Omáčka k vánočce
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
804
kalorií
82.0g
cukrů
41.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Máslo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm nastrouhanou kořenovou zeleninu dozlatova, poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli, podlijeme pivem, přidáme povidla, citrónovou šťávu, med, cukr, bobkový list, nové koření, opepříme, osolíme a povaříme cca 35 minut. Poté omáčku propasírujeme, přidáme strouhaný perník, rozinky, mandle, ořechy a povaříme cca 15 minut.
Beruska6418. 12. 2009
Ingredience
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1 ks celeru
- 50 g másla
- 50 g strouhaného perníku na vaření
- 50 g švestkových povidel
- 100 g včelího medu
- 250 ml černého piva
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- špetka tymiánu
- špetka pepře
- špetka soli
- hrst hrst rozinek
- hrst oloupaných mandlí
- hrst vlašských ořechů
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.