Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 70

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Těstoviny s cuketovo - nivovou omáčkou

Těstoviny s cuketovo - nivovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2 středně velké cukety, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 100 ml bílého vína, 2-3 stroužky česneku, 100 - 150 ml mléka, 100 g Nivy, petrželka, na každou porci 2-3 plátky anglické slaniny, 1/2-1 chilli paprička

Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Zatím oloupeme cukety a nastrouháme je na velké slzy. V pánvi rozehřejeme olej a cuketu krátce na oleji orestujeme. Osolíme ji, opepříme, přidáme i drcený kmín a podlijeme vínem. Přiklopí...

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 ml mléka, 50 ml vody, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, špetka soli, 390 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 kostky droždí (21 g), Náplň: 50 g rozpuštěného másla, 100 g cukru krystal, lžíce skořice

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto rozválíme na velký obdélník a potřeme rozpuštěným máslem. Hustě posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Obdélník těsta na...

Mrkvové lečo

Mrkvové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 500 g rajčat, 3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji s trochou másla (máslo dodá jemnější chuť a díky přidanému oleji se nebude přepalovat). Přidáme na hrubo nastrouhanou oloupanou mrkev, osolíme a dusíme do poloměkka. Přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Pomazánka z pečeného kuřete

Pomazánka z pečeného kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pečeného kuřete, trochu soli, pepře a sladké papriky, 1/2 pórku, 50 g strouhaného eidamu , 1 lžička hořčice, 2 lžíce majonézy, 3 lžíce bílého jogurtu

Pečené kuřecí maso vykostíme, zbavíme kůže a nasekáme nožem nadrobno. K masu přidáme najemno nakrájený kousek pórku, strouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a lžičku hořčice. Nakonec vmícháme majonézu a jogurt. Pomazánku mažeme n...

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Sojové kostičky na smetaně

Sojové kostičky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček sojových kostek, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a tymián, lžička cukru , lžička citronové šťávy, 100 ml smetany

V horké vodě rozpustíme bujon, hodně vodu osolíme a vsypeme sojové kostičky. Vaříme v odkrytém hrnci 10 minut. Na rozehřátý olej dáme nadroboučko nakrájenou cibuli a necháme ji restovat, až zesklovatí. Pak přihodíme všechnu kořenovou zeleninu nast...

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 400 ml mléka, 1 lžička soli, 3 vejce, 100 ml hrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme do druhého dne oschnout. Dáme je do mísy, zalijeme horkým osoleným mlékem a necháme chvíli odstát. Promícháme a přidáme rozšlehaná vejce. Mouku promícháme s kypřícím práškem a po částech opatrně zapracu...

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě , 200 g Cottage sýra, 2 vejce vařená natvrdo, 2 jarní cibulky, sůl a pepř podle chuti, 2-3 lžíce řeckého bílého jogurtu

Z konzervy tuňáka scedíme šťávu a vyklopíme ho do misky. Přidáme cottage, jogurt, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vajíčka i cibulku nasekáme na malé kousky a vmícháme do pomazánky. Podáváme s čerstvou bagetkou.

Kokosové muffiny dle časopisu FOOD

Kokosové muffiny dle časopisu FOOD

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g hořké čokolády nastrouhané nahrubo, 100 g cukru moučka, 250 ml podmáslí, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla, 1 čokoládová tyčinka Margot

Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve velké míse smícháme všechny suché suroviny, tedy mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl, cukr, kakao (nemusí být vůbec) a nastrouhanou čokoládu. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo a k teplému máslu vlijeme podmáslí. ...

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 120 g cukru moučka, 80 g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 150 ml mléka, 4 bílky, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g Solamylu, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, 2 lžíce rozinek

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vy...

Mrkvová polévka i pro nejmenší

Mrkvová polévka i pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 5 mrkví nastrouhaných najemno, 3-4 lžíce krupice, sůl a pepř dle chuti, 1 vejce, 1 l zeleninového vývaru

Ve středním kastrůlku rozehřejeme máslo, na které vhodíme jemně nakrájenou mrkev. Chvíli na středním plameni smažíme (asi 3-4 minuty) a přisypeme krupici. Necháme ještě asi minutku osmahnout a zalijeme vodou, nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, oso...

Rajská polévka bez protlaku

Rajská polévka bez protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 500 g rajčat, 1 menší cibulku najemno, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 4 lžíce smetany ke šlehání, špetka soli a pepře dle chuti, špetka tymiánu dle chuti, špetka skořice na dochucení

Nejdříve si nachystáme rajčata. Nařízneme je do kříže a přelijeme vroucí vodou. Poté sloupneme slupku a nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, nakrájenou nadrobno, poté přilijeme polovinu vývaru a vhodíme rajčata. Vaříme na střední...

Palačinky se zeleninou

Palačinky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hotové palačinky, 50 g mrkve, 50 g kedlubny, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 6 lžic vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1/4 lžičky sojové omáčky, 1/4 lžičky worcesterské omáčky

Mrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s kedlubnou, osolíme, opepříme a na středním plameni restujeme 5 minut. Poté přidáme ...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Marinované kuřecí prso Satay

Marinované kuřecí prso Satay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200g kuřecích prsou s kostí, 100 kg brambor, plochá petržel, 5g másla, sůl a pepř dle chuti, 30g burských ořechů, 50 ml kokosového mléka, 1 česnek, 5 g zázvoru, 1 chilli paprička, 100 g okurky, 50 g bílého jogurtu, 5 g máty peprné

Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme. Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuře...

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Kuřecí bašta nejen pro děti

Kuřecí bašta nejen pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa , na dno hrnce oleje, 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody

Omáčka: Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme kuřecí maso, osolíme, opaprikujeme, opepříme a přidáme vodu. Až je maso měkké, tak si uděláme jíšku a jak základ omáčky bublá, tak ji tam přidáme a k tomu trochu kečupu a chvíli ještě povaříme a je...

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí zeleninová pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá kapie, 2 velká rajčata, 250 ml nakrájené naťové cibulky, 5 stroužků česneku, 1 drůbeží bujón, 100 g uzeného masa, 1 měkká klobása, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 - 2 lžičky kukuřičného škrobu

Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm ...

Krůtí játra se šťávou

Krůtí játra se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 200 ml teplé vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička polévkové tekuté vegety, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 plátek másla, 1/4 lžičky uzené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 špetka oregana

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné (očištěné a nakrájené na tenké plátky), 3 velké houby portobello, 3 druhy čerstvě nasbíraných lesních hub, olivový olej, 150g másla, 1l 21% smetany, 3 velké panáky sladkého vermutu, 1/2 l vody, troška čerstvého tymiánu, sůl a pepř dle potřeby

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a sladký vermut. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu, vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čer...

stránka: