, 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 ml podmáslí, 120 ml mléka, 2 vejce, 80 g másla, 4 lžíce tatarské omáčky

Pórek pořádně omyjeme a nakrájíme nadrobno a šunku na malé kostičky. Pórek spaříme a necháme chvíli okapat. V hluboké míse rozšleháme vejce s mlékem a podmáslím. Do druhé velké mísy dáme mouku, kypřící prášek, rozpuštěné máslo a špetku soli. Vše p...

Zapečené fazolky s rýží

Zapečené fazolky s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 400 ml zeleninového vývaru, 500 g mražených zelených fazolek, 1 svazek jarní cibulky, 4 rajčata, 4 vejce, sůl a pepř dle chuti, 1/2 svazku čerstvé saturejky, 100 g strouhaného parmazánu

Rýži uvaříme dle návodu doměkka, scedíme a dáme stranou. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Rýži, kterou máme v míse stranou smícháme s rozmrazenými fazolkami, rajčaty a cibulí. Přidá...

Ořechovo-rumová bábovka

Ořechovo-rumová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 200 g cukru krupice, 50 g másla, 10 g droždí (kvasnice), 3 lžíce mléka, 20 g strouhaných ořechů, 1 dcl rumu, 120 g hrubé mouky

Žloutky, cukr a máslo mícháme 20 minut. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce s trochou cukru a za stálého míchání přiléváme k žloužkům. Potom přidáme mleté ořechy, rum a dobře zamícháme. Ušleháme sníh a s moukou opatrně přimícháme k těstu. Pomalu pe...

Francouzské sušenky

Francouzské sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 50 g másla, 125 g tvarohu, 1/2 lžičky soli, 1 lžička provensálského koření, 1 žloutek

Hladkou mouku, máslo, tvaroh, sůl a provensálské koření smícháme a uhněteme těsto. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Potřeme žloutkem rozmíchaným s vodou a posypeme různým kořením (pizza koření, kmín, česnekovým,...) n...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Žemlovka - trojitá

Žemlovka - trojitá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky z předešlého dne, asi 400 ml mléka , 1 vejce, 2 větší jablka, 2 hrsti rozinek, 1 lžička skořice, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 malinový pudink v prášku, 2 lžíce krystalového cukru, 450 ml mléka, 1 lžíce rozehřátého másla (Hery), moučkový cukr na posypání

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozš...

Citronové kuře

Citronové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 plátky parmské šunky, 1,5 dcl drůbežího vývaru, 1 citrón, 4 lžíce smetany, 4 lžíce olivového oleje, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Očištěná stehna vložíme do pekáčku, citron omyjeme a polovinu nakrájíme na 8 tenkých plátků, které rozložíme okolo kuřete v pekáčku. Povrch stehen potřeme řeznou stranou druhé poloviny citronu, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Na k...

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Romadurová pomazánka

Romadurová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 romadůr, 1 cibule, 4 lžíce majonézy, 100 g taveného sýra

Cibuli si najemno nakrájíme. Romadur dobře utřeme s majonézou. Přidáme tavený sýr a nakonec vmícháme cibuli. Dobře to promícháme a necháme v zakryté míse v ledničce uležet.

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového boku nebo plecka, 1 cibule, 1 hlávka bílého zelí, 5 větších rajčat, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce sádla

Na plotnu dáme hrnec a rozpustíme v něm sádlo. Na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Maso si nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli. Opečeme ze všech stran, je potřeba je promíchávat. Zelí nakrájíme na větší kousky a rajčata na plátky a přidáme k m...

Žampiónová polévka s fazolemi

Žampiónová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 100 g žampiónů, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, špetka kmínu, 2 bujóny nebo sůl, 2 l vody, instantní světlá jíška, sušená petrželka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka. Polévku zahustíme jíškou, ochutíme bujóny, nebo solí a povaříme. Na závěr přidáme do polévky ...

Vaječná omeleta s bramborem

Vaječná omeleta s bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 4 - 5 větších brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, 1 hrst mraženého hrášku, 1 menší cibule

Nejprve si okrájíme brambory (tak na čtvrtky) a dáme je vařit. Po uvaření je nakrájíme na malé kousky. Hrášek si také uvaříme v osolené vodě. Nakrájíme cibuli nadrobno a půlku vysypeme na pánev a na oleji opečeme. Přidáme polovinu uvařených a pokr...

Jablečné vafle

Jablečné vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 ml oleje, 120 g cukru moučka, 220 ml polotučného mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-3 jablka

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vymícháme. Pak přidáme mléko, mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přimíchá...

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

stránka: