Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 104

Punčové řezy

Punčové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 25 dkg Hery, 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Na vymazaný a vysypaný plech nejprve rozetřeme vrstvu s vanilkovým pudinkem a na to s jahodovým. Upečeme na 180 st...

Rychlé koka řezy

Rychlé koka řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 3 lžíce horké vody, 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 80-100 ml rumu, 1 sáček čokoládové polevy, 2-3 lžíce kokosové moučky, 2 balení Koka sušenek

V míse ušleháme vejce s vodou a krupicovým cukrem a přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech, vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut dorůžova. Mezitím si nastrouháme Koka sušenky, přidáme ...

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího , 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, lžička cukru krupice, 150 ml sladké smetany, větší svazek pažitky

Maso vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na plátky a dáme stranou, vývar použijeme na omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Do omáčky přidáme pepř, sůl, smetanu, do...

Rychlý bramborový salát s celerem

Rychlý bramborový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 250 g vařeného celeru, 1 větší vařená mrkev, 2 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 100 ml majonézy, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, okurkový lák dle potřeby

Brambory, mrkev a celer nakrájíme na větší kostičky, ciuli nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek (přiměřeně, aby směs "neplavala") a důkladně promícháme. Naposledy do salátu vmícháme hořčici a majonézu, opět ...

Sladké bochánky

Sladké bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 12-15 dkg Hery, 7 lžiček cukru krupice, 2 lžičky soli, 1-1a 1/2 balení droždí, 1 hrst rozinek, 200 ml mléka, 2 vejce

Smícháme všechny uvedené ingredience. Pozor - Hera musí být rozehřátá a mléko vlahé. Necháme v míse vykynout. Potom uděláme menší bochánky, které potřeme vejcem a posypeme mákem. Na plechu ještě necháme chvíli vykynout a pečeme dozlatova.

Mini bochánky

Mini bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

200 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 100 g cukru, 500 g polohrubé mouky, 120 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka+ trochu na vymazání plechu , 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 40 g rozinek, 30 g mandlí, 1 vejce, troška citronové kůry, 1 hrst sekaných ořechů

Ze dvou lžic vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Ramu vyšleháme v míse s cukrem a žloutky. Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru asi z půlky citronu, rum, vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka a sů...

Dortová třešňová poleva

Dortová třešňová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml třešňového nektaru, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky

Ve 130 ml třešňového nektaru rozmícháme cukr a přivedem k varu. Mezitím si v 10 - 20 ml nektaru rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji ke šťávě, společně povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a šťáva nezhoustne. Po vychladnutí ji nanášíme na...

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vlažného mléka, 100 ml rozpuštěné Rama Cremefine, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 8 lžiček cukru krupice, 1 lžička soli, 3/4 balení sušeného droždí , 7 dkg rozinek, 7 dkg nasekaných mandlí, 5 dkg kandovaného ovoce

Do pekárny nasypeme ingredience v pořádí, jak jsou uvedeny. Rozinky, mandle a kandované ovoce dáme do pekárny až na poslední míchací proces. Pekárnu nastavíme na světlou kůrku a velikost 1,5 LB. Zapneme na program základní I Basic a mazanec upečeme.

Banánový beránek

Banánový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g cukru, 250 g Hery, 250 g rozmixovaných banánů, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

V míse utřeme tuk s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky. Do vytvořené pěny přidáme rozmixované banány a mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu lehce promícháme a vlijeme do vyma...

Mrkvový beránek

Mrkvový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g mrkve, 3 žloutky, 125 g cukru, 1 lžička citronové kůry, 2 lžičky citronové šťávy, 125 g strouhaných neloupaných mandlí, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 bílky, špetka soli, 50 g nasekaných dýňových jadérek

1. Mrkev jemně nastrouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Promísíme mandle, mouku, kypřící prášek a vmícháme. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Předehřejeme troubu na 170 °C....

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml Ramy Cremefine na šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 šálek cukru krupice, špetka soli, 2 vejce, 1 hrst nasekaných oříšků a rozinek

Všechny suroviny smícháme v míse a vlijeme do dobře vymazané a vysypané beránčí formy. Šlehačkového beránka upečeme dozlatova v horké troubě.

Ořechový beránek

Ořechový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g mletých ořechů, 4 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 120 g hrubé mouky

Utřeme žloutky s oběma cukry a horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej, ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě. Polevu použijeme podle vkusu - bílkovou nebo čokoládovou.

Mandlový koláč - superrychlý

Mandlový koláč - superrychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru, 90 g piškotů, 150 g mandlí

Žloutky a cukr ušleháme v lehkou pěnu, vmícháme sníh, mleté mandle a mleté piškoty. Vše vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Mandlový koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Ovocný letní dortík

Ovocný letní dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 7 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání , 2 sáčky ztužovače šlehačky, sklenka pikantní marmelády, 500 g ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Upečený studený dort rozkrojíme, potřeme marmeládou, naplníme ušlehanou šlehačkou, li...

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Ořechovo tvarohová bábovka

Ořechovo tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g Hery, 250 g tvarohu, 250 g cukru moučka, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce mléka, 100 g vlašských ořechů, 100 g čokolády na vaření

Žloutky utřeme s cukrem a změklou Herou. Po částech přidáme tvaroh, mléko a dobře promícháme. Ve druhé misce ušleháme bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Sníh pozvolna vmícháme do tvarohové hmoty a přisypeme mouku, prosátou s kypřícím práškem....

Vláčná bábovka

Vláčná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 500 g cukru krupice, 1 šálek vody, 1 kostka Hery, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Z bílků ušeháme sníh, cukr s vodou svaříme na nit, nalijeme horké do sněhu, zašleháme, přidáme horkou rozpuštěnou Heru a žloutky a opět zašleháme. Nakonec přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a dáme do vymazaných a moukou vysypaných forem...

Citrusová bábovka

Citrusová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 šálek mléka, 1/2 hrnečku dezertního vína Vin Santo, 1 balení droždí , citronová kůra, pomerančová kůra, olivový olej

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a ...

Jess řezíky

Jess řezíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 50 g kakaa, 6 plátků želatiny, 450 ml smetany ke šlehání , 500 g bílého jogurtu, 200 g pomerančové marmelády, žlutý cukrový meloun

Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a kakao a opatrně promícháme. Obdélníkovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Hotové těsto nalijeme do formy, kterou vložíme do vyhřáté trouby...

Jess nákyp

Jess nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 včerejší housky , 150 ml mléka, 150 g másla, 1 lžička vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 3 vejce, 5 lžic cukru krupice, 4 jablka, 1/2 lžičky skořice, 60 ml bílého vína, cukr moučka

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme...

Koláč ostružinový

Koláč ostružinový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 175 g cukru krupice, 450 g másla, 10 ml citronové šťávy, špetka soli, 500 g ostružin, 150 g cukru krystal, 4 vejce, 750 g tvarohu, 1 pudink, cukr moučka na posyp

Mouku, 175 g cukru, sůl a šťávu z citrónu smícháme, zalijeme rozehřátým máslem. Šlehačem vypracujeme na drobenku, polovinu namačkáme na vymaštěný plech, 10 minut předpékáme v troubě na 190 stupňů. Vychladlé poklademe ostružinami a přikryjeme tvaro...

Jessy směska

Jessy směska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlí, 100 g kandovaného ovoce, 100 g oříšků, 100 g čokolády, 100 g rozinek

Mandle a oříšky posekáme, přidáme očištěné hrozinky, pokrájenou čokoládu, pokrájené kandované ovoce, všechno zamícháme a dáme do mísy.

Nepečený dortík z kávy

Nepečený dortík z kávy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml šlehačky, 1 a 1/2 balení piškotů dětských, 250 ml kávy, 1 lžíce cukru, 50 g ovoce, 50 g čokolády

Na dno formy těsně vedle sebe klademe piškoty, rychle namočené ve studené oslazené kávě, na to 1 cm vrstvu šlehačky, opět piškoty, šlehačku, až do spotřebování surovin. Vršek zakončíme šlehačkou a dáme do lednice do druhého dne ztuhnout. Pak kávov...

Jahůdkové řezy

Jahůdkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g cukru moučka(půl do těsta a půl na náplň), 50 ml oleje, 100 ml teplé vody, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 500 g jahod (i mražené), 1 pudink, 250 g másla, 100 ml čokoládové polevy, 100 ml šlehačky

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Upečeme piškot. Na krém si uvaříme pudink rozmíchaný v 0,5 kg rozmixovaných jahod (mražené - necháme povolit). Pak utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladl...

Listové jablečné řezy

Listové jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 150 g mletých ořechů, 500 g strouhaných jablek, 1 vanilkový cukr, 2 balení pudinku za studena, 1 lžíce skořice, cukr moučka na posyp, 500 ml mléka

Listové těsto rozválíme na dva pláty velikosti plechu, jeden vložíme na plech posypeme mletými ořechy, rovnoměrně rozložíme jablka, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem (máme-li rádi sladší, přidáme cukr). Dle návodu připravíme pudink za studena, ...

stránka: