Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 30min , porce

1900 kalorií, 0.0g cukrů, 40.0g tuků, 3.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce jemně a vložíme na orestovanou cibuli do hrnce, opečeme z obou stran, podlijeme sklenkou vody, přidáme jalovčinky, kuličky celého pepře, kuličky nového koření a kousek skořice, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho, dáme stranou, do šťávy přilijeme červené víno a dusíme. Po chvilce přidáme šípkovou marmeládu a povaříme. Z másla a mouky uděláme jíšku, necháme ji prochladnout a poté ji zašleháme do šťávy z masa, necháme povařit 10 minut, poté ji přecedíme a tu přecezenou omáčku dáme zpět na oheň, přidáme citrónovou šťávu, cukr, osolíme a přidáme tymián. Při podávání plátky masa přelijeme šípkovou omáčkou.

Beruska64

14. 12. 2009, Recept navštíven: 8969x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso ...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibul...

Hovězí maso s hořčicí

Hovězí maso s hořčicí

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme plátky masa hořčicí a z obou stran opečeme ...

Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso na majoránce

Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k c...

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Osolené hovězí maso vcelku vložíme na zpěněnou cibuli, po všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusím...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hovězí maso se šípkovou omáčkou Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Byla jsem mile překvapena chutí omáčky. Šípky jsou totiž výrazné a specificé chuti, ale tady byla chuť příjemná.

22. 09. 2012, 22:14

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuca omáčka

05. 10. 2016, 21:31

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to super maso so šípkovou omáčkou, velmi chutný recept

21. 11. 2016, 20:56

Přidat komentář
Roxana
Tak tohle bude chutnat mé dceři! Už se těším až přijede! Ona a šípková omáčka!

Roxana 14. 12. 2009, 20:32

Roxana
No jo, každá sranda něco stojí, já to té mé berušce zkusím udělat taky. Věřím tomu, že je to dobré.

Roxana 16. 12. 2009, 15:50

Beruska64
Mám radost, že máte radost z této omáčky, děkuji za pěkné komentáře. Doporučuji, je to výborná omáčka!

Beruska64 17. 12. 2009, 07:57

Roxana
Beruško, marmeládu děláš či kupuješ? Já že jsem na ní tuhle trefila a koupila jí, holka má tyhle věci hrozně ráda. Já bych to doma nedělala ani za nic, od té doby, cojsem jako dítko ochutnala jak chutnají šípky, mám před nima respekt, akorát na čaj je trhám. Ani jsem se po ní nějak nepídila, padla mi nějak někde do oka, dcera si ráda přidává sladké přílohy ke všemu - mám ráda kontrast chutí.

Roxana 17. 12. 2009, 14:15

Ajaja
Tak už jsem si šípkovou marmeládu koupila a vyzkouším. Co k tomu za přílohu ? Bramborové nočky ?

Ajaja 31. 12. 2009, 14:56

Roxana
Hele nočku bramborový, já bych dala knedlík, kde jsi tu marmeládu sehnala?

Roxana 31. 12. 2009, 16:32

Ajaja
Šípkovou marmeládu měli v Albertu, stála asi 5O Kč, je jí 45O g a výrobcem je německá firma (www.goebber.de). Měli jen tu jednu jedinou.

Ajaja 01. 01. 2010, 11:12

Roxana
Díky za info, on to bude asi úzký profil, já jsem tenkrát dceři koupila šípkové cosi, ale marmeládu přímo ne, a taky toho měli pár kousků.

Roxana 01. 01. 2010, 13:05

Ajaja
Jak na potvoru, buď jsem měla červené a neměla marmeládu, pak jsem měla marmeládu a neměla červené´.... ALe dneska už mám obé a na plotně to bublá....

Ajaja 06. 01. 2010, 17:23

Ajaja
A je to, uvařeno, snězeno, chutnalo, nezbylo - foto zde doplněno.

Ajaja 06. 01. 2010, 18:50

Roxana
Jo jo, jen kdyby přijela tak dcera to bude něco pro ni! A hlavně tam není mléko, je jí pořád zle, kolikrát něco sní jen to okolo mléka běželo!

Roxana 06. 01. 2010, 19:24

Ajaja
No tak mléko tam rozhodně není. Jo - a nezahušťovala jsem to jíškou, nýbrž jsem rozmixovala tu zeleninku...

Ajaja 06. 01. 2010, 19:51

veka
Konečně jsem našla tento recept. Pořád jsem ho hledala a nemohla najít. Co říkáte na to, kdybych místo hovězího masa použila kančí maso? Tento recept mě zaujal, takže ho vyzkouším

veka 07. 01. 2010, 11:45

Maja
Veko určitě můžeš použít i maso z divočáka, známá hláška z filmu "se šípkovou nebo se zelím", myslivci si taky myslím zastřelili divočáka.

Maja 07. 01. 2010, 11:58

Beruska64
Koukám, že tento recept dělá radost :o) Jsem ráda. Můžete použít jakékoliv maso.

Beruska64 07. 01. 2010, 12:23

veka
Za tento recept dostáváš velkou pochvalu

veka 07. 01. 2010, 12:25

Roxana
Já si taky myslím, že kančí maso je na tohle přímo ideální, to budeš mít delikatesu, jdu nahnat někde taky nějakého kance, začíná se blížit hodina, kdy mívám vlčí hlad.

Roxana 07. 01. 2010, 16:55

Ajaja
Já bych dokonce řekla, že kančí maso se svou výraznější chutí k tomu bude více hodit.

Ajaja 08. 01. 2010, 16:15

Roxana
Je výýýýýýýýýýýborná!

Roxana 05. 06. 2010, 15:49

Ajaja
Rox - vítej v klubu přátel šípkové omáčky :-))

Ajaja 06. 06. 2010, 06:23

Roxana
Děkuji za poctu, já ji dělala už podruhé, ale zapomněla jsem to asi napsat tehdy.

Roxana 07. 06. 2010, 22:23

Roxana
Tak, tohle je opravdu "Šípková omáčka!" :D))))) Jo a zlepšováček, pořád se mi nezdála, a byla dobrá a dala jsem do ní lžíci Jahododové marmelády - navíc manželovy Dia....lidi, takovou dobrotu jste nejedli!

Roxana 03. 10. 2010, 16:16

Ajaja
A pak že není co vylepšovat :-)

Ajaja 04. 10. 2010, 16:28

Facebook komentáře