Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Francouzská - stránka 4

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Kuře na francouzský způsob

Kuře na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kuřete, 4 vejce, 100 ml olivového oleje, 50 g hladké mouky, špetka soli, 4 stroužky roztřeného česneku

Kurča rozporcujeme, dobre omyjeme a stiahneme s neho kožu. Osolíme, potrieme cesnakom, obalíme v múke, v rozšľahaných žĺtkoch a v tuhom snehu, ktorý sme vyšľahali z 4 bielkov. Vyprážame na rozpálenom olivovom oleji do zlatista. Ako prílohu podávam...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 50 ml olivového oleje, 1 mladá cibule, 4 stroužky česneku, 150 g žampionu, 150 ml bílého vína, 4 vejce, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame...

Pařížská bramborová polévka

Pařížská bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g vařené šunky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 2 cibule, 5 lžíc olivového oleje, 2 bobkového listy, troška tymiánu (Mateřídouška obecná), troška muškátového ořechu, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička soli

Cibuľu očistíme, pokrájame, zapeníme na oleji, pridáme postrúhaný zeler a rajčiakový pretlak, na rezance pokrájanú šunku, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme. Hotové odstavíme, vlejeme žĺtky...

Mandlovo - ořechové tyčinky

Mandlovo - ořechové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mandlí, 150 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, špetka skořice, 2 hřebíčky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce tuku na vymazani plechu, 1 lžíce polohrubé mouky na vysypani, 150 g cukru moučky, 1 bílek, 30 ml citronové šťávy

Mandle a orechy zomelieme a zmiešame s cukrom, celým vajcom a žĺtkom. Pridáme vanilkový cukor, utlčené klinčeky a mletú škoricu. Znova zmiešame a z cestaurobíme hrubý válček, rozvaľkáme ho na šírku asi 6 cm a hrúbku 1/2-3/4 cm. Po celom povrchu ro...

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Jogurtový  dresing

Jogurtový dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, lžička octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po té přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt, drezing dochutíme a přeléváme.

Francouzský dresing

Francouzský dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky slunečnicového oleje, lžíčka octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce promícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po promíchání vložíme hořčici a opět promícháme. Nakonec dochutíme a přeléváme na různé druhy pokrmů.

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Pařížské jahodové řezy

Pařížské jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 250 g cukru moučky, 150 g hrubé mouky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 1500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g čokolády na vaření

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. ...

Grilované rozmarýnové žampiony

Grilované rozmarýnové žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 200 g plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Z větviček rozmarýnu odrháme lístky a na konci je seřízneme do špičky. Hlavičky žampionů očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je osolíme a opepříme a napichujeme na improvizované rozmarýnové jehly. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem...

Café granité

Café granité

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g jemně mleté kávy, 1 citrón, 2 lžičky cukru krystal, 200 ml vody

Z jemně mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso. Osladíme ho jednou lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit. Vy zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a vymáčkáme šťávy asi z 1/8 citronu. Rovněž zamrazíme. Zmraženou kávu přendáme do ...

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g měkkého sýra s bílou plísní na povrchu, 6 ks rýžového papíru, 150 g čerstvých nebo kompotovaných brusinek, 50 g cukru krystal, 50 cl vody, hrst rukoly, 16 cherry rajčátek, 1 lžička pažitky, 1 polévková lžíce řeřichy, sůl, pepř, 1 lžička olivového oleje, 0,5 lžičky vinného octa, par kapek aceta balsamica

Ze sýra vytvarujeme 6 stejně velkých kuliček a zabalíme je jako malá psaníčka do navlhčeného rýžového papíru. Na rozpálené teflonové pánvi je z obou stran opečeme tak, aby sýr uvnitř změkl. Z cukru vytvoříme světlý karamel, zalijeme vodou a svařím...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 5 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl bílého vína, asi 1 lžíce soli, 1 troška pepře, 1-2 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), 1 troška petrželky, bageta

Oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka a lehce osmažíme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a důkladne rozmícháme. Zalijeme vývarem, přidáme koření, celé stroužky česneku a víno. Vaříme asi půl hodiny. Mezitím opražíme plátky bagety (nešlo mi z...

Citrónové suflé

Citrónové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 200 ml smetany, 4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 lžíce želatiny, 4 lžíce vody

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hust...

Rejnok na másle

Rejnok na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rejnoka, 1 ks cibule, 6 kuliček pepře, troška petrželky, špetka soli, 4 lžíce másla, 2 lžíce octa, 1 lžíce kaparů

Rejnoka dáme do hrnce, vlijeme vodu, přidáme plátek cibule, trošku petrželky, osolíme, přidáme kuličky pepře a přivedeme k varu. Necháme povařit cca 20 minut. Když je rejnok hotový, vyjmeme ho, odstraníme kůži a kosti. Máslo rozpustíme na pánvi, p...

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Dauphinské brambory

Dauphinské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 200 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli

Brambory si oloupeme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté je nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme směsí, kterou jsme si připravili tak, že jsme smíchali najemno nastrouhaný česnek a máslo. Poté dáme do misky polovinu brambor, přikr...

Languedoská rajčata

Languedoská rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 2 plátky bílého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžičky majoránky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata překrájíme na půlku, vydlabeme z nich dužinu a poté je necháme cca 2 hodiny usušit. Mezitím si smícháme olivový olej s utřeným česnekem, přidáme na kostičky nakrájené plátky bílého chleba a promícháme. Touto náplní poté plníme půlky rajčat...

Fazole se šunkou a smetanou

Fazole se šunkou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg fazolí, 150 ml smetany, 100 g šunky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Fazole uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. V hrnci si smícháme smetanu se šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, osolíme a přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut. Poté přidáme měkké fazole, dle chuti osolíme, promícháme a při podávání posy...

Roussillonská omeleta

Roussillonská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 2 lžíce másla, 1 ks papriky, 2 ks rajčat, 50 g šunky, špetka pepře, špetka soli

Vejce si rozklepneme do misky, opepříme, osolíme a rozšleháme. Na pánvi si rozpustíme máslo, poté přidáme na proužky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájenou šunku. Necháme osmahnout cca 2 minuty a poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a t...

Patates sto fourno

Patates sto fourno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 citrón, 100 ml vody, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 2 lžičky rozmarýnu

Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu a olej. Přidáme sůl, rozmarýn a promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme a přimícháme do připravené směsi. Dáme do pekáčku a pečeme přibližně hodinu v předehřáté troubě.

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

stránka: