Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 77

Sýrovo - šunkové řezy

Sýrovo - šunkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g goudy v plátcích, 200 g sendvičové šunky, 1 balení pomazánkového másla, 1 lžička koření na bylinkové máslo, špetka soli, lžíce sekané pažitky, lžíce sekané petrželky

Pomazánkové máslo utřeme dohladka se špetkou soli, kořením a nasekanými bylinkami. Plátek sýra potřeme vrstvičkou ochuceného másla, přiložíme plátek šunky, ten opět potřeme máslem, přiložíme sýr.... takto střídavě postupujeme, až spotřebujeme vše...

Sýrovo - mandlové pečivo

Sýrovo - mandlové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 100 g strouhaného sýra, 20 g loupaných nastrouhaných mandlí, 100 g másla, 2 vejce, 3 lžíce bílého vína, špetka pepře, špetka papriky, mák, sezamové semínko, půlky vlašských ořechů nebo kousky sekaných mandlí na posypání, špetka soli

K prosáté mouce přidáme sýr, mleté mandle, sůl, koření, změklé máslo, 1 vejce a víno a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme chvíli v chladu, pak rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení, potře...

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce uvařeného natvrdo, 1 bageta, 100 g másla, 3 sterilované okurky, 1 hrneček sterilované zeleniny - červená kapie, proužky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg šunky

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, které namažeme máslem a dáme na podnos. Ozdobíme kornoutkem sýra a kornoutkem šunky, do nichž dále vložíme kousek vejce vařeného natvrdo, kousek sterilované okurky a pro ozdbou proužek červené sterilované kapie.

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Zapečené filé

Zapečené filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl slunečnicového oleje, 400 g rybího filé, 2 hrsti strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 plátky toastového chleba

Vymažeme pekáček, vložíme do něj filé, aby mezi filetami byli mezery. Osolíme, zalijeme jogurtem, posypeme rozdrobeným toastem, posypeme strouhaným sýrem, přidáme kousky másla a pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 15 minut.

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Labužnický vlašský salát

Labužnický vlašský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor ve slupce, 1 cibule, 1 sklenka sterilované zeleniny - hrášek s mrkví ve slaném nálevu, cca 330 g, 2 sterilované okurky a 50 ml láku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 jablko, 10 dkg šunky, 2 vrchovaté lžíce majonézy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (případně protlačíme sítkem na brambory). Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Na kostičky rovněž nakrájíme šunku, okurku a jablko, přídáme k bramborám a cibuli. Hrášek s mrkví scedím...

Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích srdíček , 1 celer, 10 ml citronové šťávy, 2 mrkve, 5 kuliček pepře, 1 petržel a 3 snítky petrželové natě, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 listy bobkového listu, 4 kuličky nového koření, špetka šafránu, špetka muškátového květu, 2,5 l vody

Kuřecí srdíčka opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme ostatní ingredience, přičemž cibuli a česnek oloupeme (na cibuli ponecháme poslední vrstvu slupky) a kořenovou zeleninu očistíme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 40 minut. Na posl...

Chuťovky - lodičky

Chuťovky - lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 125 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 5 sterilovaných okurek, 10 dkg loveckého salámu

Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou. Rohlíky si nakrájíme na kolečka, která namažeme sardelovým máslem. Okurky nakrájíme na kolečka a poklademe na namazané rohlíky. Plátkem loveckého salámu protáhneme párátko a zapíchneme přes okurku do kol...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Rychlá krémová majonéza

Rychlá krémová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička citronové šťávy

Všechny ingredience dáme do mísy a šleháme tyčovým mixerem do doby, než vznikne majonéza krémové konzistence.

Labužníkův salát s pomerančem

Labužníkův salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1 velký pomeranč, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 2-3 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Do mísy nakrájíme omytý salát. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Přidáme ho k salátu. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s křenem, solí a pepřem a promícháme se salátem.

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsou, 2 lžíce grilovacího koření, 100 g plátků parmské šunky, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 lžička medu, šťáva z jednoho pomeranče, 200 ml smetany ke šlehání , 150 g rýže, sůl, 1 bílek, 80 g dušené šunky, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce mandlových lupínků, bílý pepř , 2 lžíce nasekaných bylinek

Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je...

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 400 g hovězího mletého masa, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, 2 listy bobkového listu, 100 ml smetany ke šlehání, půlka citrónu, 1 lžička koření na mleté maso (např. Rossk), 1 vejce, 20 ml olivového oleje

Mleté maso smícháme s kořením na mleté maso a s vejcem, dobře prohněteme a utvoříme z něj malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Mezitím si na másle orestujeme mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou, kterou pak zalijeme necelým litrem vody...

Kari omáčka

Kari omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l hovězího vývaru, 1/4 l svařené kysané smetany, 40 g kari koření, 1 oloupané nastrouhané jablko

Hovězí vývar dáme vařit, přidáme kysanou smetanu, provaříme a dáme ještě kari a strouhané jablko. Vše pořádně povaříme.

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kečupu, špetka soli

Kuřecí nudličky osmahneme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a za stálého mícháni smažíme asi 4 minuty. Směs zaprášíme moukou a zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 4 lžíce vody. Povaříme 2 minuty a přidáme kečup, osolíme....

Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

420 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 280 g másla, 2 vejce, 120 g mletých lískových ořechů

Máslo, které musí být změklé, nakrájíme na kousky do mísy a utřeme s cukrem. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a uhněteme těsto, které dáme na chvíli do lednice odpočinout. Pak jím naplníme košíčky (buď formičky nebo papírové košíčky z pečí...

Čokoládové těsto na vánoční cukroví

Čokoládové těsto na vánoční cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 120 g mletých lískových ořechů, 200 g cukru krupice, 2 vrchovaté lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 250 g másla, 1 vejce

Mouku prosejeme na vál a smícháme jí s ořechy, cukrem a kakaem. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, skořici a vejce a vypracujeme na vláčné tužší těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme v chladničce. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme...

Ořechové těsto na vánoční cukroví

Ořechové těsto na vánoční cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 150 g mletých vlašských ořechů, 50 g cukru moučka, 2 balení vanilkového cukru, 280 g másla, špetka soli, 1 sáček čokoládové polevy

Na vále promícháme prosátou mouku s ořechy. Poté přidáme zbylé ingredience, kromě čokoládové polevy a rukama vypracujeme tužší těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu, nebo přes noc do ledničky. Uložené těsto vyválíme a vykr...

Plněné dortové oplatky

Plněné dortové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 200 g kokosové moučky nebo mletých ořechů, 1 rozpuštěná Hera, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 1 balení dortových oplatků (nejlépe hranatých)

Z moučkového cukru si v kastrůlku vyvaříme karamel, přidáme do něj kokosovou moučku nebo ořechy, Heru i slazené kondenzované mléko. Všechno společně asi 15 minut povaříme a ještě teplé natřeme na dortové oplatky, které poskládáme na sebe a zatížím...

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g měkkého másla, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády, trocha strouhanky, Svařák: 75 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 2 celé skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra z jednoho citronu, Poleva: 250 g prosátého cukru moučka, 2-3 lžíce citronové šťávy

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout. Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až...

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g přírodního Tofu, 200 ml bílého vína, asi 4 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, pepř, špetka muškátového květu, špetka tymiánu, špetka papriky, špetka zázvoru, olej na smažení

V misce rozšleháme víno s moukou, mouky přidáme tolik, abychom dostali těstíčko jako na kapání, přidáme kypřící prášek, sůl a všechno koření. Množství koření si přidáme podle chuti, přírodní tofu je nevýrazné, takže těstíčko může být hodně kořen...

Rakvičky

Rakvičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 5 vajec - jen žloutky!, 1 balení šlehačky 250 ml

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu. Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm. Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvi...

Oříškové věnečky

Oříškové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových oříšků, 125 g tuku, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, 2 vejce, 150 g hladké mouky

Oříšky na suché pánvi prohřejeme, poté nastrouháme. Změklý tuk utřeme s cukrem, kakaem, skořící a vejcem, našleháme a promícháme s oříšky a moukou. Těsto plníme do stříkačky, nebo do cukrářského sáčku a na plech stříkáme malé věnečky. Pečeme ve vy...

Čokoládové hrušky

Čokoládové hrušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrušek, 1- 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 4 lžíce čokoládové polevy dle potřeby

Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jaderníky a krátce povaříme v mírně oslazené vodě - dle zralosti. Do středu rovné mísy nastříkáme ozdobně šlehačku, kolem položíme osušené hrušky a mramorujeme čokoládovou polevou.

stránka: