Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 75

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Kapr s bramborem

Kapr s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 1 menší kapr, sůl, 4 stroužky česneku, 3 sušená rajčata naložená v oleji, 150 g másla, 150 ml červeného vína, petrželka

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Vykuchaného kapra očistíme a osušíme. Utřeme česnek a kapra zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme utřeným česnekem. Do vnitřku ryby vložíme sušená rajča...

Roládový houbový knedlík

Roládový houbový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 250 g hrubé mouky, 125 g krupice, 1 vejce, sůl, strouhanka, 1/2 cibule, 2 lžíce oleje, 300 g hub, 4 listy pórku, mletý kmín, tymián , oregano, muškátový květ

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby, mícháme až se vypaří voda, pak je okořeníme, osolíme a dusíme ještě 15 minut. Listy pórku vložíme na 2 minuty do vroucí vody a pak propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme najemno nastrouhané brambory, mouk...

Bramborové lívance s lososem

Bramborové lívance s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vařených brambor, 1 lžička sušeného droždí , 1,5 šálku hladké mouky, 1 dcl vody, tymián , sůl, pepř, olej na smažení, zakysaná smetana, plátky uzeného lososa

Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je rozmačkáme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme lívance, nec...

Těstoviny s nivovou omáčkou a žampióny

Těstoviny s nivovou omáčkou a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 3/4 pórku, 1 rajče, 100 g šunky, 1 konzerva žampionů, 150 g Nivy, 200 ml smetany

Pórek, šunku, rajče a žampióny nadrobno nakrájíme, vložíme do hrnce a podusíme. Poté zalijeme smetanou a necháme povařit a přidáme nastrouhanou nivu. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a smícháme s touto směsí.

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Kapr pečený v rýži

Kapr pečený v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 250 g cibule, 3 papriky, 100 ml olivového oleje, 150 g rýže, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce zelené petrželove ňati, 200 ml zakysané smetany

Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájané papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 250 ml vody, vložíme osolené a opaprikované porcie kapra, pokvapkáme olejom a pečie...

Cuketové ragů

Cuketové ragů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 40 g tuku na smažení, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, sůl, petržel, citronová šťáva

Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kolečka cuket, krátce podusíme a lehce poprášíme moukou, poté přilijeme bílý jogurt a přidáme jemně sekanou petrželku a sůl. Na mí...

Hřibové kloboučky na paprice

Hřibové kloboučky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hlaviček hřibů, 100 g uzené slaniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 cibule, lžíce mleté sladké papriky, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na slanine, pridáme hribové hlavičky pokrájané na hrubšie plátky, mletú červenú papriku a rozdrvenú rascu, osolíme a udusíme. Potom poprášime múkou, po 2 minútach odstavíme a zalejeme smotanou.

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Popovický guláš

Popovický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 dkg hovězího masa , 200 g chleba, 1 lžička kmínu, 1 lžíce křenu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté sladké a 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička pepře, 1 sklenka piva, 1 lžička soli, 5 dcl masového vývaru

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusím...

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích srdíček, 250 g nahrubo nastrouhané mrkve, 250 g mražené kukuřice, 200 ml 12% smetany, 40 g hladké mouky, 6 lžic másla, 4 kuličky nového koření, 1 lžička pepře barevného, sůl, 1 lžička citronové šťávy, bylinky na ozdobu

Srdíčka očistíme, větší rozpůlíme a s pepřem a novým kořením ve vodě uvaříme doměkka, ke konci vaření přidáme sůl. Měkká srdíčka vyjmeme a vývar přecedíme. Na 2 lžících másla orestujeme mrkev a propláchnutou kukuřici. Z mouky a zbylého másla přip...

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g nových brambor, 250 g tučného tvarohu, 30 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, 1 lžíce sekaného kopru

Nové zemiaky umyjeme a olúpeme. Pokrájame na štvrťky, opäť umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody . Varíme približne 20 minút. Scedíme, chvíľu necháme postáť a potom pokvapkáme rozohriatým maslom alebo rozškvarenou, na malé kocky pokrájanou, ...

Studentská čína

Studentská čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček rýže, 1 kuřecí prso, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 1 cibule, lžíce sojové omáčky

Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí prso. Přisypeme cibuli nakrájenou nahrubo a necháme zlehka osmahnout. Na připravenou směs nasypeme uvařenou rýži. Dochutíme hořčicí a kečupem. Nakonec pokapeme sojovou omáčkou.

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového karé, 700 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 brambory, sůl podle potřeby, 80 g sádla, 3 lžíce hladké mouky, 80 g uzeného strouhaného sýru, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 100 g uzené slaniny, 20 g strouhaného křenu, troška cukru, špetka kmínu

Mäso nasekáme na kotlety a okrajové blany narežeme. Potom ich osolíme, obalíme v múke a opečieme na masti. Do výpeku dáme zvýšok múky, rascu a opražíme. Pridáme postrúhaný syr, rozotretý cesnak, mletú papriku, zalejeme šťavou z kapusty, pridáme op...

Rumunský guláš

Rumunský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 80 ml olivového oleje, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, 150 g zelené papriky, 150 g rajčat, 100 g lilku, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, cca 1500 ml vody

Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku, soľ a za občasného pomiešania dusíme. Neskoršie podlejeme horúcou vodou a prikryjeme. Osobitne na malom množstve oleja udusíme na rezance pokrájanú zelenú papri...

Vepřová kýta s ananasem

Vepřová kýta s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 150 g ananasového kompotu, 50 g mandli, 1 lžíce Solamylu, 50 ml dezertního červeného vína, sůl podle potřeby, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžíce petrželky, 1 lžička sojové omáčky

Mäso pokrájame na tenke rezance, osolíme, pomiešame s rozmočeným Solamylom a opražíme v rozohriatom oleji do zlata. Potom pridáme ananásový kompót pokrájaný na malé kocky a olúpané opražené posekané mandle, pokvapkáme vínom a dusíme do mäkka. Nak...

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g brambor, 500 g hlívy ústřičné, 150 g sádla, 6 vajec, 100 g strouhaného sýru, 2 cibule, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 200 ml sladké smetany

V šupke uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Umyté hlivy pokrájame na menšie kúsky, urestujeme na cibuli, pridáme do nakrájaných zemiakov, posolíme, pokoreníme, zľahká premiešame a vložíme do vymasteného pekáča. V horúcej rúre nahrejeme, zalejeme ...

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g uzené slaniny, 800 g hlávkového zelí, troška mletého pepře, troška majoránky, sůl podle potřeby, 3 vejce, 120 g strouhanky, 200 ml olivového oleje na smaženi, 3 vejce na obalovani, 100 g hladké mouky na obaleni, 150 g strouhanky na obaleni

Údenú slaninu pokrájame, rozškvaríme, pridáme posekanú kapustu ktorú osolíme, okoreníme spojíme vajcami a zahustíme strúhankou. Z masy tvarujeme oválne rezne, ktoré obalíme v hladkej múke, v rozšľahaých vajciach, v strúhanke a vyprážame v rozpálen...

Kapr na Raczký způsob

Kapr na Raczký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 1000 g brambor, 150 g cibule, 150 g sádla, 300 g leča, 10 g mleté papriky, 100 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 4 stroužky rozetřeného česneku

Podkovy nakrájaného kapra posolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme. Na výpeku urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, lečo, cesnak a v šupke uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Zľahka premiešame, vložíme do pe...

Karbanátky na jablkách

Karbanátky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce hořčice, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 velké jablko, sůl, 1 balení šťávy k masu, pepř, instantní tmavá jíška

Smícháme maso, vejce, strouhanku a hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme 8 karbenátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbenátky opékáme z každé strany 4-5 min, vyjmeme a uchováme teplé. Mezitím omyjeme jablko, vyjádříme a nakrájíme na plátky....

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 1 plátek slaniny, 150 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1/2 lžičky majoránky, sůl, pepř, 1/2 menší mrkve, 1 menší brambor, 1 lžíce olivového oleje

Oloupeme a nakrájíme cibulku i slaninu. Oddělíme vejce, bílek dáme do misky, přidáme k němu maso, cibulku, slaninu, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a dochutíme a tvarujeme karbenátky. Oloupeme mrkev a bramboru, omyjeme je a nastrouh...

stránka: