Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 75

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 150 g anglické slaniny, 1 talíř čerstvých špenátových lístků, 200 ml sladké smetany, 80 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, 120 g sýra Blaťácké zlato

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strou...

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 200 g Lučiny, bílá část ze 2 jarních cibulek, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce křenu

Oloupaná vejce přepůlíme, vyndáme žloutky a bílky nakrájíme na malé kostičky. V misce dobře utřeme Lučinu se žloutky a hořčicí. Osolíme, opepříme vmícháme bílou část jarních cibulek, kterou nasekáme nadrobno a nakonec přimícháme lžíci nastrouhanéh...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 2 lžíce změklého másla, 3 lžíce sušeného mléka, 375 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, vejce nebo trochu kondenzovaného mléka na potření, sezamová semínka na posyp

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, změklé máslo, sušené mléko, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků a z každého dílku utvoříme kuličku. Kuličky přendáme na plech, každou lehce sp...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 2 lžíce soli, troška pepře, 16 cherry rajčátek, 1 klobása, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 150 g tvrdého sýru

Na jehly napichujeme nastřídačku na kostky nakrájenou cuketu, sýr, celá rajčata, a na kolečka klobásu. Hotové špízy obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Skvěle se jako příloha hodí zel...

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Piškotová jahodová roláda

Piškotová jahodová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení jahodového tvarohu

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mouku a kypřící prášek. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na cca 200°C dozlatova. Jakmile vytáhneme pl...

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 0,2 kg švestek, 1 balení tvarohu, 1 vejce, troška másla, 2 lžičky skořice, 5 lžíc cukru moučka, 1 sáček pudinkového prášku, špetka soli

Rýži si uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Do uvaření rýže vmícháme dle chuti trochu cukru a skořice. Polovinu ochucené rýže navrstvíme na dno zapékací misky, na to poklademe vypeckované švestky, lehce zaprášíme skořicí, a potřeme tvarhovou náp...

Řezy s tvarohem a broskvemi

Řezy s tvarohem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 ml cukru krupice, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml polotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 konzerva broskvového kompotu, 500 g odtučněného tvarohu, 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček Dort želé čiré

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto nalijeme do formy 30x40 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut (dle tro...

Brokolice s dipem a brambory

Brokolice s dipem a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, medvědí česnek dle chuti, 1 lžíce slunečnicového oleje, vařené brambory, máslo

Brokolici opláchneme pod vodou a necháme okapat. Rozebereme ji na menší růžičky a kdo chce, tak odkrojí košťál. Růžičky dáme vařit do páry. Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Omytý a okapaný medvědí česnek krátce rozmixujeme se...

Kotleta sypaná sýrem

Kotleta sypaná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 špetky mleté papriky, Na zálivku - 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička sojové omáčky, 100 ml vody, 4 lžičky strouhaného sýra

Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme na jemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a škrob. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kotlety opepřenou stranou, maso ob...

Krůtí nudličky Peloponés

Krůtí nudličky Peloponés

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, sůl, pepř a oregáno, šťáva z jednoho citrónu, 2 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přisypeme oregáno, zalijeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nudličky a česnek nasekaný nadrobno. Maso necháme restovat doměkka. Hotové m...

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 2 lžičky koření na mleté maso, sůl dle potřeby, sušená petrželová nať, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, Na omáčku - 40 g másla, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření

Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvilku stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme h...

Zapečený pórek

Zapečený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších pórků (jen bílá část), 8 plátků šunky, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce Dijonské hořčice, 6 lžic zakysané smetany

Rozpalte troubu na 180°C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat. Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskláde...

Mrkvový dort

Mrkvový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 2 vejce, 70 g cukru krystal, 125 ml slunečnicového oleje, 120 ml jablkového džusu, 100 g vlašských ořechů, 220 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g měkkého tvarohu, 50 g cukru krupice, 314 g mandarinkového kompotu, 50 g lískových ořechů (opražené a nasekané), 20 g hořké nastrouhané čokolády

Těsto: Mrkev na jemno nastrouháme. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Přidáme olej, džus, mrkev, ořechy namleté a nakonec mouku s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a skořicí. Těsto pečeme ve formě při 180°C asi 30-45 min. Po upečení necháme v...

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 světlé zelené papirky, 200 g balkánského sýra, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička másla

Papriky podélně rozřízneme, odstraníme jadřince a papriky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. Na každou papriku položíme plátek balkánského sýra a lžičku zakysané smetany, zasypeme bazalkou, mletou červenou paprikou a pokapeme oc...

Zapečený celer

Zapečený celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bulvového celeru, 15 ml slunečnicového oleje, 70 g strouhanky, 3 vejce, 60 g eidamu (Edam), 15 g másla, 15 g zakysané smetany

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymastíme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme plátky celeru. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme, přidáme na celerové plátky spolu se strouhaným sýrem a zbylou st...

Jablečné želé s mátou

Jablečné želé s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g čerstvé máty , 500 ml vody, 300 ml jablečného moštu, 1 balení želírovacího cukru 2:1, šťáva z půl citrónu, několik snítek máty na dochucení

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám ...

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

Roláda s marmeládou a kokosem

Roláda s marmeládou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 3 lžíce studené vody, 1 špetka soli, 1 sáček pudinkového karamelového prášku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 5 lžic moučkového cukru, ovocná marmeláda, 125 ml kokosové moučky

Plech vyložíme papírem na pečení. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na připravený...

Roláda s čokokysankou

Roláda s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic cukr moučka, špetka soli, 2 špetky kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády s 50% kakaa, 100 g zakysané smetany 16%

Plech vyložíme papírem na pečení. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a potom zašleháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do vyšlehané směsi stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na...

Sójový mix guláš

Sójový mix guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky uzené papriky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 kostky hovězího bujónu, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Sójové kostky povaříme 20 minut v osolené vodě. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na plátky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, přidáme papriku, zamícháme a zalijeme voudou. Vsypeme scezené a okapané...

stránka: