Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Francouzská - stránka 6

Ledové rudé moře

Ledové rudé moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Becherovky, 1 hrst jahod, 1 lžice cukru moučky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 kostek ledu

Jahody omyjeme a osušíme. Jednu jahodu dáme bokem, zbytek rozkrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme led, bechcerovku, citrónovou šťávu, cukr a vše důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme jahodou.

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 200 g vlašských ořechů, 125 g pokrmového tuku, 1 vejce, 100 g cukru krystalu, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce granka, 500 ml zakysané smetany, 270 g cukru moučky, 200 g čokolády na vaření, 70 g másla, 5 vaječných bílků, 5 banánů

Z čokolády na vaření, 70 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, másla, bílků si připravíme čokoládovou pěnu s oříšky (viz související recepty) a dáme stranou. Zbývající vlašské ořechy nasekáme a smícháme s moukou, nakrájeným pokrmovým tukem, cu...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího masa, 5 kiwi, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 75 g másla, 200 ml červeného vína

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečem...

Vitamínová smršť

Vitamínová smršť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 1 pomeranč, 2 banány, 1 jablko

Kiwi, jablko a banány oloupeme, nakrájíme na kousky a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče.

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Žraločí polévka

Žraločí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg žraločího masa, 2 mrkve, 1 hrst petrželové natě, 3 cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 1 lžička celého pepře, sůl, 2 kostky masoxu, 8 l vody, 5 stroužků česneku, 150 ml mléka

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za st...

Pangasius s mrkví a jogurtem

Pangasius s mrkví a jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, 2 mrkve, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 lžička octu, 200 ml vody, 200 ml bílého jogurtu

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí osolené vody, vaříme 15 minut do měkka a poté necháme okapat. Mezitím plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme je smažit na rozpálený ole...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, sůl, 500 g cibule, 150 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 50 g másla, pepř

Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně pr...

Rýžový koláč

Rýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 150 g cukru krupice, 180 g dlouhozrné rýže, 2 vejce

Mléko přivedeme k varu, přidáme rýži, máslo, vanilkový cukr a vaříme 20 minut na mírném plameni. Vejce rozšleháme s cukrem a přidáme k rýži. Rýžovou směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme 50 minut v předehřáté tro...

Čokoládová kalorická bomba

Čokoládová kalorická bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 2 vejce, 20 ml rumu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do ledničky. Mezitím ve vodní lázni ušleháme rum a vejce do husté pěny. Čokoládu rozpustíme, vlijeme do pěny a důkladně promícháme do poddajné hmoty. Hmotu vlijeme do tuhé šlehačky a důkladně promícháme. Hotovou pěno...

Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřího masa, sůl, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 300 g strouhanky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu

Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, ro...

Chobotničky v chilli omáčce

Chobotničky v chilli omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml octa, 50 ml sherry, 3 čerstvé chilli papričky, 1/2 lžičky cukru moučky, 12 malých chobotniček, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 3 lžíce sladké chilli omáčky, sůl, rajčata na ozdobu, nať petržele na ozdobu, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hle...

Marmeláda z kaki

Marmeláda z kaki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dobře vyzrálých kaki, 1 kg cukru moučka, 2-3 dcl citrónové šťávy (popřípadě více dle chuti), kousek vanilky

Omyjeme a oloupeme kaki a odstraníme kalichy. Jemně nakrájíme dužninu tak, aby se dala rozmíchat (ne rozmixovat) v hrudkovitou hmotu a přimícháme do ní citrónovou šťávu a cukr (cukr přidáváme opatrně a dle chuti). Do hmoty přidáme nalámanou vanilk...

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Kaki mascarpone se skořicí

Kaki mascarpone se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 60 g cukru moučka, 30 g mandlového prášku, 400 g mascarpone, 1 lžička mleté skořice

Oloupeme kaki, zbavíme je jejich prostřední části a rozmixujeme dužninu. Do misky si připravíme mascarpone, cukr, skořici a mandlový prášek a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i rozmixovanou dužninu z kaki. Hmotu rozdělíme do čtyř mističek ...

Ratatouille

Ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 4 mladé cukety, 3 větší cibule, 4 ks červené a žluté papriky, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli

Lilky nakrájíme na kolečka, ty na čtvrtky, posolíme a necháme ,,vypotit“ (volně ležet, aby odešla přebytečná voda). Cukety nakrájíme na půlkolečka, rajčata a papriky na kostičky, cibuli na měsíčky a česnek na plátky. Lilky otřeme od soli, promíchá...

Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, 1,25 l vody, 1 hlávka květáku, 1 špetka muškátového květu, 250 ml sladké smetany, 2 vejce (žloutky), troška petržele

V hrnci na polévku rozehřejeme máslo (nebo jiný tuk), přidáme mouku a připravíme růžovou jíšku. Postupně ji ředíme osolenou vodou, dobře šleháme a uvaříme zahoustlý krém. Přidáme na růžičky rozebraný květák, špetku muškátového květu a asi 20 minut...

Polévka Petite-Marmite

Polévka Petite-Marmite

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g telecí klížky, 1,5 l vody, 3 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 mrkve, 1 brukev, 1/2 bulvového celeru, 150 g bílého zelí, sůl, špetka pepře, 50 g eidamu (Edam)

Kuře a telecí maso důkladně očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme s cibulí, hřebíčky, bobkovým listem a tymiánem. Když je maso měkké, vyndáme je, vývar necháme vychladnout a tuk z povrchu sebereme. Přidáme na tenké nudličky nakrájeno...

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Cibulovo-pórkový koláč

Cibulovo-pórkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 140 g másla, 1 lžička soli, 200 ml vody, 4 větší cibule, 2 vejce, 150 ml zakysané smetany, 2 pórky, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička bazalky

Mouku zpracujeme se změklým máslem (100 g), solí a vodu v těsto. Necháme ho chvíli odpočinout. Rozpustíme 30 g másla, zpěníme na něm na kolečka nakrájenou cibuli a 1 pórek. Přidáme smetanu, koření, zahustíme lžičkou hladké mouky. Necháme mírně zc...

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Croissanty

Croissanty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

670 g hladké mouky, 150 ml mléka, 170 ml vody, 300 g másla, 2 vejce, 60 g cukru krupice

Připravíme si kvásek z droždí, 100 ml vlažného mléka a trochy cukru. Po vzejití jej vlejeme do prosáté mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce a vlažnou vodu. Zpracujeme v polotuhé těsto, můžeme přidat mléko. Těsto vyválíme na tenký plát, pokladem...

stránka: