Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Francouzská - stránka 3

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 bageta, 6 plátků anglické slaniny, 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka, 1/2 hrnku zakysané smetany, 5 lžíc majonézy, 400 g baby špenátu, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýra

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bagetu nakrájíme na kostičky. Asi 15 minut pečeme v pekáčku, občas promícháme, aby byla bagety propečená ze všech stran. Opečenou bagetou vyložíme vymazanou zapékací ...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 střední cibule, 1 lžíce másla, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli

Brokolici omyjeme a po okapání ji rozdělíme na růžičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme brokolici a také ji lehce osmahneme. Zalijeme asi 750 ml až 1 l horké vody a osolíme. R...

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaldové mouky, 180 g másla, 6 žloutků, sůl, voda podle potřeby, 200 g šunky, 250 g Eidamu, 400 g zakysané smetany, 5 vajec, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1/2 pórku

Z mouky, másla, žloutků, soli a vody vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu v ledničce. Těstem vyložíme plech/formu a dáme, zatížené fazolemi, na pečícím papíru předpéci (200°C 10 min). Z upečeného těsta sundáme papír s fazolemi a poklademe...

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Tournedos Chasseur

Tournedos Chasseur

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 40 g másla na omáčku, 2 housky, 100 g udušených husích jater, 30 g sušených hřibů, 60 g másla na opékání svíčkové a housek, 40 g hladké mouky, 2 kuřecí játra, sůl podle potřeby

Umyté sušené hřiby dáme dusiť. Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, zalejeme ju udusenými hubami, pridáme soľ a uvaríme hustú omáčku. Rezne zo sviečkovice zľahka naklopeme a v rozpálenom masle z oboch strán opečieme. Pri pečení ich osolíme. ...

Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády, 180 g másla, 140 g cukru krystal, 10 slepičích vajec, 140 g cukru moučka, 200 g sekaných mandlí, 100 g strouhanky z vánočky, 50 ml Griotky

Čokoládu rozpustíme, zmiešame s maslom a kryštalovým cukrom a za stáleho miešania pridáme žĺtky a griotku. Z bielkov ušľaháme tuhy sneh, zamiešame doň mletý cukor a striedavo s posekanými mandľami a strúhankou ho primiešame do čokolády. Masu rozot...

Plněná rajčata gervais

Plněná rajčata gervais

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší rajčata, troška oregana, troška bazalky, lžíce olivového oleje na potření pekáčku, 2-3 balení žervé

Připravíme si pekáček, který jemně potřeme olivovým olejem a troubu si rozehřejeme na 180°C. Rajčata omyjeme a seřízneme jim dno, aby v pekáčku dobře stála. Stejně tak rajčata seřízneme z vrchu, odříznutou část se stopkou uschováme. Rajčata vydl...

Pařížský pudink

Pařížský pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 100 g špenátu, 50 g mrkve, 2 vejce, kousek másla na vymazaní formiček, troška krupice na vymazaní formiček, špetka soli

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. ...

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček Francouzské polévky, 1 malý celer, 1 lžíce nasekané petržele, 1 lžíce Ramy, hrst sušených hub, 1 lžíce zakysané smetany

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při střední teplotě 6 – 8 minut. Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme...

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 600 g vepřové krkovice, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 pórky, 1 cibule, 1 oranžová paprika (kapie), 1 lžíce oregana, 12 sušených švestek, špetka bazalky, špetka soli, špetka pepře

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm. Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří. Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zb...

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 200 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 g hub, kousek másla, 1 lžička tymiánu

Panenku nakrájejte na špalíčky asi 3 cm, obalte v anglické slanině a prudce osmažte na olivovém oleji po každé straně asi 2 minuty. Poté dejte zapéct tak na 4 minutky do trouby. Uvnitř budou lehce růžové. Mezitím hříbky osmažte na másle s čer...

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 500 g žampiónů, 3 mrkve, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 700 ml červeného vína (nejlépe Burgundského), kousek másla k osmažení žampiónů, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno. V...

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice vcelku, hrst šalvěje, 2 lžíce Dijonské hořčice, 750 g brambor, 1 kg malých cibulí (popř. šalotky), 4 větší jablka

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka olou...

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 2 vejce, 500 ml mléka, špetka soli, 1 lžíce rumu, 500 g jemného tvarohu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky másla, 1 šálek cukru moučka

V míse zamícháme mouku, mléko, vejce, špetku soli a trochu rumu. Z této směsi usmažíme palačinky. Z těsta by mělo vyjít 10 - 15ks palačinek, které si necháme vychladnout. Mezitím co nám chladnou palačinky, si připravíme krém. Do mísy vloží...

Citrónový koláč I.

Citrónový koláč I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g hladké mouky, 100 g másla, 200 g cukru krupice, špetka soli, 3 citróny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Korpus uděláme z 150 g hl. mouky, 100 g másla, 80 g cukru, 2 žloutků a soli. V mixéru necháme promísit mouku, špetku soli a vychlazené máslo nakrájené na kostičky, dokud neutvoří žmolky. Pak přidáme cukr a po něm i žloutky. Je-li směs stále sypká,...

Banánové suflé - Nákyp

Banánové suflé - Nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 120 g cukru moučky, 1 lžíce vanilkového cukru , 1 lžička škrobové moučky, 20 ml rumu, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 banány, 1 lžíce másla na vymazani pekače, kapka octa, špetka soli

Počas šľahania bielkov pridáme k ním štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplním...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Zapékané palačinky se žampióny

Zapékané palačinky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 80 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 150 g strouhaného Ementálu, 1 lžíce zelené petrželove natě, sůl podle potřeby, 8 palačinek z posoleného těsta

Palacinky dáme do teplej rúry. Očistené šampiňóny umyjeme, posekáme a dusíme na masle do mäkka asi 10-15 minút. Posypeme múkou, časťou syra, pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a solou a zalejeme smotanou. Touto plnkou natrieme každú palacinku,...

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cibule, 50 g sádla, 1500 ml masového vývaru, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 6 plátků sendviče, 50 ml olivového oleje, 60 g parmezánu

Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku precedíme a pretrieme. Podávame v bujónových miskach tak, že do každe...

Pařížský žampionový salát

Pařížský žampionový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých žampionů, 150 g šunky, šťáva z jednoho citrónu, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce polévkového koření , 1 lžíce cukru moučky, troška pepře bílého, 2 vejce uvařene na tvrdo, 2 lžičky petrželove ňati, sůl podle potřeby

Umyté a olúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu premiešame s cukrom, soľou, citrónovou šťavou a tekutým polievkovým korením a všetko spojíme. Necháme ...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

stránka: