Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Klasika - stránka 66

Bažant na bílém víně a kari

Bažant na bílém víně a kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, sůl, 1 lžíce kari koření, 100 g másla, 200 ml bílého vína, 1 lžíce nasekaného libečku

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předeh...

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Banány v listovém těstě

Banány v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 listové těsto, 40 g másla, 3 lžíce rumu, 100 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření

Banány oloupeme, nakrájíme na tři stejně velké kusy. Každý kousek podélně rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, které opečeme na roztopeném másle. Přidáme cukr krupici, rum a necháme projít varem. Listové těsto zpracujeme, rozdělíme na dva stejné díl...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Růžové potěšení

Růžové potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Red Bullu, 50 ml griotky, 20 ml citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Red Bull, griotku, citrónovou šťávu a ozdobíme plátkem limety.

Lahodná whisky

Lahodná whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 50 ml sprite, 1 citrón, 10 listů máty peprné, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme očištěný a nakrájený citrón, 5 listů máty a led. Přidáme whisky, sprite a dozdobíme zbytkem máty.

Koktejl žabinec

Koktejl žabinec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvé máty peprné, 50 ml ginu, 100 ml pomerančového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice

Mátu opláchneme a důkladně rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Vlijeme do sklenice, přidáme gin a dolijeme pomerančovým džusem.

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 100 g másla, sůl, 2 stroužky česneku, 100 g chřestu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, 100 ml zeleninového bujónu, 3 vejce, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté tr...

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Pstruh na česneku a zázvoru

Pstruh na česneku a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce rostlinného oleje, 6 stroužků česneku, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky

Ryby si omyjeme ze všech stran pod studenou tekoucí vodou, osušíme je a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a posypeme zázvorem. Necháme 30 minut odležet. Rozehřejeme olej, přidáme r...

Pečená kachna

Pečená kachna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 200 ml vody, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 lžíce kmínu

Kachnu omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kmínem. Podlijeme vodou, přidáme máslo a přikryjeme víkem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a p...

Mandlové řezy

Mandlové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g mandlí, 200 g sušeného mléka, 200 g cukru moučky, 100 g pokrmového tuku, 30 g mandlových vloček

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, oloupeme a pomeleme. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme sušené mléko, mandle, roztopený pokrmový tuk a vše důkladně promícháme. Plech vyložíme...

Mandlový koláč

Mandlový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mandlí, 150 g hladké mouky, 200 g másla, 2 vejce, 200 g cukru krystalu, špetka soli

Mandle nasekáme nahrubo a smícháme s cukrem, nakrájeným máslem, moukou, vejci a solí. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při podávání posypeme moučkovým cu...

Plněné lilky

Plněné lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Poté je necháme okapat. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nad...

Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lilky, 9 lžic rostlinného oleje, 400 g mozzarelly, 100 g eidamu (Edamu), sůl, pepř, 450 g vepřového mletého masa, 500 g rajčat, 500 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžička sušeného oregana, 300 ml rajčatového protlaku

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na...

Lilkový dort

Lilkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 300 g vaječných těstovin, 400 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 lžička sušeného oregana, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 150 g eidamu (Edamu), 2 lžíce rostlinného oleje

Lilek nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, osolíme a necháme 30 minut odležet, aby pustily nahořklou šťávu. Opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do vroucí vody, vaříme 1 minutu. Poté plátky necháme okapat a osušíme. Těstoviny uvaříme dle ná...

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřové svíčkové, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Poté maso...

Pikantní vepřová svíčková na víně

Pikantní vepřová svíčková na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové svíčkové, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, 200 ml červeného vína, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce solamylu, 1 lžička kmínu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a vínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečen...

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mletého špenátu, 1 cibule, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 250 ml mléka, 250 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku

Na másle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme, do světle hněda. Přidáme bujón a špenát a důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté přidáme rozetřený česnek, mléko, sůl a pepř dle chutě...

stránka: