Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí vývar

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, rostlinný olej, 1 cibule, hovězí vývar, lžíce houbového koření, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce moučného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, ...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks kedlubnu, 1 ks cukety, 1 balení mozzarelly, 4 lžíce koriandru, 10-30 dcl hovězího vývaru

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Olej z pánve přelijeme do pekáčku a na spodek dáme dva plátky roštěné. Na každý pl...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 ks ostravské klobásy, 2 ks bobkového listu, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 l hovězího vývaru

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou vývaru) spolu s bobkovým listem a klobásou nakrájenou na kostičky. Zalijeme vývarem, přidáme okapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a 30 m...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Bulharská dršťková polévka

Bulharská dršťková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drštěk, 0,8 l hovězího vývaru, 200 g zakysané smetany, 1 ks cibule, 1 ks česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce hladké mouky

Dršťky pořádně propereme a vaříme 3 hodiny – v průběhu vaření vodu několikrát vyměníme. Poté je nakrájíme na malé nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme dršťky, sůl...

Telecí koleno na červeném víně

Telecí koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 4 ks bobkového listu, 1 hrst šalvěje, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 350 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 150 g cherry rajčátek

Telecí koleno osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Poté ho vyjmeme. Do výpeku z masa vložíme očištěnou nakrájenou zeleninu a bobkový list. Opečeme až je cibule měkká a poté zalijeme vínem. C...

Dušené jehněčí se zeleninou

Dušené jehněčí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kotlety, 4 ks mrkve, 1 kg brambor, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst šalvěje, 450 ml černého piva, 75 dcl hovězího vývaru, 100 g špenátu, 7 g soli, 7 g pepře

Maso nakrájíme na kostky a opékáme ho 10 minut ze všech stran dozlatova na oleji. Poté maso vyjmeme. Na výpeku z masa opékáme brambory a mrkev (oloupané a nakrájené na větší kusy). Zalijeme pivem a promícháme. Přidáme vývar, šalvěj a maso. D...

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa , 3 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky , 1 lžíce mleté pálivé papriky , 1,5 l hovězího vývaru, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, drcený kmín, 1 paprika (kapie), 1 hrst sušených hub, 1 lžíce majoránky, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm), cibuli na drobno. Na sádle (oleji) osmahneme cibuli do červena, přidáme maso, orestujeme až se zatáhne. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme proliso...

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězích líček, 1+1 červená a žlutá cibule, 50 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, sůl, pepř, 1 lžička kurkumy, 1 lžička grilovacího koření, hovězí vývar, 300 g žampiónů, 1 lžička garam masaly, 1 lžička sušeného česneku, sójová omáčka, worcesterová omáčka, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a celer, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, grilovacím kořením, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme skoro ...

Masový koláč

Masový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 2-3 lžíce polotučného mléka, 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 500 g hovězího mletého masa, 20 dcl hovězího vývaru, 3/4 konzervy sterilovaných rajčat, 1 bobkový list, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce worcesterové omáčky

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté v...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce vinného octu, 10 dcl hovězího vývaru, 4 plátky hovězí roštěnky, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibulky oloupeme, větší kusy přepůlíme. Celé je osmažíme ze všech stran na másle, poté zalijeme octem, krátce osmahneme, přidáme vývar a dusíme doměkka. Smícháme sůl, čerstvě drcený pepř a chilli papričku nakrájenou najemno. Každý plátek roštěnky ...

Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce koření country, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 l hovězího (drůbežího) vývaru, 1 lžička hladké mouky

V široké pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej). Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením country. Zprudka je opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme anglickou ...

Čekanková polévka

Čekanková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks čekankových puků, 30 g másla, 1 l hovězího vývaru, 6 lžic dlouhozrnné rýže, 2 žlouteky, špetka soli

Očištěné a dobře oprané čekankové puky rozebereme, nakrájíme, osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme předvařenou rýži, uvaříme do měkka a těsně před podáváním zahustíme žloutky, které jsme rozšlehali v trošce polévky.

Mexická rýže

Mexická rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g vepřového mletého masa, 3 šálky hovězího vývaru, 1 konzerva rajčatového protlaku, špetka kari koření, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, špetka cukru krupice, 300 g rýže

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažím na oleji, pak přidám mleté maso a chvíli podusím. Pak přidám rýži (musíte jí přebrat), zaliji vývarem, ochutím rajským protlakem a kořením a v troubě dusím, až je rýže měkká.

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Steak s houbami

Steak s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 medailonky hovězí svíčkové, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1 šálek žampionů, 1/4 skleničky brandy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 šálku smetany, 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru, 2 lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce petrželky

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidej...

Novoroční guláš

Novoroční guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 cibule, 1 ks pikantní klobásy, 2 lžíce sádla, 1 lžička soli, špetka pepře, 2-3 stroužky česneku, 1-2 lžičky mleté papriky, 1-2 špetky majoránky, 300 ml černého piva, 1 plátek chleba, 1 sklenka hovězího vývaru, 4 lžíce strouhaného křenu

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso okořeníme a promícháme. Na sádle osmahneme cibulku i česnek, pak přidáme ochucené maso, které také orestujeme. Poté je zalijeme trochou vývaru a piva a dusíme pod pokličko...

Cibule na hořčici

Cibule na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 125 g másla, 1-2 lžíce kremžské hořčice, 1 sklenka hovězího vývaru, 1 lžička soli

Vývar si smícháme s kremžskou hořčicí. Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmahneme na másle. Poté ji podlijeme bílým vínem a vydusíme. Zaprášíme ji hladkou moukou a podlijeme vývarem s hořčicí, promícháme, osolíme a dusíme, až je směs hustá. Je to výbo...

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pěkných hovězích žeber se spoustou masa, 1 cibule, 1 mrkev, 200 g celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml slunečnicového oleje, 1 větvička čerstvého rozmarýnu a tymiánu, 100 g rajského protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml piva, pokud možno tmavého, lžíce cukru, 1 bobkový list, celý pepř, sůl na dochucení, jarní cibulka na ozdobení

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozma...

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chlazené hovězí svíčkové z mladého býčka (očištěné), sůl a pepř dle potřeby, 200 g rýže Arborio, 10 g upečené dýně, 30 g italské zauzené panchetty, 5 g červené cibule, 1 dcl vývaru, čerstvé bylinky podle chuti, hrudka másla

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. ...

stránka: