Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 80

Spaghetti á la norma

Spaghetti á la norma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 250 g rajčat, 2 lilky, 100 g sýru riccota, 1 stroužek česneku, 1 hrst bazalky, 20 ml olivového oleje

Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. ...

Kuřecí stehýnka na kari

Kuřecí stehýnka na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 jablka, 20 ml olivového oleje, 5 g kari koření, 1 hrst petrželová nať

Očistíme cibuli a nasekáme. Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky. Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby Zepter o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik od Zepter pr...

Francouzská z míchané zeleniny

Francouzská z míchané zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks pórku, 2 ks mrkve, 50 g másla, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g brambor, sůl dle chuti, troška cukru krystal, 1250 ml vody

Zeleninu nakrájíme na kousky a osmažíme na másle. Přidáme na kousky nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vše rozmixujeme, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Do hotové polévky přilijeme smetanu a okořeníme petrželkou. ...

Vepřové plátečky v zelenině

Vepřové plátečky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 300 g mražené zeleniny na pánev, mletý černý pepř a sůl dle potřeby, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička tekutého polévkového koření Magi, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a poté na plátky. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky společně s cibulí opečeme. Poté přidáme zeleninovou směs a opéká...

Omáčka na špagety s kečupem

Omáčka na špagety s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 ml sladkého kečupu, 100 ml vody, 3 plátky cikánského šálu (moravské uzené), 3 plátky uzeného sýra, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 stroužek česneku

Dáme si vařit těstoviny, aby se nám uvařily, než připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Zalijeme jí kečupem, necháme přejít varem a zředíme vodou. Přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, na...

Hovězí ragu ala stroganow

Hovězí ragu ala stroganow

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězí svíčkové (palec), 1 paprika (kapie), 1 balení smetany, 1 cibule, hořčice dle chuti, pepř dle potřeby, worcester dle chuti

Cibulku nakrájíme na jemno, papriku na tenké nudličky. Maso nakrájíme na úzké nudličky. Zeleninku osmahneme na oleji a přidáme maso a zprudka opečeme. Přidáme hořčici, smetanu a zlehka prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

Boloňské kotlety

Boloňské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks červené nebo žluté papriky, 150 g žampionů, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek česneku, 150 ml slunečnicového oleje

Koteletky lehce naklepeme. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek na něm osmažíme, poté přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Vyjmeme z pánve osolíme, opepříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme rajčatový protlak, který jsme smíchali...

Pirožky s uzeným

Pirožky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 300 g uzeného masa, 1 vejce, špetka soli, špetka kmínu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Potom přidáme na ně mouku, změklé máslo, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Na vále z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na čtverce zhruba 10 x 10 cm ...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

Špekáčková pomazánka

Špekáčková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 3 cibule, 1 balení majonézy, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice

Špekáčky a cibule jemně nakrájíme nabo nastrouháme na struhadle a dáme do mísy. Přidáme majonézu, kečup a hořčici. Pořádně promícháme a necháme chvíli uležet. Mažeme na topinky.

Řízková pánev

Řízková pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks vepřových řízků, troška pepře a soli, 750 g cibule, 750 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 hrneček strouhanky, 1 šálek hladké mouky, 3 vejce

Vepřové řízky - mohou být třeba i kotlety, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky cibuli potom na kolečka a osmažíme jí na nakrájené slanině. Řízky dá...

Makové pagáče

Makové pagáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrneček mletého máku, 250 g másla, 100 g zakysané smetany, 3 lžíce mléka

Na vál prosijeme obě mouky, přidáme mletý mák, doprostřed vyklepneme 2 vejce, přidáme změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo moc tuhé, přidáme trošku mléka. Potom těsto na vále vyválíme na silnější placku a vykra...

Topinková směs

Topinková směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra nahrubo, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, troška mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 1 lžička kečupu

Cibuli nakrájíme na drobno. Na pánvi dáme rozehřát máslo a cibuli na něm zpěníme dozlatova. Přidáme salám, který jsme nakrájeli na menší nudličky, mletou papriku, sýr, utřený česnek a kečup dle chuti. Dobře všechno promícháme a necháme chvíli odl...

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Hovězí roláda Schwarz

Hovězí roláda Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hovězí plátek , sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky Schwarwaldské šunky, 1 sladkokyselá okurka, 50 g tvrdého sýra , 1 silnější plátek másla, 1/2 hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana ke šlehání

Plátek hovězího masa dobře rozklepeme, mírně osolíme a opepříme. Polovinu plátku potřeme hořčicí a na natřenou část rozložíme šunku, rozkrojenou okurku a sýr. Hovězí roládu pevně stočíme a zpevníme nití. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a roládu ...

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špenátu, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vejce, 1 lžíce bílého jogurtu, špetka soli, 2 stroužky česneku

Vezmeme část másla, tak 1 lžíci a na pánvi na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku, najemno nasekaný špenát, osolíme a podusíme doměkka. Vmícháme rozšlehaná vejce, jogurt a chvíli povaříme. Vychladlý špenát promícháme se zbylým ut...

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček strouhaného sýra, 2 lžíce petrželové nati, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsíčka naklepeme a necháme chvíli stranou. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s prolisovaným česnekem a prsíčka v něm namočíme. Necháme chvíli marinovat a mezitím si připravíme obal. Strouhanku smícháme se solí, pepřem, strouhaným sýrem, ...

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka Moravanky, 4 lžíce másla

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, poté je obalíme ve strouhance a teprve potom v rozšlehaném vejci. Rozpálíme na pánvi olej a kotlety zprudka opečeme. Pak vezmeme pekáček, do něj vyskládáme kotlety, hezky je rozložíme, poté zalijeme směsí Moravank...

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Zbojnická placka

Zbojnická placka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 syrové brambory, 1 vejce, 2 plátky šunky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli a pepře

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a hned je rozložíme v pánvi, ve které jsme rozpálily olej. V pánvi je osolíme, opepříme a navrch položíme plátky šunky, zalijeme je rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme. Na nižším stupni teploty. Když jsou br...

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Zapečené fleky se smetanou

Zapečené fleky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (fleky), 500 g točeného salámu (nebo jiný měkký salám), 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce másla

Nejprve si dáme uvařit fleky, které scedíme a necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme salám na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků. Do mísy si dáme žloutky a vyšleháme s rozehřátým a trochu zchladlým máslem. Směs nalijeme do vychladlých fleků a z...

Bramborová polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 3 střední brambory, 1 cibule, špetka mletého kmínu, sůl dle potřeby, 2 bujóny, 5 lžic světlé instantní jíšky, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a krátce je opečeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou. Polévku zahustíme j...

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 8 stroužků česneku, 3 lžíce medu, 4 lžíce másla, 3 lžíce rumu, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce rozinek

Rozpustíme máslo a vmícháme do něj med, utřený česnek, rum a rozinky, které jsme si den předem namočili do rumu. Všechno důkladně promícháme. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté maso upečeme v roz...

stránka: