Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 44

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 200 g vlašských ořechů, 125 g pokrmového tuku, 1 vejce, 100 g cukru krystalu, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce granka, 500 ml zakysané smetany, 270 g cukru moučky, 200 g čokolády na vaření, 70 g másla, 5 vaječných bílků, 5 banánů

Z čokolády na vaření, 70 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, másla, bílků si připravíme čokoládovou pěnu s oříšky (viz související recepty) a dáme stranou. Zbývající vlašské ořechy nasekáme a smícháme s moukou, nakrájeným pokrmovým tukem, cu...

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího masa, 5 kiwi, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 75 g másla, 200 ml červeného vína

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečem...

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.

Žraločí polévka

Žraločí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg žraločího masa, 2 mrkve, 1 hrst petrželové natě, 3 cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 1 lžička celého pepře, sůl, 2 kostky masoxu, 8 l vody, 5 stroužků česneku, 150 ml mléka

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za st...

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 očištění a vykuchaní pstruzi, 100 g mandlových vloček, 120 g oloupaných krevet, 4 lžíce nasekané petržele, 2 limety, 1 červená cibule, 200 ml bílého vína, sůl, 100 g másla

Na pánvi opražíme mandlové vločky do světle hněda. Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny dáme očištěné a na tenké plátk...

Kachna v zázvorové omáčce

Kachna v zázvorové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g másla, 100 ml vody, 200 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 1 pomeranč, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky chilli koření, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, propícháme vidličkou a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme máslo, vodu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté prsíčka obrátíme, teplotu sní...

Tasmánská kachní prsíčka

Tasmánská kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g sušených švestek, 1,2 l vody, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 100 ml červeného vína, pepř, 1 lžíce sezamu, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme olej, víno, ocet a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím do vody dáme švestky, citrónovou...

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Pečený losos s černými olivami

Pečený losos s černými olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g plátků lososa, 2 balení černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petržele, 4 jarní cibulky, 1 cibule, 1 lžička mletého koriandru

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, vypeckované a nadrobno nakrájené olivy. Vše smažíme do měkka. Přidáme rajčatový protlak, koria...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřové svíčkové, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Poté maso...

Pošírované hrušky ve víně

Pošírované hrušky ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 500 g cukru krystalu, 4 hrušky, 1 lžička mleté skořice

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme...

Pečení holubi po sečuánsku

Pečení holubi po sečuánsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holuby, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžička chilli koření, 5 červených čili papriček, 5 zelených čili papriček, 2 cibule

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zobáky důkladně vydrhneme. Poté je osolíme, posypeme chilli kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo, nakrájené cibule a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté...

Pečení holubi se slaninou

Pečení holubi se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 holuby, 210 g slaniny, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 6 stroužků česneku

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do břišní dutiny dáme slaninu a česnek. Poté je osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté ...

Zelené fazolky se slaninou

Zelené fazolky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolků (zelených fazolových lusků), 300 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 lžíce sojové omáčky

Fazolky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme ne hrubé nudličky. Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme slaninu, fazolky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme sojovou omáčkou, dochutíme solí a dusíme 5 minut,...

Předkrm z brokolice

Předkrm z brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 lžička sezamu, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rozinek, 50 ml rumu

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé růžičky (hlavičky), které umyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozinky dáme do rumu a necháme projít varem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme okapanou brokolici a smažíme na mírném p...

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 10 stroužků česneku, 700 ml zeleninového bujónu, 150 ml smetany, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mletého kmínu

Roztopíme máslo, přidáme mouku a smažíme, do světle hněda. Přidáme bujón a důkladně rozmícháme. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a rozetřený česnek. Vše důkladně promícháme a necháme projít varem. Podáváme s pečivem.

Jarní závitky Saigon

Jarní závitky Saigon

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rýžového papíru, 250 g vepřového mletého masa, 2 vejce, 25 g rýžových nudlí, 1 kedluben, 1 mrkev, 20 g čínských hub, 2 jarní cibulky, troška koriandru, 1 cibule, 1 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička glutamanu sodného, 1 hrst fazolových klíčků, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 dcl teplé vody na namáčení surovin

Připravíme si jednotlivé suroviny: rýžové nudle dáme změknout do teplé vody, pak je nastříháme na cca 5 cm. Houby taktéž namáčíme v teplé vodě, aby změkly, pak je nasekáme na nudličky. Kedlubnu i mrkev zpracujeme na tenké nudličky. Cibule a korian...

Makrela na grilu

Makrela na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 lžičky soli, 1-2 citróny, 150 ml slunečnicového či olivového oleje, 1-2 lžičky sladké mleté papriky, špetka drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. ...

Chřestová omáčka

Chřestová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 100 ml zeleninové bujónu, 100 ml mléka, 400 g chřestu, sůl, pepř

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a chřest. Přidáme mléko, bujón a vaříme, dokud chřest nezměkne. Zeleninu scedíme a rozmixujeme dohladka. Tekutinu přivedeme k varu ...

Chřest s citrónovou kůrou

Chřest s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g chřestu, 1 lžíce citrónové kůry, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1/2 lžičky cukru krystalu, 1 lžíce sojové omáčky

Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení opepříme, posypeme cukre...

stránka: