Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 90

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g odpeckovaných švestek , 1 sáček rýže ve varném sáčku, Do rýže - 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 2 lžíce mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 3 lžíce tvarohu, Do máku - 100 g mletého máku, 1 žloutek, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, Na sníh - 2 bílky , 2 lžíce cukru krystal

Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou smě...

Kuřecí játra na topince

Kuřecí játra na topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 3 topinky

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry....

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg uvařených drštěk, 2 lžíce hladké mouky, 1 zeleninový bujón, 4 lžíce uzeného bůčku, 4 plátky goudy s pepřem, 3 lžičky sladkokyselé okurky

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle...

Omeleta s tatarkou

Omeleta s tatarkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička nastrouhaného Camembertu, 1 lžíce tatarské omáčky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje, kečup dle chuti, tatarská omáčka podle potřeby, 1 cibule

Nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do talíře, osolíme a rozšleháme vidličkou. Poté přidáme lžíci tatarské omáčky, prošleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Do teflonové pánve dáme lžičku oleje a rozehřejeme ho. Vlijeme připravené vejce a pomalu opéká...

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg kuřecích žaludků, 15 dkg uzeného masa, 3 lžíce sterilovaných okurek, 1 lžička soli, 1 drůbeží bujón, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru krystal

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. U...

Bramborové placky s uzeným masem

Bramborové placky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uvařených brambor, 150 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekane), 1 lžička čerstvé petrželové natě, Na obalováni: 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka soli, 100 g sádla na smaženi

Teplé zemiaky prelisujeme na dosku, pridáme múku s kypriacim práškom a vajcami. Zamiesime cesto, do ktorého primiešame posekané údené mäso a petržlenovú vňať. Z cesta nakrájame kúsky, rozvaľkáme na placky, hrubé asi 10 mm, obaľujeme ich v rozšľah...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

Ragú z beraního stehna

Ragú z beraního stehna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového stehna, 150 ml červeného vína, 1 l masového vývaru, 1 velká cibule, 8 menších mrkví, 12-15 šalotek, 250 g červené řepy, 20 oliv, 6 stroužků česneku, 2 bobkové listy, 1 větvička tymiánu , 1 lžíce zelené petrželové nati, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky škrobové moučky, 50 g másla

Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min...

Zapečená kuřecí rolka

Zapečená kuřecí rolka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky goudy, 2 lžíce cukety, 1 lžíce kremžské hořčice, 125 ml smetany ke šlehání, sůl , pepř, 1 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, aby vznikl větší plát, který naklepeme pouze po jedné straně. Pláty osolíme, opepříme, pokapeme sojovou a worcesterovou omáčkou a pokladem náplní - po 1 plátku slaniny, sýra, šunky a proužky sterilované kapie...

Perník na plech

Perník na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 450 ml mléka, 160 g čokolády na vaření, 160 ml sladké smetany, 2 hrsti ořechů

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka ( Po cca 150g), 500 g brokolice, 150 g plísňového sýru, 200 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce kari koření, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), troška pepře bílého, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1 lžička čerstvé petrželové nati

Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso prudko orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej misy. Brokolicu rozoberieme na ružičky a mierne povaríme v ...

Šťavnatý koláč z Normandie

Šťavnatý koláč z Normandie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g chlazeného másla, 1 trochu našlehané vejce, 50 g cukru krupice, 1-2 kapky vanilkové esence, Náplň: 3 jablka, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 1 žloutek, 60 g cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet. Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se...

Surimi tyčinky na pánvi

Surimi tyčinky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krabích tyčinek, 80 g mražené zeleninové směsi, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 plátek másla, 3 špetky soli, špetka pepře

Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo. Z tyčinek odstraníme fólii a naskládáme je na střed pánve těsně vedle sebe. Do volného prostoru dáme zeleninu a zvolna začneme opékat. Zeleninu občas promícháme a tyčinky asi po 5 minutách obrátíme. Vše na pán...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

Kuře na indický způsob

Kuře na indický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře rozporcované a zbavené kůže ( cca 1200 g), 125 g másla, 1 lžíce kari koření, 2 velké cibule, 3 vejce, sůl podle potřeby, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu sádla na vymazání, 600 g brambor

Očistené zemiaky pokrájame na asi 5 mm plátky, mierne posolíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry. Medzitým roztopíme maslo a nasekáme na drobno cibuľu. Do roztopeného masla zamiešame rozšľahané vajcia...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 125 ml jáhlových instantních vloček, špetka soli, 1 lžička cukru krystal, 1 lžíce másla

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak ho odstavíme. Ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme. Necháme asi 3 minuty odstát a poté kaši dáme na talíř. Kaši posypeme dle chuti grankem, kakaem, čokoládo...

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hovězího mletého masa, 15 dkg mletého uzeného masa, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželové nati, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička cukru krystal

Hovězí a uzené maso promícháme s vejcem, solí, petrželkou, pepřem, 1 lžící kukuřičného škrobu a vytvarujeme menší kuličky. Dáme si vařit 1/2 litru vody, do které vhodíme kuličky. Ve 1/4 litru vody rozmícháme hořčici a s bujónem přidáme ke kuličkám...

Jablečná buchta s drobenkou

Jablečná buchta s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 20 g másla, 50 ml olivového oleje, 300 g uzeného masa ( 4 plátky), 30 g hladké mouky, 250 ml masového vývaru, 100 ml mléka, 100 g taveného sýru, 50 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, špetka muškátového ořechu

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. ...

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce, lžička soli, 200 g hrubé mouky, 1 kg vinné klobásy, 300 g kyselého zelí, pažitka

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kul...

Vepřové se žampiony

Vepřové se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 200 g žampionů, 3/4 l mléka, 80 g másla, 1 lžičku celého pepře, špetka soli

Vepřové maso opláchneme a osušíme. Necháme jej vcelku a posolíme po celém povrchu. Poté vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran upečeme. Poté zalijeme mlékem a přiklopíme. Dusíme pozvolna doměkka. Žampiony očistíme, oloupeme a hla...

Anglická frittata

Anglická frittata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 brambor, 50 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 12 žampionů, 2 domácí klobásy

Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

Kyselo s houbami

Kyselo s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/4 l mléka, 4 velké brambory, 5 vajec, 1 hrst sušených nebo čerstvých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička kmínu, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, pepř dle chuti

Oloupeme brambory, očistíme houby. Ty sušené zalijeme vodou a necháme nabobtnat, poté vymačkáme. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce nalijeme litr mléka, přidáme koření a osolíme. Do vroucího mléka přidáme houby, polom...

stránka: