Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Polévka - stránka 3

Čekanková polévka

Čekanková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks čekankových puků, 30 g másla, 1 l hovězího vývaru, 6 lžic dlouhozrnné rýže, 2 žlouteky, špetka soli

Očištěné a dobře oprané čekankové puky rozebereme, nakrájíme, osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme předvařenou rýži, uvaříme do měkka a těsně před podáváním zahustíme žloutky, které jsme rozšlehali v trošce polévky.

Rychlá houbová polévka

Rychlá houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hub, 6 dkg másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 slepičí vejce, 1 cibule, troška kmínu, 1/4 l vody, 1 lžíce pažitky, 1 lžička soli

Na drobno nakrájenou cibuli s kmínem zpěníme na másle, přidáme očištěné, oprané, na plátky nakrájené houby a podusíme. Přisypeme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Polévku povaříme, vmícháme vejce, osolíme dle potřeby a před podáváním ozdobíme na d...

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 1 mrkev, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 drůbeží špekáček, 1 lžíce polotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Do předem uvařeného hovězího vývaru dávám jednu mrkev a cibuli a proto mě napadlo toto kapání. Mrkev a cibuli z vývaru nastrouhám na jemném struhadle, přistrouhám jeden drůbeží špekáček a dvě lžíce strouhaného eidamu. Přidám celé vejce, lžíci ml...

Hustá pórková polévka

Hustá pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pórku, 50 g mrkve, 100 ml ovesných vloček, 2 lžíce másla, 2 lžíce Vegety Kuchárek - chuť jara, 1500 ml vody

Vločky propláchneme, zalijeme vodou a necháme 30 minut bobtnat. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a mrkev nastrouháme na nudličky. K namočeným vločkám přidáme pórek a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a polé...

Pórková polévka se šunkou

Pórková polévka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 mrkev, 4 brambory, 100 g Schwarzwaldské šunky, 5 lžic másla, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžičky Vegety chuť jara - Kuchárek, 1 lžíce petrželové nati, 1,5 l vody

Pórek nakrájíme na půlkolečka, šunku na nudličky, mrkev nastrouháme na hrubo a brambory nakrájíme na kostičky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Přidáme do ní mrkev, šunku a prohřejeme. Zalijeme vodou, rozmícháme, ochutíme vegetou a vaříme 15...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Pórková polévka s masem

Pórková polévka s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kližky, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 pórek, 1 malá mrkev, 1/2 - 1 kostka hovězího bujónu, troška pažitky, 2 lžíce instantní světlé jíšky

Z masa, soli, pepře a libečku uvaříme vývar. Mezitím nakrájíme očištěný pórek a mrkev nastrouháme na nudličky. Maso vyjmeme z vývaru, vsypeme pórek a vaříme asi 10-15 minut. Poté přidáme hotovou jíšku, bujón a nastrouhanou mrkev. Krátce povaříme, ...

Zeleninová polévka s česnekem

Zeleninová polévka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 1 velká hlávka česneku, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce slunečnicového oleje nebo másla, 2 lžíce instantní světlé jíšky, troška petrželové natě, 1250 ml vody

Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Do vroucí osolené vody vsypeme zeleninu a uvaříme jí do měkka. Polévku dle potřeby zahustíme jíškou, dochutíme bujónem nebo solí a přidáme nastrouhaný česnek. Krátce povaříme, přidáme olej nebo máslo, petržel...

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet bez kůže, 4 kuličky pepře, 1 snítka libečku, 1 lžička soli, 1500 ml vody, 1 vejce, špetka sušené petrželové natě, špetka mletého pepře, špetka soli, 50 g plátkové anglické slaniny, 6 stroužků česneku, troška česnekové pažitky

V tlakovém hrnci povaříme skelet se solí, pepřem a libečkem asi 20 minut. Poté ze skeletu obereme maso. Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky na sucho orestujeme na pánvi, vmícháme na jemno nastrouhaný česnek a odstavíme. Z rozšlehaného vejce s...

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, 4 hrnky vody, 8 stroužků česneku, 2 lžíce Vegety Chuť léta, 1 hrnek drobné mražené zeleniny, 1 lžíce másla

Vločky propláchneme vodou a zalité vodou je necháme 30 minut stát. Poté je vaříme 5 minut, přidáme vegetu, mraženou zeleninu a oloupané, jemně nastrouhané stroužky česneku. Povaříme 5 minut a odstavíme. V odstavené polévce necháme rozpustit máslo,...

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky, 1 l vody, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce másla, 1 lžíce pažitky

Na másle krátce osmažíme strouhanku. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a vaříme 5 minut. Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno a v hrnku rozšleháme vejce. Po 5 minutách varu přidáme česnek, vejce, krátce povaříme a odstavíme. Na talířích jednotlivé p...

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

Kedlubnová polévka s mrkví

Kedlubnová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, špetka mletého kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 1 lžička petrželové nati, 1 mrkev

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme bujón a na hrubé nudličky nastrouhanou mrkev...

Cuketová polévka s oreganem

Cuketová polévka s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g cukety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, špetka soli , 2 lžičky oregana, 2 cibule (nebo 4 šalotky), 750 ml zeleninové vývaru, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na tenké kolečka a necháme stranou. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a rozehřejeme olivový olej. Cibuli nebo šalotku nakrájíme na kousky, na velikosti nezáleží a osmahneme na tuku. Jakmile nám cibule začne vonět, vhodíme cuketu...

Brokolicová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, 2 lžíce mrkve, 1 l vody, 1 kostka bujónu, 3 lžičky koření Bylinkové máslo, špetka pepře

Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, sýr na jemno. Omytou brokolici nakrájíme na menší kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou brokolici a va...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kyselého zelí, 250 g žampionů, 2 měkké klobásy, 5 brambor, špetka soli, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, troška sušené petrželové natě, 2 stroužky česneku

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením. Brambory nakrájíme na kostičky a žamp...

Krémová "bramboráková" polévka

Krémová "bramboráková" polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 brambora, 5 stroužků česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 špetka kmínu, 1 lžíce majoránky, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1-1,5 l vody

Nejdříve si nakrájíme 2 větší cibule na drobno a tři stroužky česneku na plátky (zbylé dva si necháme na později). V menším hrnci si rozpustíme olej a máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Následně přidáme i nakrájený česnek a orestujeme. M...

Brokolicová polévka s česnekem

Brokolicová polévka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 1 hlávka česneku, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 l vody, 2-3 lžíce mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme brokolici nakrájenou na menší kousky a oloupaný česnek nasekaný na drobno. Osolíme a vaříme na mírném plameni 15 minut. Poté vše rozmixujeme p...

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stonky řapíkatého celeru, 200 g hlívy ústřičné, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka hovězího bujónu, troška soli, 750 ml vody, 2 lžíce nastrouhané mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme celer a hlívu na menší kousky, přidáme do základu a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhanou mrke...

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml středních krup, 2 lžíce jíšky, 3 stonky řapíkatého celeru, 1/2 mrkve, 2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, 1-2 lžíce nakrájené pažitky

Propláchnuté kroupy dáme vařit,mezitím si nakrájíme celer na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. Připravíme si jíšku smícháním hladké mouky a sádla. K uvařeným kroupám přidáme celer a bujóny, zahustíme jíškou. Polévku vaříme přibližně 10 m...

Zelná polévka

Zelná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g bílého zelí, 1 bobkový list, 20 g mletého hovězího masa, troška nového koření, 10 g jíšky, 20 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, troška pepře, 15 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 2-3 dcl vývaru, 0,15 dcl zakysané smetany

Na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté či jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu. Před koncem vaření zahustíme jíškou a přidáme rajský protlak. Podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané kysané smetany.

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g anglické slaniny, 25 g bílého zelí, 10 g cibule, 0,5 dcl dezertního vína, 10 g pečeného libového maso, 10 g uzeniny, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1,7 dcl vývaru, 25 g kyselého zelí

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložené zelí, na drobno nakrájené maso a uzeninu, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme víno. Polévka má lepší...

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, hrst špenátu, 1 vejce, špetka mletého černého pepře, špetka soli, 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka dle potřeby, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 hrst petrželové natě

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a spolu s libečkem vaříme přibližně 30 minut. Mezitím rozmixujeme špenátové listy s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Do takto připravené směsi pomalu přimícháváme mouku než ná...

Špenátová polévka s Mozzarellou

Špenátová polévka s Mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 200 ml zakysané smetany, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžíce másla, 150 g Mozzarellových třešniček na vaření, 300 ml plnotučného mléka, 300-400 ml vody, troška polévkové koření tekutého

Cibule očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole si rozpustíme máslo a přidáme cibule. Smažíme dozlatova. Zahustíme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vložíme protlak a zředíme vodou. Vaříme 10-12 minut. Dochutíme prolisovaným če...

stránka: