Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 211

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

Indické kuře

Indické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrneček bílého jogurtu, 2 cibule, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mleté skořice, pepř, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce kečupu, sůl

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a du...

Španělské kuře

Španělské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g šunky, 2 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl, 150 ml horké vody

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nasekaný česnek. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a ...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 cibule, 4 plátky dietního salámu

Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na prudko opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Alobal pokapeme olejem a na něj dáme opečenou kotletu. Na maso rozložíme na kolečka nakrájené cibule, plátek salámu a sýru ...

Halušky podle Maji

Halušky podle Maji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, 150 g oravské slaniny, 150 g pravé slovenské brynzy, 90 ml zakysané smetany

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom pří...

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 dkg hladké mouky, 2 vejce, 40-60 ml vlažné vody, 1 Heru, 1-2 kg jablek, 3 lžíce mleté skořice, 30 dkg cukru krystalu, cukr moučku na posypání

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválím...

Domácí termix

Domácí termix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 lžíce cukru krupice, 1 pudink vanilkové příchuti, 250 g tučného tvarohu

Pudink důkladně rozmícháme v mléce, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí dle návodu na obalu. Poté stáhneme z plamene a necháme skoro vychladnout. Vlijeme do mixéru a po kouskách přidáváme tvaroh. Nakonec vše rozmixujeme.

Kuře Karkulka

Kuře Karkulka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, rozporcujeme na docela malé kousky a osolíme. Na talíř nasypeme hladkou mouku a sladkou papriku, dobře promícháme. Osolené porcičky kuřete v této směsi obalíme. Do pánve dáme oleje, rozpálíme a...

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku cukru moučky, 1 lžičku sledké papriky, 1 lžičku citrónové kůry, 100 g másla, 200 ml vody

Z horké vody, oleje, cukru, sladké papriky a citrónové kůry si připravíme směs na potírání. Kuře opereme a dobře osušíme. Vnitřek kuřete osolíme a vložíme do něj oloupanou cibuli, kterou po upečení vyndáme. Kuře pečeme v horké troubě na teflonovém...

Pikantní kuře s kysaným zelím

Pikantní kuře s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g kyselého zelí, 3 stroužky česneku, sůl, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíci cukru krupice, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce sádla

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše sádla. Okořeníme a dáme stranou do tepla. Mezitím na zbylém sádle podusíme zelí s cukrem doměkka. Pak do něj vmícháme maso a ještě společně asi 5 minut dusíme. Pak necháme pár minut pod poklič...

Kuře kung-pao

Kuře kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg kuřecích prsou, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 5 dkg loupaných arašídů, 2-3 čili papričky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce červeného vína, 1/4 lžičky cukru krupice

Ze sojové omáčky, červeného vína, špetky cukru a soli si připravíme zálivku. Maso nakrájíme na kostičky, smícháme s vejcem a Solamylem, osolíme dle chuti a promícháme. Vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme do zlaté barvy. Pak přidáme arašídy, n...

Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová hrníčková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček kokosové moučky, 1 hrneček mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3/4 hrnečku cukru krupice, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosovou moučkou. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kokosovou moučkou. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, mouku s kokosem a mléko, důkladně promícháme. Asi polovinu těsta nebo...

Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučky, 200 g cukety, 1 vejce, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,5-2 dcl mléka, 6 lžic slunečnicového oleje

Cuketu oloupeme, zbavíme vnitřku s jádry a najemno nastrouháme. Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme všechno ostatní, promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pomalu asi při 160°C cca 45 minut.

Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 1 lžíce kečupu, 1/2 malého pórku, 1 listové těsto, 1 žloutek, hladkou mouku na vyválení těsta

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povr...

Hrnečková ořechová bábovka

Hrnečková ořechová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 4/5 hrneček cukru moučky, 1 hrneček vlašských ořechů, 1/2 hrnečku vlažného mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva

Ořechy nasekáme, vhodíme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme dohromady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu pečeme 40-50 minut v mírně až středně vyhřáté troubě.

Perníková bábovka

Perníková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 150 g cukru krystal, 1 kypřící prášek do perníku, 2 dcl rostlinného oleje, 2 dcl mléka, 3 vejce, čokoládovou polev na dozdobení, kokosovou moučku na posypání

Smícháme vejce s cukrem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku, olej a mléko. Dobře promícháme. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 45 minut. Bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a poté přelijeme čokolád...

Skořicová hrnková bábovka

Skořicová hrnková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 hrneček rostlinného oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 lžičky mleté skořice, 3 jablka, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek

Ořechy nasekáme a vše smícháme v míse dohromady, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 50 minut. Poté vyzkoušíme špejlí zda je bábovka dostatečně upečená.

Hrníčkové vdolečky

Hrníčkové vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce másla, 1/2 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 1 hrneček mléka, 1 vanilkový cukr, švestková povidla dle potřeby, slunečnicový olej na smažení, 2-3 hrnečky zakysané smetany

Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou s...

Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 lžíce rostlinného oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 lžičky kari koření, špetka mletého zázvoru, 1/2 lžičky kmínu, 200 ml sladké smetany, 200 ml zakysané smetany

Maso nakrájíme na drobné proužky a obalíme v polovině kari. Olej rozetřeme na pánev a vsypeme všechno koření + česnek na plátky. Přidáme maso a osmahneme. Přisypeme nakrájený pórek, cibulku - osmahneme. Přilijeme sladkou smetanu, osolíme, krátce p...

Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí

Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 brokolici, 200 g Nivy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 ml sladké smetany

Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme s prolisovaným česnekem a necháme odležet. Brokolici rozdělíme na jednotlivé kadeře a vaříme v osolené vroucí vodě 5 minut do měkka. Poté brokolici scedíme. Nadrobno nakrájíme cibule a spo...

stránka: