Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 145

Bebe řezy

Bebe řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 1 sáček pudinkového prášku, 20 g másla, 4 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, rum, BEBE sušenky

Vodu a pudink uvaříme za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum a všechno rozšleháme. Přidáme vychladlý pudink. Vše opět rozšleháme. Vmícháme kakao. Oplatky slepujeme s pudinkem. Potřeme krémem, ...

Rohlíčky z lístkového těsta

Rohlíčky z lístkového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 100 g šunkového salámu, 1 vejce, kmín, sůl

Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti . Do čtverečku přes roh dáme plátek šunkového salámu.Rohlíček zabalíme , potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme.

Grilované uzené koleno

Grilované uzené koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, voda, grilovací koření, 5 lžic olivového oleje

Uzené koleno povaříme cca 30 minut v horké vodě, poté osušíme, potřeme grilovacím kořením a olejem. Necháme několik hodin odležet. Poté zvolna opékáme na grilu ze všech stran do měkka. Podáváme s hořčicí a chlebem.

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žebírek, 100 ml kečupu, 70 ml olivového oleje, 4 lžíce medu, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného koriandru, 1 cibule, špetka chilli koření

Vepřová žebírka nakrájíme na kousky. V míse smícháme kečup, olivový olej, med, sojovou omáčku, lžičku vinného octa, namletou cibuli, prolisované stroužky česneku, drcený pepř, odcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promícháme, do mar...

Špalíčky z bůčku

Špalíčky z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 sáček kyselého zelí, 4 podrcené jalovčinky, špetka drceného kmínu, troška petrželky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Vepřový bůček osolíme, posypeme drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Zelí scedíme, nasypeme do pekáčku, pokryjeme vepřovým bůčkem, zakapaeme olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami, vložíme do trouby a pečeme do měk...

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 4 rohlíky, 100 g mletého uzeného masa, 2 vejce, trochu petrželky, trochu mléka, 5 lžic strouhanky, špetka muškátového ořechu, špetka drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Vepřový bůček si vykostíme a vyřízneme do něj velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetka muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, promícháme a...

Vepřové soté s paprikami

Vepřové soté s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 5 paprik, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 feferonky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 hrneček vývaru, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme lžící hladké mouky a promícháme. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, přidáme maso, nakrájené feferonky a opečeme. Lehce opečenou směs posypeme lžičkou mleté sladké papriky, z...

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové plece, 500 g mrkve, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička másla, 2 lžičky hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plecko vykostíme, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, vložíme maso a opečeme z obou stran. Poté ho podlijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme k němu mrkev, lž...

Řízky naruby

Řízky naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 300 g Eidamu (Edam), 2 vejce, trochu strouhanky, kmín, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Obalíme je ve směsi jemné strouhanky smíchané s jemně nastrouhaným eidamem, poté je obalíme v rozšlehaných vejcích, vložíme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Podává...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Švédská roštěnka

Švédská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 40 g oleje, 3 cibule, 20 g hladké mouky, 60 g strouhaného sýra, sůl, pepř, voda

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájenou cibuli, spolu s masem ji osmahneme, přilijeme vodu a udusíme. Udušené roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli povaříme, přes síto nalijeme na ...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 hrneček vývaru, 10 lžic ostrého kečupu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Do pánve dáme rozpálit olej a maso opečeme z obou stran, poté přeložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem, přidáme nadrobno nakrájeno...

Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřové krkovice, 1 hrst sušeného rozmarýnu, 1 hrst sušené šalvěje, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným rozmarýnem a šalvějí, zakápneme olivovým olejem, necháme v chladu několik hodin odležet. Poté maso opečeme na grilu z obou stran do měkka. Podáváme s brambory.

Celerová omáčka

Celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 60 g másla, 50 g hladké mouky, kousek cibule, 1 hrneček mléka, celý pepř, sůl, ocet, cukr moučka, vývar z masoxu

Očištěný celer pokrájíme na drobné kostičky, osmažíme dozlatova na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Ze zbylého másla, drobně pokrájené cibule, mouky a pepře připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a do...

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou-řízků, 100 g anglické slaniny, 200 g uzeného sýru, 2 střední cibule, 1 větší paprika, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Řízky rozřízneme podélně napůl, aby byly tenčí, nakrájíme sýr na kostičky, cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky. Na dno zapékací mísy dáme polovinu plátků anglické slaniny, na ně položíme polovinu osolených a opepřených ...

Ovarové koleno v pivu

Ovarové koleno v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřové koleno, 1 světlé pivo, 1 petržel, 1/2 celeru, sůl podle chuti

Do studené vody nalijeme čtvrtinu piva a nakrájíme na menší kusy petržel a celer. Teprve až vodu s pivem a zeleninou přivedeme k varu, vložíme očištěné koleno . Ovarové koleno v pivu se vaří tak dlouho, až je maso zcela měkké.

Jablkoořechové řezy s čokoládovou polevou

Jablkoořechové řezy s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg nastrouhaných jablek, 2 lžičky mleté skořice, 100 g cukru krupice, 1/2 balení vanilkového cukru, 500 g polohrubé mouky, 300 g cukru moučka, 1/2 hrnečku oleje/tuku, 200 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 3 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, ovocná marmeláda, čokoládová poleva nebo čokoláda

Jablka nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, vanilkový cukr a mletou skořici a za častějšího promíchávání dusíme, dokud nevznikne pyré. Odstavíme a necháme vychladnout. Plech s vyšším okrajem si vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou....

Husa na zázvoru

Husa na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 mladé husy, 1 lžička mletého zázvoru, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl

Česnek utřeme se solí a vtlačíme ho do otvorů v mase (jako při špikování). Husu uvnitř i zvenku osolíme, potřeme zázvorem a pečeme na sádle za stálého podlévání, aby kůrčička byla červená a křupavá.

Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, špetka soli, 1 kostka droždí (kvasnic), 3 žloutky, 100 g Hery, 50 ml oleje, 1 lžíce cukru krupice, Náplň: 1 kg nahrubo nastrouhaných oloupaných hrušek, citrónová šťáva, mletá skořice, hřebíček, cukr podle chuti, 5 cl rumu, Drobenka: 150 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy,...

Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Kotlety opláchneme a osušíme. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na ní pak dáme dusit ochucené maso. Mírně podlijeme horkou vodou a masoxem, přidáme lisovaný česnek, posypeme oregánem a necháme ...

Sýrová cibulačka s česnekem

Sýrová cibulačka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 starší houska, 100 g tvrdého sýra

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. Na másle opečeme na kousky pokrájenou housku a přendáme ji na talíř. Přidá...

Jednoduchý bramborový salát

Jednoduchý bramborový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 velká cibule, lák ze sterilovaných okurek, sůl, pepř, 1 sklenka majonézy

Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přilijeme lák z okurek (množství se řídí tím, nakolik brambory lák do sebe nasají, neměly by plavat, ani by neměly být suché) a necháme odležet ne...

Pečené kuře na jablkách

Pečené kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžičky kari koření, 3 jablka, 2 cibule, 2 lžíce rozinek, 200 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce instantní jíšky

Kuře omyjeme, naporcujeme na čtvrtiny, osolíme ze všech stran a vložíme do pekáčku. V oleji rozmícháme 3 lžičky kari koření a směsí maso potřeme. Jablka zbavíme jadřinců a slupky a nakrájíme je na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlk...

Kuře na cibuli

Kuře na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžička koření na kuře, 1 lžička sladké papriky, 2 lžíce sádla, sůl, kmín, voda

Kuře opláchneme pod studenou vodou a vaříme v osolené vodě do měkka. Pak ho rozdělíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na sádle ji osmahneme dozlatova, přidáme k ní maso, zaprášíme paprikou, Vegetou a okořeníme. Česnek prol...

stránka: