Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 43

Tomato salsa

Tomato salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 rajčata, 1 větší červená cibule, 1 zelená čili paprička (Jalapeňo), 3 lžíce olivového oleje, 10-15 listků koriandru, šťáva z 1 citrónu, 2-3 špetky soli, dle chuti, 1 špetka pepře, dle chuti

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, papriku zbavíme semínek a taky nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr rozsekáme. Všechny připravené ingredience vložíme do misky, po...

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích nebo kuřecích prsou, 30 g Solamylu, 60 g mandlí, 60 g pórku, 60 g cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 špetky kmínu, 1 lžička soli, 4 g glutamanu, 1/2 vejce, dle potřeby 1 dcl vody, 10 ml Shao-sing

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet. Cibuli rozpůlíme a krájíme podé...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Uzlíčkové sushi

Uzlíčkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 hrnečky rýže na sushi, 100 g sterilovaných bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 100 g krabích tyčinek Surimi, 1 lžíce čeného sezamu, 8 vajec, 4 hub shiitake, 1 lžíce sezamového oleje, 8 listů špenátu

Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a h...

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli, 100 g pistácií, 7 g másla, 1 lžička jemně nasekané pažitky

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme ...

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 4 dkg másla, citrónová šťáva, strouhaný křen, olivový olej, sůl, petrželka

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme z každé strany asi 7 minut. Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhan...

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice nebo bůčku, 150 g králičí kýty nebo drůbežího masa, 150 g vepřového plecka, 100 ml mléka, 1 cibule, 5 vajec, 5 rohlíků nebo housek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového květu, hrst mladých kopřiv, mletý pepř, sůl, strouhanka na vysypání pekáčku, sádlo na vymazání pekáčku

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)m...

Guláš z václavek

Guláš z václavek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kloboučků čerstvých mladých václavek, 1 cibule, 3 dcl masového bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 0,5 lžičky drceného kmínu, mletá sladká paprika, sůl

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpaři...

Nadívaná holoubata

Nadívaná holoubata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holoubata, 2 rohlíky, 1 vejce, 1 dcl mléka, petržel, 1 cibule, tuk, sůl, pepř

Všecho podle oka, ingredience jsou pouze orientační. Já prostě dávám vše s mírou podle množství holoubat. Vše smícháme a naplníme holoubata. Recept je dělán pouze orientačně a záleží na velikosti holubů i pečiva. Pokud jsme si nachystali nádiv...

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky hovězí roštěné, 1 balení rukoly, 4 plátky pršutu nebo jiné sušené šunky, 0,5 l hovězího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, hořčice z celých semen (a l´ancienne od Maille)

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

Jednoduchý tolstolobik

Jednoduchý tolstolobik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tolstolobika, 2-3 ml citrónové šťávy, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce soli, 0,5 lžičky pepře, 2 dcl olivového oleje

Naporcované kousky tolstolobika omyjeme a osušíme. Pokapeme je citrónkou nebo citrónovou šťávou z jednoho citrónu a hodně posolíme (více než jakékoli jiné maso), posypeme tymiánem a opepříme. Maso podlijeme olivovým olejem a necháme minimálně 2h o...

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g avokáda, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru krystalu, 230 g másla, 75 ml čokoládové polevy, 50 g pistácií

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Kokosová bomba

Kokosová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kokosový ořech, 50 ml vodky, 50 ml smetany, 1 lžíce citrónové šťávy

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Kokosový ořech oloupeme, odřízneme vršek a slijeme kokosové mléko. Mléko důkladně promícháme se smetanou, vodkou, citrónovou šťávou a nalijeme zpět do kokosového ořechu. Podáváme s brčkem a lžící.

Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balení kaviáru, 8 krajíců bílého nebo tmavého chleba, 4 lžíce olivového oleje, 10 vejcí, 8 listů pažitky na ozdobu, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bíl...

Javorová whisky

Javorová whisky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 30 ml vodky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Whisky smícháme s vodkou, vlijeme do sklenice a přidáme citrónovou šťávu. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme javorový sirup, tím by se neměl ...

Vejce pana krále

Vejce pana krále

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vejcí, 1-2 tuňákové pasty, 1 balení černého kaviáru, 1 balení červeného kaviáru, trošku libečku na ozdobu

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Poté vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Na každou půlku vejce nastříkáme tuňákovou pastu a doprostřed dáme 1/2 lžičky kaviá...

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 200 ml bílého vína, 50 g másla, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Při pečení maso obracím...

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, 1/2 konzervy ananasového kompotu, 400 ml drůbežího bujónu, sůl, pepř, 1 játra, 1 srdce, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikl...

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 10 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky chilli koření, sůl, mletý pepř, 20 kuliček pepře, 2 lžíce kečupu, 1 cibule

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smích...

stránka: