Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 89

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr), 80 g slaniny, 1 větší cibule, 1 kořen mrkve, 1 kořenová petržel, 100 g bulvového celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni, troška octa nebo citrónové šťávy

Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme. Vložíme mäso, podlejem...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší lilky, 2 vejce, cca 250 ml mléka, polohrubé mouky podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, sůl a pepř podle chuti, 3 stroužky česneku, 500 g jehněčího mletého masa , troška rozmarýnu, 2 velké cibule, 500 g rajčat, 2 lžíce sádla

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Pl...

Jehněčí stehno na valašský způsob

Jehněčí stehno na valašský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, sůl a pepř podle potřeby, 100 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 4 červené papriky, 150 g cibule, 3 lžíce hladké mouky

Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je ...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků uvařeného hovězího jazyka ( po 100 gr), 1 cibule, 1 lžíce cukru krystal, 500 ml masového vývaru, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 40 g másla, sůl podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžice rybízového kompotu, 100 ml bílého vína, šťáva a kůra z jednoho citrónu

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na ...

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 vejce, 1,5 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího práku do pečiva, 1 sklenka višní

V míse umícháme cukr, vejce, mléko a olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, poklademe třešněmi a upečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník nakrájíme.

Kačena na pomerančích

Kačena na pomerančích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stŕedně velká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 20 g másla, 2 jablka, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Kačicu posolíme, potrieme tymianom a olejom. Dovnútra vložíme dieliky z jedného pomaranča, pokrájané jablka, bobkový list a petržlenovú vňať. Pečieme vo vyhriatej rúre. Takmer mäkkú kačicu zalejeme vínom a upečieme do červena. Polievame ju vypečen...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zralé broskve, můžou být i kompotované, 300 ml mléka, 160 g cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1 lžička semínek kardamomu

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, kardamom, mléko, vejce, sůl a polovinu cukru s cukrem vanilkovým. Na dno formy nalijeme ani ne třetinu těsta a dáme na 5 min...

Pita chléb na způsob pizzy

Pita chléb na způsob pizzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pita chlebů, 150 ml rajčatového pyré, 1 hrst koření na pizzu, 150 g šunky, 150 g eidamu, 1 Hermelín, 1 hrst kukuřice

Na plech si dáme pečící papír a na něj rozložíme pita chleby. Lehce je pokropíme vodou a pomažeme rajčatovým pyré. Poté posypeme dle chuti pizza kořením. Na tento základ nastrouháme eidam, poklademe nadrobno nakrájenou šunkou a nahoru dáme pláte...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Horalský závin

Horalský závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 500 ml mléka, 8 lžíc škvarků, 2 vejce, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 4 stroužky prolisovaného česneku, sůl, pepř a majoránku podle chuti, 2 lžíce sádla na vymaštění pekáče, 6-8 lžíc strouhanky (podle potřeby)

Zemiaky ošúpeme, opláchneme v studenej vode a nastrúhame. Dáme ich na sito a necháme odkvapkať do misy, potom vodu zlejeme. Zemiaky sparíme horúcim mliekom a pridáme nadrobno posekané oškvarky, rozotretý cesnak, koreniny, soľ, strúhanku, hríby a...

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury zapečené v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg topinambur, 500 ml omáčky bešamelové, 80 g parmazánu, 50 g másla, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Topinambury oškrabeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Dobre ich poutierame a opekáme ich na masle niekoľko minút. Potom pekáč potrieme tukom, naplníme ho topinamburami, zalejeme bešamelom, posypemé strúhaným parmezánom, okoreníme, osolime a ...

Obalovaná smažená tlačenka

Obalovaná smažená tlačenka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky drůbeží tlačenky, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Vychlazenou tlačenku nakrájíme na 1 cm široké plátky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby tlačenka nevytekla, tak jí ještě jednou namočíme do vajec a obalíme ve strouhance. Obalené plátky vložíme do rozpáleného oleje ...

Vepřové maso se zeleninou

Vepřové maso se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg vepřového plecka nebo krkovičky, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 30 dkg mražené Mochovské zeleninové směsi, 2 lžičky hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a maso na menší kostky. Na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme maso, osolíme a zamícháme. Ihned zakryjeme pokličkou a dusíme na velmi malém plameni asi 30 minut a občas zamícháme. Maso pus...

Škvarková pomazánka za pár korun

Škvarková pomazánka za pár korun

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 uvařená vejce, 100 g mletých škvarků, 1 cibule, 2 okurky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Nakrájíme si nadrobno vajíčka, cibuli, okurky, pak přidáme mleté škvarky a hořčici. Vše důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Sojový salát se zeleninou

Sojový salát se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml suchých sojových bobů, 1/2 bulvy celeru, 1 malý kořen petržele, 1 střední kořen mrkve, 1/2 lžičky soli, 5 lžic tatarské omáčky, 5 větších sterilovaných okurek, 1 střední cibule

Sóju opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme stát do druhého dne. Poté jí uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím, než se nám uvaří sója, tak si uvaříme očištěnou kořenovou zeleninu v osolené vodě. Prochladlou jí nakrájíme na...

Volská oka se sýrem

Volská oka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sýr Camembert, 8 vajec, 2 lžíce nakrájené sterilované červené kapie, 5 lžic tatarské omáčky, 8 lžiček slunečnicového oleje

Sýr nastrouháme na hrubé nudličky a promícháme s tatarskou omáčkou. Kapii nakrájíme nadrobno a vmícháme do sýrové směsi. Na lívanečníkovou pánev dáme pod každé vejce lžičku oleje, vyklepneme vejce a dáme na něj 2 malé lžičky sýrové směsi. Smažíme ...

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Zapečené zelí s uzeným masem

Zapečené zelí s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cibule, 1 lžíce sádla, 1 velké jablko, 2 svazky jarní cibulky, 2 velké brambory, 50 dkg kyselého zelí, 35 dkg vařeného uzeného masa, 1 hlávka česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžičky cukru krystal

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. ...

Bábovičky s dýní

Bábovičky s dýní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dýně, 100 g kandované pomerančové kůry, 4 vejce, 20 dkg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 10 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky kakaa

Očištěnou dýni nastrouháme. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šlehání rozklepneme celá vejce, přidáme krystalový a vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty. Přidáme olej a šleháme další minu...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg drštěk, 10 lžic mletého uzeného masa, 3 červené kapie, 2 sladkokyselé okurky, 1 zeleninový bujón, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic tatarské omáčky

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky. Do 750 ml vody dáme vařit nakrájenou kapii, poté přidáme bujóna dršťky. V 200 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku...

Křehké rozetky

Křehké rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 225 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, Drobenka: 125 g hladké mouky, 2 lžičky kakaa, 1 sáček skořicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g cukru moučka, 100 g změklého másla, Na potření rozetek: 25 g rozpuštěného másla

Do mísy dáme všechny sypké přísady na přípravu těsta, vklepneme vejce, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které na chvíli odložíme do chladu. Zatím si připravíme drobenku - všechny ingredience na drobenku dobře promneme. Vychlazené ...

stránka: