Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 91

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Gruzínska šurpa

Gruzínska šurpa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa , 50 g sádla, 1 cibule, 1,5 l vývaru z kostí, 100 g mrkve, 150 g brambor, 30 g rajčatového protlaku, 5 kuliček pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička nasekaneho zeleného kopru, sůl podle chuti, 100 ml sladké smetany

Mäso pokrájame na väčšie kúsky, opražíme s cibuľkou pokrájanou nahrubo, zalejeme vývarom, pridáme čierne korenie, soľ a varíme, až kým je mäso skoro mäkké. Pred dovarením pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska, zemiaky pokrájané na kocky a rajčiakový...

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek oloupaných a na malé kostičky nakrájených jablek, 1 vejce, 150 ml mléka, špetka skořice, 100 ml oleje, 2 lžíce rumu, 12 lžiček Nutely

V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience, včetně jablečných kostiček. Ve druhé míse rozšleháme vejce se všemi tekutými přísadami a nalijeme je na moučnou směs. Dobře promícháme, aby se utvořilo těsto. Do plechu na muffiny rozdělíme papíro...

Moučník s kokosem a mandarinkami

Moučník s kokosem a mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 1 vejce, 100 ml cukru krystal, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 125 g tvarohu ve fólii, 1 kypřící prášek do pečiva, 450 ml polohrubé mouky, Kokosová náplň - 250 ml kokosové moučky, 3 žloutky, 100 ml cukr moučka, 400 g zakysané smetany, Kokosový sníh - 250 ml kokosové moučky, 3 bílky, 200 ml cukru krystal, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 konzervy mandarinkového kompotu

Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mandarinkové kompoty otevřeme a obsah dáme okapat na síto. Zapneme si troubu. Kokosová náplň - žloutky s cukrem krátce našleháme, vmícháme zakysanou smetanu a poté kokos. Kokosový sníh - nejprve si ...

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, kousek pórku, 1/2 červené papriky, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 Hermelín, kelímek smetany, olej, špetka tymiánu

Maso nakrájíme na malé kousky. V pánvi na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nasekný česnek, promícháme, přihodíme nudličky anglické slaniny, krátce orestujeme a přidáme maso, tymián, osolíme a opepříme. Když je maso polom...

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 350 g hladké mouky, 150 g špaldové mouky, 1 lžička cukru krupice, 20 g droždí, Náplň: 250 g červené cibule, 250 g cukety, 50 g černých oliv (použila jsem zelené), petrželka, pažitka, sůl, pepř

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. V pánvi rozehřejte máslo, nasypeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou cuketu na tenké plátky a spolu osmažíme. Pak př...

Ovesné sušenky s medem a javorovým sirupem

Ovesné sušenky s medem a javorovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka hladké mouky, 1 sklenka ovesných vloček, 1/3 sklenky cukru krupice, 1/2 sklenky medu, 1/2 sklenky sladké smetany, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vejce, 2 lžíce změklého másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Máslo napěníme s cukrem, přimícháme med, javorový sirup, smetanu, vejce. Do tekuté směsi zamícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec ovesné vločky. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky. Sušenky pečeme asi 10 - 15 m...

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 1 kostka hovězího bujónu, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl, pepř, 1 nožka párku nebo jeden špekáček, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka mleté papriky , olej

Přivedeme k varu 300 ml vody, necháme rozpustit bujónovou kostku a vhodíme sojové kostky. Hrnec vypneme, přiklopíme a necháme odstát. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, osmahneme, zasypeme moukou...

Bramborový moučník s mandarinkami

Bramborový moučník s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg cukru krystal, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg vařených brambor ve slupce, Na piškotové těsto -1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 hrnek polohrubé mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml cukru krystal, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Vymažeme si formu o velikosti 20 x 30 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo (z kelímku) pokojové teploty, vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech...

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg krystalového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg brambor vařených ve slupce, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 10 hrstí borůvek

Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty, ...

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 - 400 g kuřecích srdíček, 250 ml plnotučného mléka, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 1 balení sýru Camembert, 2 lžičky kremžské hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu

Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařené vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Očistíme je a nakráj...

Krůtí maso z konzervy s vejci

Krůtí maso z konzervy s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Krůtího masa ve vlastní šťávě , 4 - 6 vajec, 1 lžíce vody, 1 lžíce kečupu, mletý pepř dle chuti

Konzervu otevřeme a maso v ní nakrájíme na 6 plátků stejně silných. Potom celý obsah konzervy vyklopíme do teflonové pánve a plátky urovnáme. Ve vodě si rozmícháme kečup a maso s ní polijeme. Na obsah pánve rozklepneme vejce a osolíme. Zvolna opék...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Ostružinový džem

Ostružinový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg ostružin, 60 dkg cukru krystal, 1 balení Želírfix 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 2 lžíce rumu

Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťuchadlem na brambory je trochu pomačkáme. V cukru rozmícháme Želírfix, přidáme do ostružin...

Rajčatová šťáva - nápoj

Rajčatová šťáva - nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 litr šťávy z rajčat, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krystal

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může si je předem oloupat - je to lepší. Nakrájená rajčata dáme vařit do kastrolu. Vaříme zvolna 15 - 20 minut, do měkka, nebo do rozvaření. Necháme je mírně zchladnout a poté protlačíme přes velmi husté síto...

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 3 jablka, 4 rohlíky, 500 ml mléka, 2 vejce, 1 vanička tučného tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička Solamylu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce másla

Formu na pečení vymažeme máslem, nabo ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky, kde je zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakr...

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g másla, 75 g sádla, špetka soli, Náplň: 1 kg jablek, 50 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru na finální posypání, 1 vejce na potření

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse ...

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

Salát z lilků (Melitzanosalata)

Salát z lilků (Melitzanosalata)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka zeleného pepře, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy, 10 ml vinného octa, 1 lžíce petrželové natě, špetka soli, 10 ml vody

Lilky omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě asi 15 minut. Poté je necháme vychladnout a oloupeme. Mezitím rozmixujeme v mixéru cibuli, zelený pepř a 1 lžíci vody. Lilky zbavíme semen, nakrájíme a přidáme do mixéru. Přidáme citr...

Orientální Jehněčina

Orientální Jehněčina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1/2 lžičky skořice, troška mletého pepře, 1 lžička koriandru, sůl podle potřeby, 1 lžička nasekané pažitky, 2 lžičky citronové šťávy, 50 ml olivového oleje

Mäso odblaníme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom ho osolíme, okoreníme a poprášime škoricou. Necháme chvíľu odležať a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Mäso preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokva...

Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, 1 kousek slaniny, 1 plátek šunky, sůl a pepř dle chuti, 1 šálek hladké mouky, 1 vejce, 1 šálek strouhanky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčka. Zamotáme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky , soli a nálevu z okurek a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu v oleji rozpáleném na 150-1...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

stránka: