Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Diabetická - stránka 4

Orientální vepřová játra

Orientální vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 4 lžíce olivového oleje, troška pepře bílého, 4 mladé pórky, 1 lžička mleté papriky, 150 g šunky, 100 g sterilované šalotky, špetka soli

Umytú bravčovú pečeň osušime, pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Okoreníme bielým korením, pridáme na kolieska pokrájané pórky, štipľavú papriku a pokrájanú šunku. Na silnom ohni opražíme do mäkka. Nakoniec pridáme sterilizované šalotky, osol...

Pařížská bramborová polévka

Pařížská bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g vařené šunky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 2 cibule, 5 lžíc olivového oleje, 2 bobkového listy, troška tymiánu (Mateřídouška obecná), troška muškátového ořechu, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička soli

Cibuľu očistíme, pokrájame, zapeníme na oleji, pridáme postrúhaný zeler a rajčiakový pretlak, na rezance pokrájanú šunku, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme. Hotové odstavíme, vlejeme žĺtky...

Harula - bramborová baba

Harula - bramborová baba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 100 g slaniny, 2 vejce, 1 lžička pepře mletého, 1 balení kypřícího prášeku do pečiva, 1 lžička soli, 50 g sádla na vymazání pekáče

Zemiaky očistíme, postrúhame, posolíme, pridáme múku. Pokrájanú slaninu spražime s cibuľou. Do postrúhaných zemiakov postupne vmiešame korenie, rozotretý cesnak a vajcia. Všetko dobre vymiešame a rozotrieme na vymastený pekáč. Pečieme vo vyhriatej...

Králík na balkánský způsob

Králík na balkánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g stehen z králíka, 1 cibule, 100 g čerstvých rajčat, 100 g papriky (kapie), 1 lžíce mleté papriky , 150 ml sladké smetany, 40 g hladké mouky, 50 g sádla, 1 lžička soli, troška pepře bílého

Na masti opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a zajačie mäso nakrájame na menšie kúsky. Posolíme, okoreníme mletým korením, podlejeme a dusíme. Počas dusenia pridáme pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. V smotane rozhabarkujeme múku, vl...

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Paštika z kachních jater

Paštika z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kachních jater, 1 cibule, 60 g másla, 1 houska, 50 ml kravského mléka, 1 lžička pepře bílého, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 slepičí vejce

Kačaciu pečeň umyjeme a vložíme na hodinu do mlieka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú pečeň a podusíme do mäkka. Potom pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, trocha mletého korenia, soľ, rozotretý cesnak, horčicu...

Hovězí roštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 cibule, 250 g Suchohřibů, 100 ml rostlinného oleje, 30 g hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 300 ml zeleninového vývaru, lžička soli, troška kmínu, troška pepře bílého

Naklepané a osolené plátky roštenky rýchlo opečieme na polovičke oleja. Na zvyšnom oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme pokrájane huby a trochu podusíme. Huby preložíme k mäsu, porášime múkou, trocha opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom, osol...

Bryndzová polévka s brambory

Bryndzová polévka s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 1 lžička čerstvého kopru, 60 g másla, 150 ml kravského mléka, 250 g Brynzy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření

Cibuľu pokrájanú na drobno speníme na masle. Pridáme gulašové korenie a zalejeme asi 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku a hladkú múku a sp...

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 500 g kyselého zelí, 300 g vepřové uzené kýty, 60 g sádla, 40 g hladké mouky, 100 ml rajčatového protlaku, 50 g anglické slaniny, 100 ml sladké smetany, 1 lžička soli

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme kyslú kapustu, rajčiakový pretlak, údené bravčové stehno, nakrájané na kúsky, rozškvarenú slaninu a varíme, až je všetko skoro mäkké. Potom pridáme zemiaky, nakrájané na kocky, osolíme, zahu...

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 4 rajčata, 3 slepičí vejce uvařené natvrdo, 1 cibule, svazek pažitky, kousek citrónu, 50 g sardelek (ančovička), 200 ml bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, troška bílého pepře

Uvarenú špargľu pokrájame na dĺžku cca 3-4 cm, vajcia posekáme nahrubo a olúpané rajčiaky nakrájame na plátky. Postrúhame cibuľu, pokrájame pažítku a sardelky a všetko dobre premiešame. Jogurt osolíme, pridáme citrónovú šťavu, pripadne osladíme a ...

Husí nebo kachní játra se smetanou

Husí nebo kachní játra se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g husích anebo kachních jater, 1 cibule, 150 ml mléka, 120 ml sladké smetany, 80 ml olivového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 20 g hladké mouky, 30 g mandli, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 lžička soli

Husaciu alebo kačaciu pečeň deň vopred namočíme do mlieka. Povpichujeme do nej mandle, pokrájané na prúžky. Cibuľu zapeníme na oleji do ružova, okoreníme, vložíme pripravenú pečeň a pečieme asi 15 minút. Pečeň vyberieme, pridáme múku, bujón rospus...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g Hlívy ústřičné, 200 ml husté smetany, 80 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule , 1 špetka muškátového ořechu, špetka soli

Na masle opražíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a muškátový orech, osolíme a dusíme asi 20 minút. Potom pridáme smotanu zahustenú múkou, necháme zovrieť a odstavíme. Poávame s knedlikom alebo s varenými zemiakmi.

Diabetické čokoládové tolary

Diabetické čokoládové tolary

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g měkkého másla, 60 g ovocného cukru (fruktóza), 60 g diabetického sypkého sladidla, 2 vejce, 120 g hladké mouky, 120 g celozrné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 70 g nasekané diabetické čokolády, 2 lžíce kakaa

Maslo vyšľaháme s ovocným cukrom, pridáme diabetické sladidlo, vajce a všetko spolu dobre vyšľaháme na hustý krém. Múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a nasekanou čokoládou vmiešame do krému. Dvomi lyžičkami ukladáme na plech malé kôpky. Peč...

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Jablkový DIA řez

Jablkový DIA řez

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g Hery, 1 vejce, 8 lžic mléka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1 kg jablek

Mouku, tuk, vejce, mléko a kypřící prášek vypracujeme v hladké těsto a rozdělíme ho na dva díly.(Podle chuti můžeme přidat cukr.) Rozválíme jednu polovinu těsta, dáme na vymaštěný plech a pokryjeme směsí z nastrouhaných jablek a pudinků. Přikryje...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Zdravé slané sušenky

Zdravé slané sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldové mouky, 150 g žitné mouky, hrst lněného semínka, hrst sezamu, špetka soli, 200 g mrkve, lžíce olivového oleje, 1 vejce

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dob...

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Květákový salát

Květákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 5 sterilovaných okurek, 1 svazek kopru, 1 dcl nálevu z okurek, 2 dcl tatarské omáčky, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme květák a okurky. Přidáme jemně nakrájený kopr, nálev z okurek a tatarskou omáčku. Osolíme a vše promícháme.

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg vepřového či kuřecího masa, 30 dkg Nivy , 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého barevného pepře , 1 zelenou papriku, špetku bazalky, špetku majoránky, špetku tymiánu

Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme, můžeme přidat mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky. Připravíme si čtyři plát...

Štrůdl pro diabetiky

Štrůdl pro diabetiky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 dkg polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnice), 3 vejce, 2 lžíce octa, jablka, nízkoenergetické sladidlo, skořice

V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme nakynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vytvoříme hladké těsto. Necháme aspoń 30 minut kynout. Z polohrubé mouky a hery vytvoříme druhé těsto-mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první...

stránka: