Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Francouzská - stránka 5

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 250 ml vody, 3 vejce, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, 300 g hladké mouky, olej na smažení

Všechny suroviny rozmícháme v misce na hladké řídké těsto a necháme půl hodiny odpočinout. Na rozpáleném oleji smažíme tenké palačinky.

Hermelínová hruška

Hermelínová hruška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hrušky, 2 plátky Hermelínu, 2 lžíce brusinek

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i...

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

Krupicová kaše s medovými jablíčky

Krupicová kaše s medovými jablíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g dětské krupice, 20 g cukru krupice, 1 jablko, 50 g včelího medu, 2 lžičky mleté skořice

Mléko osladíme cukrem a na mírném ohni přivedeme k varu. Potom pomalu přisypáváme dětskou krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Mezitím si oloupeme jablko, které nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi pomalu rozehřejeme med a jablka na ...

Nadívané cibule

Nadívané cibule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších cibulí, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 4 špetky rozmarýnu, 1 lžíci olivového oleje, 3 lžíce zakysané smetany, pepř, sůl, 6 plátků anglické slaniny, 100-150 g strouhaného parmazánu

Cibule zbavíme vrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme po...

Salát ze slanečků I.

Salát ze slanečků I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g slanečků, 1 cibuli, 200 g sterilované zeleninové směsi, 1 malou sklenku majonézy, 1/2 lžičky octa, pepř

Slanečky očistíme a vymáčíme několik hodin ve vodě. Po okapání je pokrájíme na menší dílky, smícháme se zeleninou včetně nadrobno nakrájené cibule, dochutíme octem, pepřem a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme majonézu a necháme asi hodinu ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Řezy s nugátovou náplní

Řezy s nugátovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 15 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, 4 smetany ke šlehání (šlehačky), 3 ztužovače šlehačky, 2 balení BEBE sušenek, 2 lžíce instantní kávy, 1 Nutelu, 2 lžíce cukru moučky, Granko na posypání

Bílky šleháme, potom přidáme cukr krupici a šleháme. Pak přidáme pomalu žloutky a mouku. Pečeme 15-20 minut do růžova ve vyšším plechu a ještě horké potřeme Nutelou. Krém: 3 šlehačky smícháme se 2 lžícemi cukru moučky, ztužovači a instantní kávou...

Bounty řezy

Bounty řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 200 g Hery, 2 lžíce kakaa, 150 g cukru krupice, 450 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 3-4 lžíce polohrubé mouky, 150 g cukru moučky, 250 g kokosové moučky, 200 g másla, 1 čokoládovou polevu

Do mísy prosejeme hladkou mouku, kypřicí prášek, nakrájenou Heru. Přidáme kakao, cukr krupici a přilijeme 50 ml mléka. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech (o velikosti asi 30 x 40 cm...

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 konzervu sušených rajčat, 6 smetanových sýrů, 1 hrneček sladké smetany, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky provensálského koření, pepř, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky či nudličky, osmažíme na oleji z rajčat (můžeme nechat v oleji přes noc). Přidáme sušená rajčata, sůl, pepř, červenou papriku a sojovou omáčku. Zvlášť rozpustíme tavený sýr s hořčicí a smetanou. Přidáme provensálské...

Koňakové kuře

Koňakové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8 dcl Cognacu, 1 celá husí játra, 120 g sterilovaných žampionů, špetka chilli koření, 5 roztlučených hřebíčků

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě ...

Skořicová hrnková bábovka

Skořicová hrnková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 hrneček rostlinného oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 lžičky mleté skořice, 3 jablka, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek

Ořechy nasekáme a vše smícháme v míse dohromady, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 50 minut. Poté vyzkoušíme špejlí zda je bábovka dostatečně upečená.

Karamelové řezy

Karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček vlažné vody, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 kondenzované slazené mléko, 250 g másla, 1 čokoládová poleva

Den předem dáme plechovku kondenzovaného slazeného mléka do vody a necháme 2 hodiny vařit, aby nám mléko zkaramelizovalo. Vejce, mouku, cukr, vodu, olej, kakao a kypřící prášek do pečiva vymícháme v těsto, které a vylijeme na vymazaný a moukou vys...

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g slunečnicového margarinu, 100 g smetanového sýru, 3-4 stroužky česneku, 1-2 lžičky citrónové šťávy, sůl, svazek pažitky na ozdobu

Vejce uvaříme ve vroucí vodě na tvrdo. Poté na prudko zchladíme pod tekoucí studenou vodu, oloupeme. Sýr rozetřeme s margarinem, přidáme jemně nastrouhaná vejce, rozetřený česnek se solí, trochu citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.

Pstruh s mandlovými lupínky

Pstruh s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce petrželové natě, sůl, 2 lžíce másla, 100 g mandlí

Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme petrželovou natí. Mandle si nakrájíme na lupínky a osmahneme na rozpáleném másle. Když jsou mandle opražené, přidáme pstruhy a smažíme z obou stran, dokud maso nezměkne.

Kapr po labužnicku

Kapr po labužnicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 7 listů petrželové natě, 5 lžic strouhanky, 5 lžic másla, sůl, 1 lžíce křenové hořčice

Kapra očistíme, osolíme a po obou stranách potřeme pastou z křenové a plnotučné hořčice, oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky. Posypeme strouhankou a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Poté kapra poklademe máslem, vložíme do předehřá...

Avokádovo-rajčatový salát

Avokádovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 1 avokádo, 1 cibule, sůl, 1/2 lžičky čtvero koření, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce nasekané petržele

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a najemno pokrájíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata. Vše smícháme a dochutíme solí, kořením, olivovým olejem a nasekanou petrželkou.

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Francouzská omeleta

Francouzská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce (pokojová teplota), 1 lžička strouhaného parmazánu, 2 oříšky másla, sůl, pepř

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Do pánve vhoďte oříšek másla. Mělo by se zpěnit a šumět, ale nikoli zhnědnout. K vejcím přidejte parmazán, osolte je, opepřete...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 listového těsta, 8 banánů, 1 kg jahod, 750 g želírovacího cukru, 750 ml vody, 4 lžíce kakaa

Z jahod, želírovacího cukru a vody si připravíme jahodový džem (viz související recepty) nebo můžeme použít i kupovaný. Listové těsto zpracujeme a rozválíme na tenkou placku, kterou namažeme jahodovým džemem a posypeme kakaem. Těsto nakrájíme na 8...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 8 plátků šunky, 3 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička nasekané petržele

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso opepříme, osolíme dle chuti a obalíme hliníkovou fólií (alobalem), kterou jsme p...

Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balení kaviáru, 8 krajíců bílého nebo tmavého chleba, 4 lžíce olivového oleje, 10 vejcí, 8 listů pažitky na ozdobu, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bíl...

stránka: